DoruK Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 selam arkadaşlar, yeni edindiğim dslr ımı taşıyabilecek en ucuz iyi uzunlukta tripodu aramaktayım :) mesela bu ya da şu ürünü alsam 70-300 lü d70s imi taksam problem yaşar mıyım? veya başka bir model tavsiyeniz var mıdır? nelere dikkat etmeliyim. çok profesyonel bir şey aramıyorum açıkçası hani gece fotoğraf çekmek için oraya buraya gittiğimde enstantaneyi 2" yaptığımda fotoğraf çekebileyim yeter. veya 20 mt uzaklıktaki çiçeği makro çekerken vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 biraz araştırınca slik u-8000 almaya karar verdim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 70-300unu aldıgın yeri, fiyatını ve almaya karar verdigin tripodun da fiyatını ve linki koyarsan repe bogabilirim seni :D ızdırap veriyo 18-55! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 abi valla ben de ikinci el aldım ama tertemiz garantisi de 2 yıl devam ediyor aldığım adam 2 ay olmamış alalı süper fiyata kapattım bana göre. fotokritik'e bakarsan zaten satanlar var çok uygun fiyatlara ve genelde temiz oluyor oradakilerin kullandıkları. // d70s ve sigma 70-300 apo dg 800 liraya aldım elden tripod ise 80-100 tl arası değişiyor fiyatı tripodfoto.com ve yuvamfoto.com uygun idi en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 30ytl lik tripodla 100ytl lik arasında bariz bi fark yaşanabilir mi ki bunu anlamıyorum ben, 2 sopa birlestirip usutne koysam aynı ayak yani? hepsinin fonksyonları standart degilmi sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 ya ben de öyle düşündüm hatta olmadı bi ayağından ben tutarım ya dedim ama biraz araştırdıktan sonra gördüklerim; ufacık rüzgarda düşüp makineyi kıranlar mı dersin iki gün sonra mandalı kırılan ayağı kopan vs. vs. alan herkes pişman olmuş yani şimdi riske atmayalım aleti =) nolur nolmaz. slik pahalı klasmanında en ucuzu ve çok tavsiye ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 agir bisey almak lazım yani :D sagol gorusler icin, bi butce ayarlamak lazım, ozellikle 70-300 icin kantarına tıkladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Sintisyzer said: 30ytl lik tripodla 100ytl lik arasında bariz bi fark yaşanabilir mi ki bunu anlamıyorum ben, 2 sopa birlestirip usutne koysam aynı ayak yani? hepsinin fonksyonları standart degilmi sonucta yaşanır. tecrübeyle sabittir. Lakin arkadaşa 30 YTL'lik de yetecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 ben de gerçekten merak ediyorum, 30ytl ile 100ytl lik tripod arasındaki fark nedir gerçekten? malzeme kalitesini geçtim, o kabul. başka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 benim gibi daha gadget geek adama daha iyi anlatılamazdı: http://www.pclabs.com.tr/2008/11/13/amatorun-dslr-fotograf-makinesi-satin-alma-rehberi-2/ tripodlar ile ilgili açıklamalar da var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 dasaaa rep. cidden faydalı site Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 kusura bakmayın yazıcam zenci al! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 yere sıkı basmayanları rüzgarda sallanmaya sebep olur. Ayrıca ayarı oturttuğunuzda kameradan elinizi çekersiniz ve tripodun kafası mutlaka oynar. Zira kötü plastik malzeme, özellikle kafa kısmına bağlı uzatma borusunun ileri geri hafif oynamasına sebep olur. Zoom ve makro da bu durum, farklı bir yere odaklanmak demektir. İstediğiniz netliği sağlayamazsınız. Demek ki tripod alırken parmağınızın ucuyla yapacağınız bir dokunuşla bile hareket edecek kadar hassas ve bir kere hedefe kilitlendiğinde yerinden milim oynamayacak kadar da sağlam duran bir malzeme arayacaksınız. 50YTL'lik tripodlar Çin malı olduğundan zaten bir yeri kırılıp sizi yarı yolda bırakacak. Dolayısıyla bir kere alın ve evladiyelik olarak kullanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Problem yaşamazsın, üzüntü yaşayabilirsin. Hafif, ince ayaklı bu tripodlar. Bende de var bitane. Bi kabediverir dengeyi, çaaat gitti milyarlık makine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Tripod sadece hareketsiz fotograflama için diye düğşünmemek lazım. Makinenizi yabancı birine emanet ediyorsunuz ve o bunu iyi yapamaz ise değerli makineniz bi anda ağırlık dağılımı hatası yüzünden veya uyduruk ek yerlerinin bir anda kaçırmasından veya yere sağlam basamayan mekanizma yüzünden hasar görebilir. Her zaman için orta kalitenin altında tripodla çalışmamak lazım. Makine veya lens 1 defa kırılır unutmayalım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finkel Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 eminönü tarafına bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Finkel said: eminönü tarafına bakgörselde post kasmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Kötü tripod alınmaz. Gitzo alın demiyor size kimse. Ama en azından Manfrotto falan alın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Selam, Ben ikinci el, oldukça az kullanılmış tripod almıştım. Manfrotto markasının 2. markası olan Goldphoto. Yanında Manfrotto marka çantasını da yollamıştı. Setten oldukça memnunum ben. Tripod: GOLDPHOTO 325C Özellikleri Kapalı uzunluk: 63 cm Minimum yükseklik : 11 cm Maksimum yükseklik : 138 cm Maksimum genişletilmiş merkez sütün :185 cm Maksimum yük kapasitesi : 6 kg Tripot ayak ölçüleri : 30 mm , 25 mm, 20 mm Bacak Ayar Kademesi : 3 Bacak Açıları : 23°,45°,65°,88° Orta Boru : Hızlı Orta Boru Çapı : 28 mm Eklenti : 3/8` Kafa: GOLDPHOTO 430 Özellikleri Kafa yüksekliği : 10 cm Maksimum yük kapasitesi : 6 kg Desteklediği kızak tipi : 550 Pan :360° Tilt : -90°/+90° Çanta: Manfrotto MBAG80 Özellikler Ağırlık: 0.5000 kg Çap: 150 mm Taban Çapı: 130 mm Renk: Siyah Malzeme: Balistik Naylon Uzunluk: 80.0 cm Tornavida falan gerekmeden hızla kamera altındaki plate'i sökme özelliği kolaylık sağlıyor. 400D+battery grip+75-300mm lens ile kımıldamadan durabiliyor. Gerektiğinde uzatma borusunun altındaki adaptörü kameraya tutturarak çok düşük profil yüksekliğinden çekim yapma imkânı veriyor (elbette yere uzanıyorum). 300mm ile zoom yapıp dolunay fotoları çekimi yaptım, hiç sorun yaşatmadı bana. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 paramecium sağol ama zaten o fiyat aralığına çıkamadığım için ucuz tripod arayışındayım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Selam, Ben ucuz almıştım Mediamark denen yerden, ertesi gün iade ettim. Kafa makinayı tartmaz, perde açınıp kapanırken tripod oynar... 50mm veya 70mm harici lens takmam, battery grip falan da asla kullanmam dersen ucuz al ama yine memnun etmez seni bence. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 ben anlamam fotoğraf işinden, ne desem ahkam kesmek olur. ama fiyat/performans olayında kafam basıyor biraz. konuştum biraz foto meraklısı arkadaşlarla, yüzeysel de olsa dedikleri parasını tutsun iyi bir şey alsın. alamıyorsa şimdi almasın. kötüsünü alırsa parasına yazık eder. güzel bişi almak şart. ha, bana mantıklı geldi. aciliyeti yoksa bekle bir ay, üzerine para koy iyisini al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Tripod gercekten cok kullanacaksan,ben yanımda hep tasıyabilirim diyorsan, iyi birsey al derim.Ornek olarak 30ytllik bi tripodum vardı.Kum sartlarına dayanamadı mesela :) Su fotoda yani :) http://mutos.deviantart.com/art/Inkumu-Sunset-VI-100973741 Azcık da reklam gibi olsun ama olsun. Ben yeni bi tane alacagım,bu sefer ucuza da kacmıcam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Ucuz tripod kompakt makinalar için belki ama DSLR kullanıyorsanız hiçbir işe yaramıyor. Denklanşöre basarken bile zaten gacır gacır ses yapıyor, titriyor ve tripod kullanmanın bir anlamı kalmıyor, üzerine abansanız çıt kırılır, dışarı çıkarayım deseniz bir rüzgarda devrilir. 25 YTL verip GG'den almıştım bende bir tane bu tip ucuz tripod'lardan. Benim D200'ü üzerinde kit lens varken zor taşıdı, hatta devrilirken yakaladım tripod'u bir daha da kullanmadım hiç. Neler önerebilirim ona gelirsek ; MediaMarkt 'dan Manfrotto 055XPROB + 486RC2 Head > 325 YTL Daha Hafif alternatifi 190XPROB + 486RC2 Head > 300-350 YTL Eğer biraz daha para veririm ama tam profesyonel evladiyelik bir tripod alırım derseniz, Carbon Fiber Tripod'lar var BENRO marka. Çin firması ama internetten yorumlarına bakarsanız kalite olarak tam not alıyor, diğer pahalı CF(carbon fiber) tripodlara çok iyi bir alternatif. Benro M228N6 Tripod + KS-1 Ballhead > 250$ + 150$ = 400$ CF tripod'ların avantajı çok sağlam ve hafif olmaları. Birde internette dikkat ettiğim bir yorum, soğuk havalarda diğer metal tripodlar gibi insanın elini üşütmemesi. Ayrıca Velbon, Induro(benro ile aynı fabrika), Feisol diğer kaliteli ve ucuz markalardan. Birde adres yazmışım notlarıma, daha gitme fırsatım olmadı ama ; Sirkeci, Ankara Caddesi Atabay Pasajı 1. Kat, Uğur Varlı'nın karşısı. Her tür marka tripod,head,monopod bulunuyormuş. Son olarak tavsiyem makineyi daha çok gündüz çekimlerinde kullanacaksan, uzun pozlamaya gerek yok ise Monopod alman, daha faydalı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar