soulberry Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 hani böyle konser salonundaymış gibi yankılı ve derin gelir ya ses; hangi pedal yapar bunu? örnek video; edüt: gitarın tonuna ve efekte aşık oldum :'((8. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Reverb yapar abi. Burada biraz da delay var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 delay ile reverb aynı pedalın marifeti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Farklı farklı efektler onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 peki bi şey daha sorucam, yeni konu açmayayım. gitar teli almaya gittim, "versene" dedim. "hangi derece?" dedi. kaldım öyle. baktım bi sürü derece varmış. ne değişiyo ki? "ton" farkeder dedi. o kadar büyük bi fark var mı? bu arada reverb mi delay mı öncelikli olmalı o ton için; ikisini de alamam bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 reverb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Her tel gitarın tonunu değiştirir. Ben şunu tercih ediyorum, ama kendin denemeden karar veremezsin. Herbirinin nasıl bir ton verdiğini söyleyemem, ağaç ve manyetiğe göre gitarın tele tepkisi değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2008 gitarda marty abinin gitarından guzelmis.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 tekrar bi şey sorucam. tabları okurken bastığım perde no'su ile şarkıdaki ses aynı değil. transpoze mi neydi bu; nasıl ayarlanır? akor mu edicez gitarı o tabın şarkıdaki karşılık gelen sesine göre? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 sanirsam birazda chorus var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 gitarin akordu kacmis olmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 heheh hayir,basta dinlersen duyuluyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 edit (önden arkadaşın sorularına cevap vermek lazım tabi) reverb efekti yankı, geniş bi salonda şarkı söylediğini düşün delay de sesin gecikmeli olarak arkadan ana sesi desteklemesi hatta echo vardır bi de, o da yankı gibi ama şey biraz hani şantörlerin "bu akşam şam şam şam" olayı. chourus u bilmiyorum. gitar teli olayı da telin kalınlıklarına göre derecelendirme işte. ince veya kalın olmasının getirileri ve götürüleri var, çalım rahatlığı farkı var falan filan, en iyisi deneyerek anlamak, tel değiştireceğin zaman farklı kalınlıkda teller al, kendin için en iyisini bulursun. heayv metalde sanırım genelde ince tel tercih ediyorlar ben de hemen burdan sorayım sorumu ozaman, overdrive pedalı almayı ama anfiden de kaçınmayı düşünüyorum, anfiden kaçınma sebebim pc kayıt ve para şöyle diyeyim şimdi ben şu an guitar rigle idare ediyorum, bir de m-audio fasttrack ses kartım var usb. bağlıyorum elektroyu, iyi hoş tonlar yazabiliyorsun, hazır tonlarda güzel ama sıcak değil, yani pedal kalitesine yaklaşamıyor malesef. nasıl bir pedal tavsiye edersiniz hardrock için. beyle metalle rock arası bi ton, çok ekstrem sert bir ton istemiyorum. bir de tabi önemli olan şey, anfi olmadan direk ses kartının enstruman girişine taktığım zaman pedal bağlantısını ses verecek (direk gitarı ses kartına taktığımda gayet güzel gecikmesiz ses alabiliyorum tabi clean efektsiz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2008 Tube Screamer istediğin tarzda olabilir (Ibanez'in sevdiğim tek ürünü). Ama iyi bir preamp kullanmadan istediğin kaliteyi alamazsan. FastTrack'ın ki iyi değil. Yine de bana idare eder diyorsan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Earenwen said: edit (önden arkadaşın sorularına cevap vermek lazım tabi) reverb efekti yankı, geniş bi salonda şarkı söylediğini düşün delay de sesin gecikmeli olarak arkadan ana sesi desteklemesi hatta echo vardır bi de, o da yankı gibi ama şey biraz hani şantörlerin "bu akşam şam şam şam" olayı. chourus u bilmiyorum. gitar teli olayı da telin kalınlıklarına göre derecelendirme işte. ince veya kalın olmasının getirileri ve götürüleri var, çalım rahatlığı farkı var falan filan, en iyisi deneyerek anlamak, tel değiştireceğin zaman farklı kalınlıkda teller al, kendin için en iyisini bulursun. heayv metalde sanırım genelde ince tel tercih ediyorlar Echo sesin yansımasıdır. Bir veya daha fazla olabilir. Örneğin orjinal ses kanyağı bir duvara çarptığında bir yansıma yaratır. [Aradaki mesafe/ses hızı] denklemine eşit bir zaman gecikmesine ve daha düşük bir şiddete sahip ses yansıması oluşur. Kulağımıza orjinal sesten sonra ulaştığı için böyle bir hissiyat yaratır. Reverb ise orjinal ses kaybolurken echolarının ortamda kalması ve orjinal ses yok olduktan sonra yavaş yavaş yok olması olayıdır. Bu yüzden konser alanı veya katedral gibi yerlerde reverb efekti daha güçlüdür. Oluşan echolar ve bunların geniş alan yüzünden sahip olduğu zaman aralıkları uzun olduğundan; bu gibi yerlerde reverb efekti barizdir. Orjinal ses duvarlara çarpar ve echolar yaratır. Yaratılan echolar duvarlar veya benzeri cisimler tarafından absorbe edilene kadar havada kalırlar. Yani aslında reverb kulağa çok fazla echonun gelmesi olayıdır. Delay de ise olay biraz daha farklıdır. Delay diğerleri gibi yansıyan sesin tekrarı değil, orjinal sesin tekrarıdır. Bir veya birkaç tekrara sahip olabilir. Zaman aralığı ve sesin yüksekliği istenilene göre değiştirilebilir. Yani yapay birşeydir. Orjinal sesin kaydını gerektirir. Chorus efekti ise aynı sesin farklı kaynaklardan, birbirine çok yakın pitch değerlerine sahip olarak gelmesi durumudur. Tüm bu sesler birleştiğinde detone olmayan, farklı bir efekte sahip ses elde edilir. Korolarda duyduğumuz efektte aslında chorus efektidir. Tel konusunda: En çok kullanılanlar olarak 0.09 - 0.10 -0.11 setleri olarak değinecek olursak: 0.09 Teller incedir. Salınım genişliği daha fazladır. O yüzden diğer kalınlıklardakilere göre action ayarı yaparken daha yukarda tutmakta fayda vardır. Tonal anlamda biraz daha cılız tınlarlar. Çalım açısından biraz daha rahattır. Gerçi rahatlık konusu gitarın scale'ine göre değişir. 24.75" ile 25.5" scale e sahip gitarlar arasında fark var. Birine 0.10 taksanız diğerindeki 0.09dan daha rahat olur nerdeyse. (LP mesela) 24.75" scale'e sahip gitara gidip 0.09 takım takarsanız daha gevşek bir hissiyatı olduğunu hissedersiniz. 0.10 ve 0.11'i de buna göre yorumlayabilirsiniz. Salınım azalır. Daha sağlam bir action ayarı yakalayabilirsiniz. Ton daha tok ve dolgundur (ki bu yüzden 0.10 kullanmanızı/alışmanızı tavsiye ederim). Bu yüzden metal müzikte de sabit sağlam köprü ve kalın tellere sahip gitarlar ritim gitaristleri tarafından sıkça tercih edilir. Çünkü kalın teller düşük akort sistemleri içinde daha mantıklı tercihlerdir. 0.09 ile C tuning falan yaparsanız tecrübe edebilirsiniz. Jazzcılarda çok kalın teller kullanır. 0.12 - 0.13 gibi kalınlıklarla haşır neşir olanları vardır. Çünkü jazz müziğinde daha çok gitarın akustik tonu ve dolgun, tok tonu istenmektedir. Bu istenilen sesi kaybetmemek içinde kalın tel seçimi mantıklıdır. Buarada karışık setlerde var. İlk 3tel 0.09 takımdan diğerleri 0.10 takımdan olacak şekilde. 0.10 - 0.52 mi diyorlardı? Unuttum şimdi.. Tel türü olarakta diyebileceğim kaplama önemlidir. Mesela Elixir'in ürettiği Nanoweb telleri var. Bunlar nano seviyede kaplama ile üretiliyor yani kaplamasız gibi. O yüzden çok parlak tonlara sahip. Bunu strat tarzı gitarlara takarsanız komple parlarsınız. Ona göre normal kaplamaya sahip teller seçmekte fayda var. Bu nanoweb tadında olanları da daha kapalı tona sahip gitarlarda kullanmak mantıklı. Birde Firewire'ın ürettiği telfon teller var onları bilmiyorum pek. Diğer markalardan da. Orta halli olarak Daddario kullanabilirsin. Ernie Ball teller biraz daha iyidir. Bunların biraz üstü olarakta Elixir tercih edilebilir. Fiyatı yüksektir ama daha uzun ömürlüdür. Ton olarakta fark eder. Earenwen said: ben de hemen burdan sorayım sorumu ozaman, overdrive pedalı almayı ama anfiden de kaçınmayı düşünüyorum, anfiden kaçınma sebebim pc kayıt ve para şöyle diyeyim şimdi ben şu an guitar rigle idare ediyorum, bir de m-audio fasttrack ses kartım var usb. bağlıyorum elektroyu, iyi hoş tonlar yazabiliyorsun, hazır tonlarda güzel ama sıcak değil, yani pedal kalitesine yaklaşamıyor malesef. nasıl bir pedal tavsiye edersiniz hardrock için. beyle metalle rock arası bi ton, çok ekstrem sert bir ton istemiyorum. bir de tabi önemli olan şey, anfi olmadan direk ses kartının enstruman girişine taktığım zaman pedal bağlantısını ses verecek (direk gitarı ses kartına taktığımda gayet güzel gecikmesiz ses alabiliyorum tabi clean efektsiz) Overdrive/booster pedallarının asıl amacı lambalı amfileri drive'a sokmak, karakterini ön plana çıkarmaktır. Lambalı olmasa bile bir amfiyi veya gerçek bir gitar preamfisini drive etmek için yapılmıştır. Hani peşinen konuşmayı pek sevmem ama ses kartına pedal girip drive edicek olursan elde ediceğin şey büyük ihtimalle çok kalitesiz bir ses olacaktır. Bence ya gitar çaldığın sistemi değiştirme yoluna git. Ya da aynen böyle devam et. Mümkün olursa bir arkadaşından drive pedalı alıp deneyebilirsin ama kesinlikle para verip almanı tavsiye etmem. Çünkü dediğim gibi çok büyük oranla alıcağın ses cidden kötü olacaktır. Miksere direk Uber distortion gir çal, daha güzel ton alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 teşekkür ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2008 Earenwen said: teşekkür ettim Birşey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jazzbass Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2008 Perfectionist arkadaşımızın anlattıklarına ek (süper anlatmış bu arada) genelde gitaristler 09 kullanır. D'adario seçerler ( elektro tellerini bilmem ama bass telleri iğrenç) 010 daha kalındır. mesela blues tonlarında zorlanırsın ama sert müzik yapıyorsan bilemem. ona uyar. Piyasa gitaristleri genelde 090 seçer. burası fillandiya değil sonuçta makamsal duygularımız var ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 bi soru sormuştum tam anlatamadığım için cevap alamadım net : ) bazı şarkıların tablarında şöyle yazıyo mesela; "IN FLAMES: ONLY FOR THE WEAK: Tune to C (C-F-A#-D#-G-C)" ne demek oluyo bu tam olarak? akor ayarı gibi bi şey, ama anlamı ne ve nasıl yaparız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2008 Normalde en ince tel mi dir ya, burada en ince tel C yani do. öylr gidiyor işte. A - La B - Si C - Do D - Re E - Mi F - Fa G - Sol Bir de ascii tab indirme hiç. Guitar Pro ya da Tux Guitar kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2008 soulberry said: Tune to C (C-F-A#-D#-G-C)" iki nota düşürceksin, yani şöyle diyeyim, her teli 4 perde aşağısına alacaksın, gevşeteceksin yani. hatta şöyle de diyeyim, tüm telleri şu şekilde gevşetcen, kalınlaştırcan kalın mi > do la > fa re > la diyez, yani la nın bi perde incesi sol > re diyez si > sol ince mi > do Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2008 izlediğin videodaki şarkıda 4 perde aşşadan çalınıyor.zaten bu tarz çalmak istiyosan standart akordda tutma gitarı. telleride bu şarkılardaki gibi dolgun riffler olsun istiyorsan üst 3 teli 010 alt 3 teli 090 seçebilrsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2008 sizce akort ederken 1. telin 5. perdesini bir üst perdenin boş haline göre mi yoksa 12. perdesine göre mi akort etmeliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Ben de bir soru sorayım; yeni başlayan biri için evde keyfi olarak çalma amaçlı guzel hard rock soundları veren bir processor veya pedal onerebilir misiniz? Amfim 20watt dandik bir amfi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2008 Amfi dandik ise pedal ise yaramaz. Ben ya Laney'den yeni bir Extreme serisinden amfi al, ya da Line 6 ürünlerine yönel diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar