Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarın dişçiye gidicem çok korkuyorum sdf

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Evet durum bu. Dört tane çürük var şuan, bir yıldır erteleye erteleye birkaç gündür dayanılmaz acılar çeker hale geldim.
Aslında dişçiden korkmuyorum acı çekmek istemiyorum sadece.

Arkadaşım anlatmıştı böyle dişçi iğne yapıyormuş sonra bir daha hiç acımıyormuş, uyuşuyormuş. Ama benim pisıkopat doktorum 'uyuşturur musunuz' dediğimde. 'hayır çok zararlı' demişti yıllar önce. Gene öyle diyicek biliyorum.

Ühühü napıcam bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

zararlıysa bittim ben 1 aydır haftada 2 gün gidiyorum, her gidşimde 3-4 şırınga yiyorum uyuşturucu.

hiç biri acıtmıyoda kanal tedavisi öldürüyo adamı ya(uyuşukken bile). 4-5 santimlik çivi benzeri şeyler sokuyolar çene kemiğine kadar kanal, sinirler tam ölmemişse yok öyle bi acı anlatılamaz.

bide uyuşturmadan dandirik bi dolgu bile israil işkencesine dönüşebilir benden söylemesi, diş acısı akdar beter bi acı yok valla.
Sosyal ağlarda paylaş

illa ki uyusturacaksa sprey siksin soyle. bende cektirmistim zamaninda. alttaki disim yeni dis cikarken dusmemisti, damagi yarip cikmisti kendiligindan alinmasi zorunluydu ve bayagi da saglamdi alttaki disim, sprey sikti cekti. hem agrisiz filan, ama cenen bi garip oluyor zira siktigi sprey tahmin edemeyecegin kadar soguk.
Sosyal ağlarda paylaş

her turlu nazimi, cigligimi ceken discim var süper.
boyle uyustugundan emin olmadan yanima yaklastirmiyorum falan.

-tamam bebegim gecti, dur bakicam sadece
-ASLA OLMAZ DAHA UYUSMADİ HİSSEDİYORUM
-uyusmamasi mümkün degil, dur bi ben bakayim
-HAYIR HAYIR Bİ 10 DAKKA DAHA
-. tamam tatlim, tamam canim du bi bakayim?
-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ACİYOO
-dokunmadim bile daha!
-ACICAK!!

ehuh =)
disciden korkun arkadaslar, cok fena can yakabiliyolar =(
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:
her turlu nazimi, cigligimi ceken discim var süper.
boyle uyustugundan emin olmadan yanima yaklastirmiyorum falan.

-dokunmadim bile daha!
-ACICAK!!

ehuh =)
disciden korkun arkadaslar, cok fena can yakabiliyolar =(

puhuahuhauha gozumde canladı da muthiş...:D
Sosyal ağlarda paylaş

şaka mı bu ya. uyuşturulmadan dolgu mu yapılır. eski doktorum da böyleydi küçüktüm hatırlıyorum uyuşturmazdı. ben hayatımda böyle acı duymadım arkadaş. hayır mesela parmağımı fln kesseler ya da ne bileyim bi tarafımı delseler böyle acımaz. bu başka acı. resmen böle için gıdıklanıo.

ben doktorumu değiştirdim geçen 5 tane dolgu yaptırdım bir gram acı hissetmedim. mis.
Sosyal ağlarda paylaş

olay sadistce olsa da niyet iyi orda, disin saglam kismini kurtarmaya calisiyolar. tabi bana sorarsan, aci hissetmek mi biraz fazla oyulmak mi? birz fazla oyulmak ofc.
o su fiskirtan oyan hedenin uyusmayan diste yaptigi etkiyi tahmin edemiyorum, direk sawdaki işkenceler gibin.
Sosyal ağlarda paylaş

Diş var dediler geldim...

Çokakıllıadam said:
Arkadaşım anlatmıştı böyle dişçi iğne yapıyormuş sonra bir daha hiç acımıyormuş, uyuşuyormuş. Ama benim pisıkopat doktorum 'uyuşturur musunuz' dediğimde. 'hayır çok zararlı' demişti yıllar önce. Gene öyle diyicek biliyorum.

Şimdi anestezi uygulamaktan çekinmesinin tek nedeni alerjik reaksiyonu tetiklemekten korkmasıdır.Ve bu gerçekten ciddi bi meseledir örnek olarak sen 30 sene hergün yersin iğneyi hiçbişey olmaz, ardından bigün çat diye şoka girersin.Sakat işler yani.

Ha böyle diyerek hayat geçmez tabii sen istiyosan mutlaka uyuşturcak.Reddederse sen de kalk git.

PhysX said:
Dolguda iğneye falan gerek yok, hatta kanal tedavisinde bile kullanılmayabilir.. Diş çekerken kullanılıyor dişçiler uyuşturmayı.

Yüzeysel çürüklerde cidden hiç gerek olmayabiliyor.Bildiğiniz (ya da bilmediğiniz) gibi dişin sert dokuları cansız olduğu için dişin içindeki sinir paketini etkileyecek derinliğe inmedikçe bir ağrı hissetmezsiniz.

PhysX said:
Baksaydınız arkadaşım birzahmet çekiverin acınızı :P

Buna katılmamak elde değil :P

PhysX said:
Bu arada uyuşturulmadan kanal tedavisi geçirdim iş biraz da dişçide.

O iş maalesef dişçide değil.Diş canlılığını kaybetmişse hiçbir anesteziye gerek olmadan kanal yapılabilir.Eğer dişin pulpası (siniri) canlıysa hiçbir insan evladı uyuşturmadan kanal yapamaz ona.

Baalzebub said:
illa ki uyusturacaksa sprey siksin soyle. bende cektirmistim zamaninda. alttaki disim yeni dis cikarken dusmemisti, damagi yarip cikmisti kendiligindan alinmasi zorunluydu ve bayagi da saglamdi alttaki disim, sprey sikti cekti. hem agrisiz filan, ama cenen bi garip oluyor zira siktigi sprey tahmin edemeyecegin kadar soguk.

O sprey dediğin,iğneyle enjekte edilen solüsyonun yüksek konsantrasyonlu halinden başka birşey değil ve sadece yüzeyel anestezi sağlamakla beraber iğne kadar etkili bir uyuşukluk sağlamaz.

dory said:

-dokunmadim bile daha!
-ACICAK!!

Ve evet kabusum olan hasta profili,okuyunca içim cızladı böyle.Bu örnek diyalog genellikle 0-12 yaş gençlerle yaşanmasına rağmen amatör ruhunu kaybetmemiş yetişkin arkadaşlarla da tecrübe edilebiliyor..
Sosyal ağlarda paylaş

uyuşturucusuz olur mu ya

3 dolgu yapılacaktı, birine artık kazma çene yapım nedeniyle iğneyi soktu ama olmadı, spreyi sıktı başladı delmeye dişi.

ağlayacaktım artık, yarım saniye çalıştırıp 5 sn dinlendire dinlendire 10 dk falan uğraştı :(

böyle aluminyum folyo ısırır gibi ama 10 kat daha kötü.
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim bugün dişçiye, 'herkesin doktoru uyuşturuyormuş hiç acımıyormuş' dedim. 'Tamam bir bakalım çok acırsa elini kaldır, uyuştururuz' dedi. Bir girişti ağzıma acıdan ölüyordum, gözümden yaş geliyor artık el kaldırmayı bıraktım el sallıyorum filan ama hiç iplemiyor adam 'az kal, çok az, son parça, bitti sayılır' diye diye bitirdi hepsini.O an birşeyde yapamıyorsun o dönen şey diline filan değicek diye. Sonra bugünlük acı kotamı doldurduğuma karar verdi diğerini yarın yapalım dedi sdf

Ama cidden bugün acıların en büyüğünü yaşadım 1-2 hafta fiziksel olarak acı çekmek sanırım dsf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...