Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 GEd yargısız infaz yapmayın diyor, geri kalanlar da videoya dayanarak hüküm bildiriyorlar, ne kastınız kaç sayfadır be ya.
loserz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 GEd said: gerçekten anlamamışsın :) Adam PKK yandası mı işte bunu soruyorum ben ? binlerce sayfa yazmış, bunların içeriğinde PKK yandaşlığı yok ama bir videoda bazı cümleler sarf edince mi PKK yandaşı oluyor bir insan ? Kendisinin bu konudaki açıklamaları nedir onu soruyorum ben. ulan " selam olsun dagdaki başkaldıran kürtlere!" ne demek lan. türkçen mi yok ya senin? bu cümlenin kaç tane anlamı vardır? bu kadar anlaşılır bir cümle de ne gibi yanlış anlaşılma olabilir? bak adam dagdaki kürt teröriste selam olsun diyor.anlamadıysan bu kadar basit. ha bana göre limon çekirdegi kadar degeri olmayan,bebeklerimizi bile öldüren şerefsiz pkk nın herhangi bir elemanına,bırak teröristine, yiycegi ekmege bile selam olsun diyen kişi o pkk lı kadardır. isterse 1000 yıl önce desin.şaşırmışssın sen.
elm Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Erdal İnönü'de Dtp'lileri kendi listesinden meclise sokmuştu , yalçın küçük ise bir laf demiş ne var bunda (bütün konuşmasını görmek isterdim ordaki nedense(?) 2-3 cümlesi var videoda).Dtplerin pkk militanı olduğunu söylemeye bile gerek yok.O zaman Erdal İnönü'de mi pkk sempatizanı. Daha önce ki mesajımda da dedim bu ülkede bir kürt sorunu var , hepsini yok sayarım hepsini öldürürüm diyerek bir yere varılamaz bugüne kadar da varılmadı.Arkadaşın dediği gibi Yalçın Küçük kitaplarıyla , fikirleriyle ortada olan bir insandır ve kürtlerin ayrı bir devlet kurmasını ya da Türkiye'den ayrılmasını hiç bir zaman savunmamıştır.Uzun bir konuşmasından alınan 2 cümleyle ben bu adama pkk sempatizanı demem.
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 haci kendi adamimizi sauncaz diye turgut ozal mantalitesiyle bi kere delmekle kanun mu buzolcauk donmek nedir ya oz aman bu adam daga ciksin bi bebek oldursun 1000 tane kitabi war bisi olma zmi diyeceksiniz kurdistan diye hayali bi ulkeye destek vermesi ki en az bu kadar kotudur
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın, paran var, pulun var, herşeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak? Yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu, çocuğu karda, kışta sokağa atmak, aç bırakmak? Ama nasıl yakışmaz, sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saaddeti çok gören. Anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Sevgiyi tanımayan adama sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. Hııh.. Sen büyük patron, milyarder, para babası, fabrikalar sahibi Saim Bey.. Sen mi büyüksün? Hayır ben büyüğüm, ben, Yaşar Usta.. Sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç.. Gözümde pul kadar bile değerin yok. Ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiç birşey yapamayacaksın. Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize parayla, pulla değil; sevgiyle bağlıyız.. Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir aileyiz, biz güzel bir aileyiz.. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun. Dokunma artık aileme.. Dokunma çocuklarıma.. Dokunma oğluma.. Dokunma gelinime.. Eğer onların kılına zarar gelirse ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemis olan ben, Yaşar Usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni.. Anlıyor musun? Vururum ve dönüp arkama bakmam bile..
nocom Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 elm said: Uzun bir konuşmasından alınan 2 cümleyle ben bu adama pkk sempatizanı demem. saçmalamışsın
elm Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Bir sürü kitabı var derken onun başarılı bir adam olduğunu söylemek için demiyoruz bunu.O bin kitabının hiç birinde kürdistan devletine destek vermediği için diyoruz.Tv programlarında kürtlerin Türkiye'den başka ümidi yoktur , barzani talabani gericidir .Kürtler insan gibi ancak Türkiye'de yaşayabilir diyen adamı pkk sempatizanı , kürdistan devletine gönül veren bir insan olarak görüyorsanız birşey diyemem.
loserz Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 çok komik ya elm bırak bize yalan söylemeyi kendi yalanına bile inanmışssın. adam orda açık açık kürdistan dır, selam olsundur, en güzel baş kürt başıdır, pkk mitingidir, üstündeki kıyafet pkk bayragıdır. ve bunun hala savunulacak bir tarafı oldugunu söylüyorsun. zegna fln böyle pkk lılara şerefsiz demenin küfür etmenin anormal karşılanmayacagını söylemişti, ki katılıyorum, bence burda bu lafları savunanların hala " konuşmanın 1-2 cümlesi laga luga vs..." türü gerzekçe argümanlarla, konuşmanın anca [b]""...... desem yalan olur" türü bir lafla masum kalabilceginin farkındalıgında olsalar da, sırf savunmak için resmen apaçık pkk sloganlarını savunan forum üyelerinede küfür hakkının olması lazım.[/b] tüüü adamlara bak ya.
nocom Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 elm said: Bir sürü kitabı var derken onun başarılı bir adam olduğunu söylemek için demiyoruz bunu.O bin kitabının hiç birinde kürdistan devletine destek vermediği için diyoruz.Tv programlarında kürtlerin Türkiye'den başka ümidi yoktur , barzani talabani gericidir .Kürtler insan gibi ancak Türkiye'de yaşayabilir diyen adamı pkk sempatizanı , kürdistan devletine gönül veren bir insan olarak görüyorsanız birşey diyemem. rte de 6.5 yıldır ben laik bir insanım diyor. bu onun nasıl bır ınsan oldugunu degıstırıyor mu ?
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 elaidi said: Bak beyim, sana iki çift lafım var. Koskoca adamsın, paran var, pulun var, herşeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana ekmekle oynamak? Yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu, çocuğu karda, kışta sokağa atmak, aç bırakmak? Ama nasıl yakışmaz, sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saaddeti çok gören. Anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. Ama ben boşuna konuşuyorum. Sevgiyi tanımayan adama sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. Hııh.. Sen büyük patron, milyarder, para babası, fabrikalar sahibi Saim Bey.. Sen mi büyüksün? Hayır ben büyüğüm, ben, Yaşar Usta.. Sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç.. Gözümde pul kadar bile değerin yok. Ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiç birşey yapamayacaksın. Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. Çünkü biz birbirimize parayla, pulla değil; sevgiyle bağlıyız.. Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir aileyiz, biz güzel bir aileyiz.. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun. Dokunma artık aileme.. Dokunma çocuklarıma.. Dokunma oğluma.. Dokunma gelinime.. Eğer onların kılına zarar gelirse ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemis olan ben, Yaşar Usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni.. Anlıyor musun? Vururum ve dönüp arkama bakmam bile.. o sahne yine zihnimde canlandı, nerden bulcam bu filmi şimdi ooff.. bu arada kürdistan diye bi "yer" var, teee selçuklu zamanından, cumhuriyetin ilanına kadar o bölgeden kürdistan diye bahsedilmekteydi. ille devleti olması gerekmiyo. yani yalçın küçüğe bunun için yüklenmeniz biraz garip, onca başka faulü varken =)
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 loserz said: çok komik ya elm bırak bize yalan söylemeyi kendi yalanına bile inanmışssın. adam orda açık açık kürdistan dır, selam olsundur, en güzel baş kürt başıdır, pkk mitingidir, üstündeki kıyafet pkk bayragıdır. ve bunun hala savunulacak bir tarafı oldugunu söylüyorsun. zegna fln böyle pkk lılara şerefsiz demenin küfür etmenin anormal karşılanmayacagını söylemişti, ki katılıyorum, bence burda bu lafları savunanların hala " konuşmanın 1-2 cümlesi laga luga vs..." türü gerzekçe argümanlarla, konuşmanın anca [b]""...... desem yalan olur" türü bir lafla masum kalabilceginin farkındalıgında olsalar da, sırf savunmak için resmen apaçık pkk sloganlarını savunan forum üyelerinede küfür hakkının olması lazım.[/b] tüüü adamlara bak ya. Çok heyecanlı davranıyosun böyle büyük patlayan tarzda kontrolsüz tepkiler vermeden önce oturup düşünmeni tavsiye ediyorum. 1. Burda kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı değil. 2. Kimse Kürdistan diye bir yer tanımıyor. 3. Burda kimse PKK'yı sevmiyor. Bunları unutma, ha böyle olan varsa da bilemem, açıkça adam gibi söyler ya da bir köşeye siner. Kişisel görüşlerim de bu 30 sn.lik lafların tek başına incelenirse vatan haini lafları olduğu yönünde. Ancak başından beri diyorum ki bir insanı 30 sn.lik kapalı her yöne çekilebilecek konuşmayla değerlendiremez, hele hele hiç yargılayamazsın. (sen küfür falan etmekten bahsetmişsin sanırım...) O insanı değerlendirmek ve hakkında kesin konuşmak için tüm yaptıklarına bakman lazım. "dağa çıkıp 1 kere bebek öldürsün, bişey olmaz 1 kereden" mantığı değil bu. Magazincilerin laf kesip alması olayının ta kendisi olduğunu düşünüyorum. Adam PKK'yı övmemiş, kürtleri övmüş olabilir maksimum (kişisel düşüncem, tartışılabilir, kesin hüküm verilemez çünkü konuşmanın tamamı yok ve kitapları o yönde) Sonuç olarak kesin hüküm veremezsin. sir said: bu arada kürdistan diye bi "yer" var, teee selçuklu zamanından, cumhuriyetin ilanına kadar o bölgeden kürdistan diye bahsedilmekteydi. ille devleti olması gerekmiyo. yani yalçın küçüğe bunun için yüklenmeniz biraz garip, onca başka faulü varken =) kandırmışlar seni, o coğrafi olduğunu zannettiğiniz politik kavram osmanlı'yı yıkmaya çalışan avrupalılar tarafından osmanlının son dönemlerinde uydurulmuştur, size coğrafi bölge diye yuttururlar..vs. O bölgenin coğrafi adı her yerde "Assyria" diye geçer.
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 bence seni kandırmışlar =) ayşe hür said: ‘Kürdistan’ terimi ilk kez, son Büyük Selçuklu Sultanı Sancar Bey’in (ö. 1157) merkezi bugünkü İran’ın Hemedan kentine yakın Bahar kenti olan ‘Kürdistan Eyaleti’nde kullanılmıştı. Kürdistan adı, coğrafi bir terim olarak, Kanuni Sultan Süleyman 1525 ve 1553 tarihli fermanlarında da vardı. I. Ahmet 1604 tarihli fermanında ‘Umum Kürdistan’ terimini kullanmıştı. 17. yüzyıl yazarı Evliya Çelebi ünlü seyahatnamesinde ayrıntılarıyla ‘Kürdistan’ bölgesini ve şehirlerini anlatmıştı. Sadrazam Mustafa Reşit Paşa 1847 yılında yönetim birimi olan ‘Kürdistan Eyaleti’ni kurdu. 13 Aralık 1847 tarihli Takvim-i Vekayi‘de yayınlanan düzenlemedeki eyaletin merkezi Ahlat’tı ve Diyarbakır, Muş, Van, Hakkâri, Cizre, Botan ve Mardin’i kapsıyordu. Merkez sonra sırasıyla Van’a, Muş’a ve Diyarbakır’a taşındı. 1856’da bu eyaletin sınırları yeniden düzenlendi, 1864’te ise Diyarbakır ve Van vilayetlerine bölünerek son buldu
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Ayşe Hürü tanırım kolpadır kendisi. taraftandı hatta lol. ek olarak kadın bilgiyi nasıl çarptırıyor, şöyle: iran'da kürdistan diye bi il var (oranın yönetim birimlerine göre ostan isminde küçük bir il-eyalet arası birim) orası o ilk bahsettiği yer. Yani irandaki ilin adı kürdistan selçuklu zamanından beri vardır doğrudur. Sizin gibi ayrıntıları ayırt edemeyip çarptırılan bilgilerle mağdur edilen kandırılmış topluluk da gider "selçukludan beri kürdistan var" der. Ayşe Hür T.C.'yi askerlerin kurduğuna da itiraz etmişti bi programda, nasıl bi Atatürk düşmanlığıysa lol.
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 "uydurulmuş" diyosun, ben de diyorum ki hayır, zaten yüzyıllardır var. ayşe hür "evliya çelebi"nin yazdıklarını aktarmış, sen diyosun ayşe hür kolpa. bence sen kendini kandırmışsın =)
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Kimin ne olduğu ortada, ben bunları ayşe hürden değil bilimsel kaynaklardan okudum. Ülke olarak kürdistan (ırak) kavramı osmanlının son dönemlerinde ülkeyi bölmeye çalışan avrupalarılar tarafından ortaya atılmıştır. Başta coğrafi bölge değildi o, politik bi kavramdı sonradan öyle gibi gösterildi, siz de yediniz. O bölgenin coğrafi adı yüzyıllardır "Assyria" olarak geçer. İl ve eyalet olanlar başka evliya çelebi onu yazdı benim bahsettiğimi değil.
huun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 kürtler bu coğrafyada sittin senedir var zaten, ona kimse birşey diyemez; ama kürtlerin bir devleti olmuş mudur dersen o tartışılır. millet olmayı başaramamış halklar vardır tarihte, o hesap işte. varlar yani yok değiller ama kürt özgürlüğü için savaştığını iddia eden pkk'lı teröristler bile türkçe konuşuyorlarsa saldırılarda telsiz kayıtlarından duyduğumuz üzere, işte tartışma bu noktada başlar ve aslında biter.
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 il ve eyalet bazında kürdistan diye bi bölge var mıymış yok muymuş? varmış. uydurulmuş bişey değil yani. ha nereleri kapsar ayrı bi tartışma, kürtlere sorarsan "ülkelerini" bölmüş olanlar iran, ırak ve türkiyedir. sence de bu üç ülkenin kesişim bölgelerinde (bizim güneydoğumuz, ırak'ın kuzeyi, iranın güneybatısı) kürtlerin yoğunlukta olması bi tesadüf mü? ha pardon, onlar da karda yürürken kart-kurt sesler çıkaran dağ türkleriydi.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Teröristlerin azımsanmayacak büyük bir kısmı avrupalıyken tartışma başlamaz bile. PKK'nın Türkiye'deki kürtlerin haklarıyla hiçbir alakası yok, ama PKK tarafından kandırılan eksik insanlar var tabi. sir said: il ve eyalet bazında kürdistan diye bi bölge var mıymış yok muymuş? varmış. uydurulmuş bişey değil yani. ha nereleri kapsar ayrı bi tartışma, kürtlere sorarsan "ülkelerini" bölmüş olanlar iran, ırak ve türkiyedir. sence de bu üç ülkenin kesişim bölgelerinde (bizim güneydoğumuz, ırak'ın kuzeyi, iranın güneybatısı) kürtlerin yoğunlukta olması bi tesadüf mü? ha pardon, onlar da karda yürürken kart-kurt sesler çıkaran dağ türkleriydi. tamam ben de sana diyorum ki "coğrafi bölge" bazında bir yer yokmuş başta, politikmiş. Söylenenleri tam olarak izah edemiyorum sanırım sana. eyalet olarak olması da o bahsettiğin "coğrafi olduğunu sandığın" yerle alakası bile yok, biri iranda biri anadoluda tarihi ve politik hiçbir önem teşkil etmeyen küçük yerleşim birimi. kürdistan (coğrafi terim) diye bir şey yokmuş zamanla sizin gibileri kandırmışlar sonuç olarak. Ayrıca söylediklerinde suç teşkil edecek genellemeler var. Etnik temelli ayrımcılığa giriyor ifadelerin. TC. vatandaşı olmayı ve kendini Türk milletinin bir parçası gören Kürt etnik kökenli kardeşlerimize hakaret ederek onları terörist konumuna sokarak bölücü olarak gösteriyorsun.
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 haydaa ne dedik şimdi? kürdistan'a uydurulmuş diyen, kürtlere de uydurulmuş diyebilir pekala, netekim çok değil, 25 yıl önce bu devlet kürtler için bu tanımı yapmıştı, onu hatırlattım. ironiden de mi anlamıyosunuz? kürdistandan bahseden çoğu kürt bunu söyler zaten, ben onların söylediklerini aktarıyorum. pkkdan ayrı bişey bu, pkkdan çok daha önce çıkmış bi konu. ve hayır, politik olarak kullanılmadan önce de var kürdistan, ve adını sence nerden alıyo? o bölgede yaşayan halktan elbette. ben coğrafi bölge falan demiyorum, ağırlıklı olarak kürtlerin yaşadığı bi bölge diyorum, ve o bölgeye de selçuklu zamanından beri kürdistan deniyo. tarihi ve politik bi önem teşkil etmiyo demen tamamen göreceli bişey, bence bi kürt için epey tarihi ve politik önemi vardır. peki buralara niçin "türkiye" deniyo onu da anlatır mısın? onu anlatırken anadoluda neden "türk" adıyla bi devlet kurulmadığını da söyleyebilir misin? yani "türkiye de politik nedenlerle dış mihrakların verdiği bi isim" demekte serbest miyim? yoksa gerçekten bu ülkenin büyük bi kısmında türkler mi yaşıyo? herşeye "psikolojik savaş" gözüyle bakmayın bu kadar, gerçekleri kimin işine yarayıp yaramadığına göre tartarsanız, gerçeklikten uzaklaşırsınız.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 1 haydaa ne dedik şimdi? kürdistan'a uydurulmuş diyen, kürtlere de uydurulmuş diyebilir pekala, netekim çok değil, 25 yıl önce bu devlet kürtler için bu tanımı yapmıştı, onu hatırlattım. ironiden de mi anlamıyosunuz? kürdistandan bahseden çoğu kürt bunu söyler zaten, ben onların söylediklerini aktarıyorum. pkkdan ayrı bişey bu, pkkdan çok daha önce çıkmış bi konu. Başlıkta ısrarla tüm kürtleri genelleyerek kürdistan yanlısı bölücü ve hatta kimi zaman PKK'lı gibi gösterme çabanın altında yatan nedeni anlamıyorum. Bu ülkede milletini senden çok seven kürtler de eminim vardır, ısrarla suç teşkil edecek etnik ayrımcılık temelli genelleme yapıyorsun. 2 ve hayır, politik olarak kullanılmadan önce de var kürdistan, ve adını sence nerden alıyo? o bölgede yaşayan halktan elbette. ben coğrafi bölge falan demiyorum, ağırlıklı olarak kürtlerin yaşadığı bi bölge diyorum, ve o bölgeye de selçuklu zamanından beri kürdistan deniyo. tarihi ve politik bi önem teşkil etmiyo demen tamamen göreceli bişey, bence bi kürt için epey tarihi ve politik önemi vardır. Başlığı saptırarak ısrarla Kürdistan konuşmak istiyorsun da bu durum da forum kurallarına aykırı. Böylelikle 2 forum kuralını birden ihlal ettiğini düşünüyorum. Kürdistan kavramı "il ismi" olarak kullanımından sonra ilk olarak politik bir kavram olarak ortaya çıkmıştır, öyle bir coğrafi bölge yoktur, bu söylem tamamen Türkiye karşıtlarının osmanlıdan itibaren başlattığı politik bir uydurmacadır. O bölgeye selçukludan beri kürdistan denmiyor, sizinkilerin düştüğü durum maalesef bu. Çünkü birileri bilgileri çarpıtarak ayrıntıları anlamamanızı sağlıyor. Ek olarak bir ayrıntıyı daha anlamamış, kendince çarpıtmışsın. Ben "tarihi ve politik önem teşkil etmiyor" derken ilk kullanılan il isminde demiştim. Bu kullanım bir "coğrafi bölge" falan değildir ve herhangi bir küçük yönetim biriminin adıdır. 3 peki buralara niçin "türkiye" deniyo onu da anlatır mısın? onu anlatırken anadoluda neden "türk" adıyla bi devlet kurulmadığını da söyleyebilir misin? yani "türkiye de politik nedenlerle dış mihrakların verdiği bi isim" demekte serbest miyim? yoksa gerçekten bu ülkenin büyük bi kısmında türkler mi yaşıyo? Küçük bir ile verilen isimle ve Türkiye karşıtlarının ülke üzerinde oynadığı politik bölücü oyunlar temelli siyasi bir isimle yüce vatanımızın binlerce yıllık isminin kökenini bir tutuyorsun sanırım. Bence senin Orta Asya'dan ve Göktürklerden başlayarak şöyle güzel bir tarih dersi alman lazım. Türk ve Türkiye isimlerinin kaynağını sanırım o şekilde öğrenebilirsin. İnsanların yaptığı biçok hatanın ve insanların eksikliklerinin çözümü bilimdir.
sir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 bunca şey söyleyip, sorduklarımın hiçbirine cevap vermemen, üstelik yalanlamayıp sadece karşı saldırıya geçmen takdire şayan. tebrik ediyorum, hayatta başarılar diliyorum.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Sana cevabı tarih versin. Çünkü ne desem Ayşe Hür tarzı savunmalar falan gelecek lol. edit: Yalçın Küçük diyoduk.
huun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 konuya yanlış yaklaşıyorsunuz bence. kürdistan evet osmanlı'da idari bir bölgenin adıdır. osmanlı'nın bu idari bölgeye kürdistan demesi birşey değiştirmez, çünkü o bölgede zaten kürtler de yaşar. siyasi, coğrafi ya da demografik nedenlerinin bir önemi yoktur o bölgenin adlandırılmasında. sir'ün dediği kadının yazısını okumadım, osmanlı'da kürdistan diye bir bölge vardı diyerek nereye varmaya çalıştığını ya da bir yere varmaya çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. ülkenin doğusunda kürtler yaşar gibi genellemeleri kabul etmem ama. ülkenin doğusunda türkler de yaşar çünkü. 30-40 sene önce antep'te kendine kürt diyen ciddi bir nüfus bile yok, eğer konu doğuda kürtler yaşara gelecekse; ki antep de osmanlı zamanında kürdistan bölgesine bağlı bir vilayet. malazgirt savaşından 50 sene sonra italya'da yazılan kitaplarda anadoluya turchia falan denmeye başlıyor, bugün türkistan denen ve üzerinde yaşanların çoğunluğun türki halklardan olduğu bir toprak parçası var ama öyle bir ülke yok falan fıstık. neyi tartışmaya çalıştığınızı anlamadım. kürdistan ister coğrafi ister siyasi ister demografik nedenlerden kürdistan diye anılmış olsun, konunuza bir faydası olacağını sanmıyorum.
-007- Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2008 Gereksiz bi mevzu. Her isim verilmiş coğrafya o bölgede devlet olması gerektiği anlamına ya da o bölgede nüfusun fazla olduğu anlamına gelmez, geçmişte öyledir ya da hiçbi zaman olmamıştır vs. Rumeli var mesela Türk ağırlıkta ama diyeceksin ki zamanında Rum muş o yüzden almış. Kürdistan'da aynı durumun olduğunu düşünmüyorum ben de. İlla o ismi aldı diye o toprakta kürtler var o yüzden ismi aldı diyemezsin. Ki ismin dış güçlerce politik sebeplerle verildiği gibi bir de gerçek var. Hayır önceden de il olarak vardı diyemezsin, çünkü o il olmasıyla sınırlıydı, bölgeyi kapsamıyordu. Yoktu demiyorum çarpıtma, ama ne coğrafi ne de politikti. Sadece basit bir il ismiydi. Coğrafi isim bunun sonradan uydurulmuş süsü, yalan dolan. Bunun üstüne doğu Kürt ağırlıklıdır demek apayrı bi olay. Konuyla da alakası yok. O Kürt dediğin adamların büyük kısmı kendine Türk diyor bu yüzden yanlışsın.
Öne çıkan mesajlar