kingpin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Şu paragragraftaki düşünceyi yorumlayabilir misiniz? "Sonunda üniversitelerimizden aydınların değil de kafa işçilerinin çıkmakta olduğunu gördük. Kendi işlerinden ötesiyle ilgilenmeyen, hiçbir konuya toplumsal açıdan bakmayan, paylaşılabilecek hiçbir düşünce üretmeyen renksiz insanlar..." (Mehmet Fuat) buna ek olarak; Düşünür Ludwing Wittgenstein, "Dilimin sınırları, dünyamın sınırları anlamına gelir" demiş. Bu düşüncenin sizdeki karşılığı nedir? evet efendim görelim emekleri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın mantığı bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 yani? cevaplar bir yazılı kağıdına yazılacak düzende olursa sevinirim zira öyle olacaklar sdfsgfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 WAZGEÇTİM. muhe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 kingpin said: Şu paragragraftaki düşünceyi yorumlayabilir misiniz? "Sonunda üniversitelerimizden aydınların değil de kafa işçilerinin çıkmakta olduğunu gördük. Kendi işlerinden ötesiyle ilgilenmeyen, hiçbir konuya toplumsal açıdan bakmayan, paylaşılabilecek hiçbir düşünce üretmeyen renksiz insanlar..." (Mehmet Fuat) buna ek olarak; Düşünür Ludwing Wittgenstein, "Dilimin sınırları, dünyamın sınırları anlamına gelir" demiş. Bu düşüncenin sizdeki karşılığı nedir? evet efendim görelim emekleri :)şimdilerde normal işçinin kafasını çalıştıran versiyonu çıkabiliyor demiş üniversitelerden. eskiden aydınlar çıkardı, toplumda söz sahibi olurlardı, üniversiteli denen kişi ülkenin sorunlarıyla ilgilenir çözüm üretmeye çalışırdı. şimdi zeka gerektiren mevkilere zekasını kullanabilen işçi sınıfını yetiştirmekte üniversitelerimiz yani ben de tam açıklayamadım ama böle bişey =) doğru demiş Wittgenstein'ın bu ünlü lafının pek çok yorumu olmasına rağmen bence şu anlama geliyor: bir milletin yaşadıkları, adeti, örfü, geçmişi, geleceği vs. kısacası tüm dünyası mutlaka diline aktarılmıştır. dolayısıyla o milletin dili, onların dünyasının sınırlarını çizer aslında. akşam banyodan çıkmış buharlı kafamla çok iyi ifade edemedim maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 odev cevabi istemek yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Eğitim lise, üniversite seçimleri, ögretim kurumları hakkında yorumlar, sorular, ödevler.. yapma be şükrü hadi iki bişey de sen paylaş gözünü seviyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 bence eğitim sisteminin ezbere dayandığından ya da öğrencilerin yorumlamaktan,öğrendikleriyle kendi görüşlerini şekillendirip kullanmaktansa ,aldıkları eğitimi ev edindikleri bilgiyi olduğu gibi mesleklerine aktarmalarından bahsetmiş.her zaman notaları doğru basan ama sesinde hiçbi duygu olmayan bi şarkıcı gibi nası benzetme ama:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 ha bi de "Dilimin sınırları, dünyamın sınırları anlamına gelir" vardı demi bu da ifadeye itafen söylenmiş sanırım..insanın kendini ifade etmesi ile alakalı..insanın dünyası kendini ifade edebildiği genişliktedir,kendini de ancak diliyle ifade edebilir..dolayısyla ben eğer kendi dilimde yeterince dağarcığa sahip değilsem kıvransam da anlatmak istediklerimi anlatamam,bir kelimenin yerine mutlaka daha basiti bulunabilir ancak vermek istediğiniz anlamı veremezsiniz. ayrıca dilbilimsel olarak bakarsak da (3 sene aldım bu dersi işe yarasın artık:P) dil canlı bir varlıktır..yani gelişir,süreklidir..dil geliştikçe insan gelişir dünyası gelişir..kendisini çok daha rahat ifade eder ve etrafındakileri anlamlandırır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 dil bir adlandırmadır diyerek bir sezai güneş klasiğini ortaya koyim bari ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 yazmak için heveslendim bi an yanıtla dedim de acayip üşendim kusra bakma sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 postmodernizim, linguistics, dichotomy ve eralp. gidin okey oynayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 1.aydın; içinde yaşadiğı kültürden, farklı kültürlerden, aile ve çevreden aldığı eğitimden, öğrenim gördüğü okullardan aldığı eğitimden ve giderek mesleki eğitimini aldığı ünivesite ve üniversite sonrası eğitimden beslenip, aldığı tüm bu eğitimleri bir potada eritip, gerek kişisel, gerek sosyal ve gerekse mesleki anlamda kullanabilen, çevresine aktarabilen, yeni bilgiler üretebilen, dolayısıyla içinde bulunduğu topluma düşünce ve icraat düzeyinde katkıda bulunan insandır. Halbuki zamanımızda pek çok üniversite mezunu, iyi eğitim almış birey, yıllarını verip edindiği bilgileri toplum yararına kullanmaktan çok, yalnızca kişisel çıkarlarını düşünmekte, edindiği bilgileri adeta bir robot gibi kendisinden beklenen rutin işleri yapmakta kulanmakta, bu bilgileri toplum yararına kullanmak adına fazla bir çaba göstermemektedir. 2.ne kadar eğitimliysek ve ne kadar çok kitap okumuşsak, sözcük dağarcığımız da o kadar geniştir. dili ne kadar iyi biliyorsak, o dildeki bilgi kaynaklarına ulaşmamız da o kadar kolay ve çok çeşitli bilgi edinmemiz o kadar olasıdır. kişisel dünyalarımız, bildiklerimiz, öğrendiklerimizle şekillendiğine göre, kullandığımız dili ne derece iyi biliyorsak, kişisel dünyamız da o derecede geniş ve kapsamlıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 kingpin said: Eğitim lise, üniversite seçimleri, ögretim kurumları hakkında yorumlar, sorular, ödevler.. yapma be şükrü hadi iki bişey de sen paylaş gözünü seviyim :) odev cevaplari verilir gibi bisey goremedim orda, varsada degistiririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar