Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

masaüstü donması

ozkolous

Öne çıkan mesajlar

açıkcası nasıl adlandıracağımı bilemedim ama olaya genel olarak bakınca böle bişey. akşam üzeri güzellik uykuma yattığımda bilgisayarımı download için açık bırakmıştım fakat uyanınca kapalıydı.
bilgisayarı açtıktan sonra enteresan bir şekilde sağ alt simgelere tıklayamamaya ve browserlar hariç açtığım şeylerde ( video , msn , denetim masası...) açılmama başladı. mesela bir fotoyu masaüstü arkaplanı olarak atayabiliyorm ama masaüstü özelliklerine giremiyorm. externallarıma erişiyorm fakat kestiğim dosyaları başka bir yere taşıyamıyorm?!?

böle bişiyle karşılaşmış yada en azından duymuş olup yardım edebilecek olanınız var mı?

not : artık başlat çubuğunada tıklayamıyorm...
Sosyal ağlarda paylaş

baslat cubugu ve system tray explorer.exe'yle alakali. ctrl+alt+del ile gorev yoneticisini acip explorer.exe'yi sonlandirirsan, hemen arkasindan gorev yoneticisinden file>new task vasitasiyla explorer.exe'yi yeniden baslatirsan sorunun cozulmesi lazim.

kopyala/yapistir islemleri ise svchost'lardan yonetiliyordu galiba. ama onlarin hangisinin sorunlu oldugunu bilmen ve dogru parametrelerle baslatman lazim.

genel olarak da bu tarz seyler spyware ya da viruslerden kaynaklaniyor. bilgisayarini bir taratmanda fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir de torrent mi indiriyordun?

Bazen (özellikle full allocation yapmamışsan ve 20-30 GB'den büyük birşey indiriyorsan) hatalı bir torrent dosyası diske veri yazarken diskin önemli sektörlerine zarar verebiliyor, hatta diskin açılmaz hale bile gelebiliyor. Normalde Linux gibi bir sisteme çok zarar veremiyor veri açısından ama Windows gibi dosylarını biraz dağınık tutan bir sistemde girmemesi gereken sektörlere veri yazıp sistem dosyalarına zarar verebiliyor. Bazen defragmantation bu sorunu çözebiliyor ama genelde tüm diske format gerekiyor.

Arada sırada kötü kodlanmış bir download programı da 100'den fazla parçaya bölmüşse dosyayı zarar verebiliyor diske.

Bazen de , eğer diskin kötü ise, torrent gibi bir şey aynı anda 300-400 farklı kaynaktan farklı dosyalar yazmaya çalşırken batırıyor işi.

Windows'un bu yönününü hiç sevmiyorum, linux olsa konsoldan X'i çalıştırım ctrl+alt+F1 gibi komutla ne olup bittiğinin verbose halini izleyerek çözerdik hemen, Windows sadece 503859347510976 gibi bir hata kodu veriyor sadece :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...