Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devamsizlik üniversite

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yapma ya benim devamsizlik sinirlarda ve şey atiyorum imzayı attiğim kağittan farkli kağit gidiyo hocaya fln anlamadım pff kalmim salak gibi devamsizilktan dersler kek çünkü

peki kalirsam sinif geçmek için belli bir ortalama yakalamam gerek mi (nasil yakalanilcaksa) yoksa mevzu sadece bu kaldığım dönemin derslerini önümdeki 3 yılda vermek mi ?
Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
biz de 2 ders ve recite (yani ikisinin toplamı max 2 olacak) girmezsek kalacağımız dersler alıyoruz aynı sabancıda.
sadfasddf o zaman yeni sisteme geçildi, beni hiçbi hoca tanımadı ben de onları tanımadım.
Mesaj tarihi:
dvamsızlıktan kalırsan -yönetmeliğe göre değişebilir belki- seneye tekrar alman gerekiyor diye biliyorum

ha ama f leyip geçersen zorunlu değil, bizde birinci sınıftan f i olup 2 ye geçenler sınavlara girse yetiyor mesela

bizde yoklama bile yapılıyor :(
Mesaj tarihi:
istanbul uni what?
mühendislik için yazıyorum, değişiyor mu bilmiyorum diyer fakülteler için ama sitelerinde bakarsan bulursun zaten

bazı hocalar yoklamaya önem verir bazıları hiç sallamadan sınava giren her öğrenciyi tüm derslere gelmiş gibi sayar

ortalaman 1.8 ise sınıfı geçersin, 2 dönem üst üste 1.8 altındaysan kalırsın
ortalamayla geçersen devamsızlıktan kaldığın ders, bir üst sınıftaki dersle çakışırsa o dersi alamassın uzar gider
Mesaj tarihi:
ortalama vs konuları okuduğun yere göre değişse de devamsızlıktan kalmanın değişmeyen olayı şudur:

bir dersten devamsızlıktan kalırsan bir sondarki sene(veya ikinci dönem birinci dönemki derslerini alabiliyorsan eğer bir sonraki dönem) aynı dersi tekrar almak zorundasın,devam etmek zorundasın ve son olarak o dersin saatiyle çakışan dersi alamazsın.
Mesaj tarihi:
pronoit said:
ya bu devamsizliktan kalinca bütünlemelerle geçebiliyor muyuz yoksa hepten mi kaliyoruz istanbul üni ok.

mühendislik okumama rağmen edebiyatta devamsızlıktan kalmıştım. sınavlara giremiyorsun, seneye tekrar alacaksın devam mecburiyeti ile.
Mesaj tarihi:
abi devamsızlık cok kolpa bi olay.
bızım beykentte devamsızlıkla ilgili hç bişey yok.
%0 yazıyoda hoca takmıyo kafaya, vize finale girip cıkıyosun
Mesaj tarihi:
beykentte vizeye girebiliyosunda finale almıyolar malesef. pek çok kişi deli gibi çalıştığı finalin kapısından geri dönmek zoeunda kalıyo her sene malesef. son anda açıklıyo şerefsizler listeyi.
Mesaj tarihi:
Tamamen dersin hocasına bağlı onunla konuşman lazım. Yonetmelikte devam zorunluluğu varsa -ki vardır buyuk ihtimalle- bazı hocalar prosedur geregi yoklama alır sınıfı saymaz etmez attırırsın arkadaşına imza. Ama bazıları onem verir o derslere girmek zorunda kalırsın.
  • Yeni Oluştur...