Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKIHABARA@DEEP


throne_eins_meister

Öne çıkan mesajlar



Otaku'ların Kardeşliği!

Otaku no Video, Genshiken ve Densha Otoko'dan sonra bir kez daha Otaku'ların dünyası. Fazla kullanılmayan bir tema olduğundan anında atladım ve beklediğimi de buldum.

Bu yanılmıyorsam bir roman uyarlaması, oradan Manga uyarlaması da yapılmış. Zaten türü de komedi filan değil de doğrudan seinen olarak geçiyor. Her biri kendine münhasır otaku'lar olan 6 kişilik bir grup var. Her bölümün öncelikli bir amacı var ve grubun bu "görevi" gerçekleştirmeye çalışmasıyla ilgili bir konusu var dizinin : ( Bu amaçlar Otaku'ları hedef alan bir çeteyle mücadele etmek de olabiliyor "Ero maid cafelerle" ilgili de... )

Biraz daha geniş şekilde konu ana hatları ile:

Spoiler

Akihabara bölgesi Tokyo'da bulunan manga, anime, video oyunu, bilgisayar parçaları gibi her şeyin bulunduğu otakuların mekanı olarak bilinen bir yerdir. Page, Box, Akira, Taiko, Daruma ve Izumu adlı altı genç otakucu vardır ve onları bir araya getiren kişi Yui adlı başka bir otakudur. Yui kendi sorunlarının üstesinden gelmeye çalışırken internet sitesinde diğer otakuculara yardım ederek onlarla iletişim içerisinde olmuştur devamlı. Yui bu otakucuları bir araya getirir ve onların iyi bir takım oluşturmasını sağlar. Kurdukları grubun adını da yine Yui belirler. Grubun adı Akihabara@Deep olur. Akihabara@Deep , otakuların karşılaştıkları sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacak ve Akihabara bölgesinin huzur içinde olmasını sağlayacaktır. Buna engel olacak birileri de mutlaka vardır. Bunların en başındaki isim ise Yui'nin eski erkek arkadaşı olan Nakagomi Takeshi'dir. Tam bir "chaotic evil" otaku olan Takeshi, Akihabara@Deep'in yok olması için elinden geleni yapar. Yui önceden aldığı hapların etkisiyle iyicene sağlığını kaybetmiştir. Akihabara@Deep ekibiyle buluştukları gün onlara el sallarken yere düşüp ölür. Bunun üzerine tüm ekip bir boşluğa düşer. Izumu, Yui'nin sitesini tasarlayan kişi olduğundan site ile ilgili bir programın olduğunu ve bu programı kullanarak Yui ile konuşabileceklerini söyler. Yui için tasarladığı bu program Yui olmadığında karşısındaki kişiye yardım etmek amaçlı yapılmış tamamen Yui'nin sözleri ve düşüncelerinin aktarıldığı bir yazılımdır. Yui'nin ölmesi sonucu bu program sayesinde grubun dağılmasını önler. Ve beraber Akihabara@Deep'i devam ettirirler.



PAGE : Grubun lideri. Speech-to-Text bazlı bir sistem yazıyor. Bilgisayar programcısı. Konuşma sorunu vardır ve bu yüzden ilk başlarda bilgisayarının yardımıyla diğerleriyle iletişim kurar. Çekingen bir yapısı vardır. Dürüst biridir ve her zaman arkadaşlarını sonuna kadar korur.

BOX : Grafik ve web tasarımcısı. Dış dünyayla doğrudan temasla ilgili fobisi olduğundan sürekli eldiven taşıyor. Ayrıca az biraz açık kadın gördüğünde "mavi ekran" veren bir tip.

TAIKO : Cep telefonlarına varana dek herşeyle tekno müzik besteleyebilir. Takımın ses ile olan bütün her şeyini o yapar ve bu işte çok iyidir. Mekanik bilgisi de oldukça yüksek. Onun tuhaf bir sorunu ise heyecan verici şeylerde kendini kaybetmesi ve bir süre hareket edemeyerek donmasıdır. ( Bu sırada kafasından dumanlar bile çıkar. )

AKIRA : "Fightning Maid" (başka tabir yapamadım) Kaba kuvvet ve gruba maddi kaynak sağlaması yönünden ekibin sağ kolu.

DARUMA : Cosplay ustası, bilgi seviyesi olarak Manga ve light novel'lerin efendisi. Dikim konusunda oldukça iyidir bu yüzden. Takımın aldığı görevlerde elbiseler dikerek göreve katkıda bulunur.

IZUMI: Ekibin kurulmasını sağlayacak olayların başlangıcı olan Yui'yi tanıyan ve gören ilk kişidir. Onun web sitesini o tasarlamıştır. Bilgisayar konusunda uzmandır. Hastalığı nedeniyle kalın giyinir ve sürekli güneş gözlüğü takar.

Oyuncuların da Japon dizi ve filmlerine meraklı olanların hemen tanıyacakları simalar olduklarını da not düşelim. Ayrıca Black Jack'den Gundam'a kadar birçok anime efsanesine de cosplay'lar üzerinden selamı eksik etmemesi de benden bir artı puan oldu fazlasıyla.

Son olarak bir başkasından bir yorum:
Otakuların dünyasını görmek oldukça eğlenceli. Dizi oldukça sürükleyici sıkmıyor hiç. Komedi öğeleri çok baskın bunun da yeri apayrı açıkcası. Gülmek? Sonuna kadar var. Üzüldüğünüz yerler yok mu... O da var ve bazı sahneler ki geçmiş yaşantılar gerçekten hüzünlü. Bir otakuysanız kesinlikle izlemenizi öneririm! Yok değilseniz de kesinlikle izleyin derim =) Çünkü oldukça güzel işlenmiş bir seri.

Mutlaka izlenmeli, izletilmeli. Zira bu kulvarda yapımlar çok çıkmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...