Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baykal'dan 'çarşaflı' tarifi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
riglous said:
sg-1 said:
hmm anlıyorum, yani yarın öbür gün fenerli bi devlet memuru galatasaraylı birinin işini 3x zamanda yapsa "devlet galatasaraylılara ayrımcılık yapıyo, demokrasi yok bu ülkede" diyeceksiniz yani.

Bence soylediklerini anlamamak icin cok kasmissin kendini, pek olmamis. Adamlarin soyledigi iki uc kisinin bireysel hareketiyle sinirli degil. Bahsedilen olay, kitabinda adabina gore yazilmis olmasi ama uygulamada yetersiz kalinmasi (cok fazla ornek var, tek tek sayilmasin).

Aksine, söylediklerinin bundan farkı yok.

Kitabında adabına göre, uygulamada tutmuyorsa bunda devletin suçu ne? Devlet kitabına yazmış, daha ne yapsın? Şahıslarla alakalı bir durum bu. Misal o koltukta ben oturuyor olsam (gayet de yüksek bi olasılıktı yani), yahudi-müslüman, zenci-beyaz, alevi-sünni, katolik-protestan ayırmazdım. O zaman da "aha işte ne kadar demokratik, ne kadar eşitlikçi bi devletimiz var" diyecek miydiniz?

Hani sirin çok sevdiği bi laf var, onu yazayım:
Madem böyle bir durum var, gidip şikayet etsinler.
Mesaj tarihi:
şikayet ediliyo zaten, boşu boşuna AİHMde en çok mahkum olan ülkelerden biri değiliz. bak dikkat şikayet edilen değil, mahkum edilen. o tazminatların çoğunu da ödemiyoruz ya, o da ne kadar şahane bir hukuk devleti olduğumuzun göstergesi.

sg-1 sen diyosun ki, devlet "yasama" kısmını yapmış, kitabına uydurmuş herşeyi..iyi de devlet sadece yasama yapmakla yükümlü değil ki? onu meclis yapıyo zaten. "yürütme" nerde, "yargı" nerde, bürokrasinin demokratik normlar içersinde işleyişi nerde, halkın egemenliği nerde? bu saydıklarım yasamaya veya demokratik bir cumhuriyet rejimine uygun yapılmakta diyeceksen-pes.
Mesaj tarihi:
Kitabına uydurulmuş gözüyle bakman çok ilginç. Yasalar var, kitabına uydurulmuş, yasalar yok, faşist devlet. Ne yapılsa yaranılmıyor.
Yine de yasalar var sonuçta. Ama yasaların yürütmesinde sorunlar varsa bunun sorumlusu birebir devlet midir, sonuçta devlet de kişilerden oluşur. Bugün bir iktidar kendi yandaşlarını bürokraside belli yerlere getirir, onlar da işleyişte sorunlar yaşatır. Yarın başka biri gelir, kadrolaşmayla daha verimli insanları kilit noktalara getirir, yürütme akar.

Hukuktaki sorunlar saymakla bitmez, senin şikayetlerine hemen cevap verilemiyorsa bunun kök nedeninin ayrımcılık olacağını sanmıyorum. Bu ülkede geri dönen, yıllar süren tek dava ayrımcılık davaları mıdır?
AİHM'e şikayete destek veriyorum. Eğer Türkiye'deki hukuki süreçler yavaş işliyorsa elbette kişiler haklarını Türkiye'nin de tanıdığı bir başka mahkemede aramakta özgürdür ve aramalıdır.
  • Yeni Oluştur...