Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devamsizlik üniversite

pronoit

Öne çıkan mesajlar

yapma ya benim devamsizlik sinirlarda ve şey atiyorum imzayı attiğim kağittan farkli kağit gidiyo hocaya fln anlamadım pff kalmim salak gibi devamsizilktan dersler kek çünkü

peki kalirsam sinif geçmek için belli bir ortalama yakalamam gerek mi (nasil yakalanilcaksa) yoksa mevzu sadece bu kaldığım dönemin derslerini önümdeki 3 yılda vermek mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

dvamsızlıktan kalırsan -yönetmeliğe göre değişebilir belki- seneye tekrar alman gerekiyor diye biliyorum

ha ama f leyip geçersen zorunlu değil, bizde birinci sınıftan f i olup 2 ye geçenler sınavlara girse yetiyor mesela

bizde yoklama bile yapılıyor :(
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul uni what?
mühendislik için yazıyorum, değişiyor mu bilmiyorum diyer fakülteler için ama sitelerinde bakarsan bulursun zaten

bazı hocalar yoklamaya önem verir bazıları hiç sallamadan sınava giren her öğrenciyi tüm derslere gelmiş gibi sayar

ortalaman 1.8 ise sınıfı geçersin, 2 dönem üst üste 1.8 altındaysan kalırsın
ortalamayla geçersen devamsızlıktan kaldığın ders, bir üst sınıftaki dersle çakışırsa o dersi alamassın uzar gider
Sosyal ağlarda paylaş

ortalama vs konuları okuduğun yere göre değişse de devamsızlıktan kalmanın değişmeyen olayı şudur:

bir dersten devamsızlıktan kalırsan bir sondarki sene(veya ikinci dönem birinci dönemki derslerini alabiliyorsan eğer bir sonraki dönem) aynı dersi tekrar almak zorundasın,devam etmek zorundasın ve son olarak o dersin saatiyle çakışan dersi alamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...