Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista 32 bit 4gb üstü ram i görürmü ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar bir sorum olucaktı. Ben vista 32 bit kullanıyorum ve 4gb ramim var, ama bilgisayarda sistem özelliklerinden bakınca 2 gb gözüküyor, bilgisayarcım önemli değil o öyle yazsada aslında 4 gb görür onu diyor bu doğrumu yoksa illa 64 bitlik vista mı kurmak lazım(çok problemli ama napalım)...
Mesaj tarihi:
Bilgisayar açılırken ne kadar bellek görüyor peki? Windows ekranı gelmeden ram sayar ya hani. Orda da mı 2 gb?

Çünkü Windows'tan ötürü olsa açılırken 4 GB sayar, Windows'a girince 3 GB falan görürsün.
Mesaj tarihi:
bilgisayarcın sıkış yapmış; işletim sistemleri görmediği bellek alanlarını kullanamaz. yani istersen 16 gb ram tak, sistem 2 gb'ını işleyebiliyosa 2 gb'lık performansın olur.

vista 32 bit home basic ve üstü en fazla 4 gb ram destekliyomuş ve 3.5 gb olarak gösteriyomuş.
tabii anakartının da 4 gb ram desteği olması gerek.
Mesaj tarihi:
Mirage said:
Bilgisayar açılırken ne kadar bellek görüyor peki? Windows ekranı gelmeden ram sayar ya hani. Orda da mı 2 gb?

Çünkü Windows'tan ötürü olsa açılırken 4 GB sayar, Windows'a girince 3 GB falan görürsün.

Evet bilgisayar açılırken 4 gb görüyor , 4 mü kullanıyor ozaman ?
Mesaj tarihi:
aquila said:
biostan bak, ramlerden biri tam oturmamistir belki. gene 4 gormez ama 3.2 gibi bisey gorur.

ram tam oturmuş durumdada 3.2 sanırım xp 32bit profesional görüyordu , vistada şu an görmüyor
Mesaj tarihi:
Diger paylasimli memory lerde birlikte adresleniyor o yuzden.

512mb ekran kartiniz varsa 3,5gb,
1gb ekran kartiniz varsa 3gb gorucek gibi...

oyuzden 4gb kullanan herkeste ayni rakam kalmiyor geriye.
Mesaj tarihi:
Boot.ini'den PAE switch geyikleri falan vardi yanlis hatirlamiyorsam da, bilumum bazi boktan olaylara da sebep olabiliyor OS'in 4gig ram gormesiyle, pek saglikli degil diyorlar, 4gig'i tamamen somurebilmek icin 64bit gerekiyor keza.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:
64 bit kullaniyorum, hicbir yamugunu gormedim.

(gerci cok genis bir kullanim yelpazem yok bu aralar, uzerinde hic yazilim gelistirme islerine girismedim)

Birşey merak ettim, oyunlarda sıkıntı yaşamıyormusun ?
Mesaj tarihi:
bi de mesela battlefield 2 64 bitte çok daha performanslı çalışıyo. böle ilginç şeylerle de karşılaşılabiliyo 64 bit sayesinde :P gerçi oyunla işim kalmadı pek de neyse.
  • Yeni Oluştur...