Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartını bir türlü tanıtamadım

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Sorunlarımın kaynağı XP'nin sp1'ini kurmaya kalkmam ile başladı. Yok geçersiz şifreymiş cartmış curtmuş derken bir sürü sorun çıkarttı. En sonunda bende illallah diyerek yeniden kurulum yaptım (üzerine) ama bu sorada sorduğu bir dosyanın yerini bulamadığımdan atla dedim. Anlaşılan o dosya ekran kartınınmış. Şimdi ekran kartımın direverını netten bulup indirdim, yüklenmiş gözüküyor ama hiç bir değişiklik yok. Ekran kartım 64 Mb Gf-4 Mx-440

Yani ne yapmalıyım ne etmeliyimde bu mereti tanıtmalıyım zira ne film izliyebiliyorum nede diğer şeyler düzgün çalışıyor zira xp'nin kendi driverı olduğunu tahmin ettiğim şeyi kullanıyor. 16 olmasına oluyor ama görüntü kalitesi berbat. Aygıt yöneticisinde ise zaten ekran bağdaştırıcı gözükmüyor bile. Olmayan bir şeyi de haliyle kaldıramıyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Birde ekran kartını tanıtmak için kurduğum Nvidia'nın klasörünü donanım ekleme sihirbazı ile buldurayım dedim. Donanım eklem sihirbazında ekran bağdaştırıcyı seçip inf dosyasının olduğu klasöre gelince nvidia'nın nv4_disp.inf dosyasını buluyor ama aç diyip tamam diyince ekleme sihirbazındaki donanımı bulması gereken menü boş gözüküyor.

Şimdi 64 Mb Gf-4 Mx-440 Nvidia hariç başka bir şeyin olabilir mi?

Elesso daha öncede belirttiğim gibi aygıt yöneticisinde ekran bağdaştırıcı yok ki kaldırayım. Olsa dükkan senin anında kaldıracağım da yok işte :-)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmis olsun. Söyleyeceklerimi lütfen yanlıs anlamayın hepimiz basit hatalar yapabiliyoruz zaman zaman.

1- Nvidia.com da çok fazla sürücü var. XP türkçe ise international sürümünü indirdiginize emin olun.
2- Ekran kartinizin BIOS üzerinden müdahale edilebilecek ayarlari var mi 1 kez daha kontrol edin.
3- Gelen sürücünün setup programini çalistirin ama bu bir ise yaraöayacaktir. Gene de en az 1 kere yapmaniz gerekiyor ki sürücü pif'i alinsin.
4- device manager'dan ekran kartini kaldirin - restart edecektir seçeneksiz. Tekrar açilirken sürücünüzü seçin.
5- olmadi ise formatdan önce google kullanarak yabanci forumlari bir tarayin. sizinle benzer sorun yasamis kisiler'e neler denmis onlar neler yapmislar.
6- Lütfen sorununuz çözülürse paticik forumlarinda yaptiginiz islemleri detayli anlatin.

Tekrar geçmis olsun iyi çalismalar.
Sosyal ağlarda paylaş

1-) Xp Türkçe ve ben international olanı da ingilizce olanı da denedim ikisi de yaramadı.

2-) bios da alakalı alalsız bir sürü ayarı değiştirdim yine olmadı :-)

3-) Ah ah kaç kez çalıştırdım ben onu :-) En azından çalıştırmaya çalıştım.

4-) device manager da ekran kartı olsa kaldırıcam da daha öncede belirttiğim gibi orada zaten ekran kartı yok.

5-) onca aradım ama bir şey bulamadım :( Birde bana format demeyin :-)

6-) İnşallah o günleri görebilirim :-)

Rica ederim efendim esas ben teşekkür ederim de belki başka birisinin aklına başka bir çözüm gelir. Hadi koçlarım göriyim sizi :-)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce belki de 1000 kez format atmışımdır ki bunların çoğu win95-98'in kabus driver zamanlarındaydı. İşin daha da kötüsü bu attığım formatların büyük çoğunluğu başkalarının bilgisayarınaydı. Artık format lafını bile duymak istemiyorum kustum formattan. birde bende bilgisayarıumın driverları yok :-) Şu lanet anakart kutusunu bir bulsam belki düşünücem formatı da yok işte...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Şu image olayını öğrenmek lazm herhalde. Windows'u kuruosun, baktın ekran kartını, modemi, ses kartını felan sorusuz tanıdı. Her bileşeni tanıttıktan sonra bir yöntemle cd'ye yazıosun. Yada cdlere. Sonra o cdlerden copy yaptınmı bitio işin :D Bi ara format atarsam kesin denicem.

Safe Mode'da açıp da bakmayı denedinmi aygıt yöneticisine ? Birde orda görünmeyen aygıtları göster diye bişi var. Yada p&p olmayan aygıtları göster diye bişi. Dene bakalım 1 den fazla ekran kartı görünüomu. Birde dosya atladım diosun, ekran kartı kendi driverlarını kullanırken birde windows'un bu driverlarla geçiş olayı var. Onun içinde driverlar lazm. Eğer o driverlardan biri eksikse yanlış çalışabilir.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu safe mode olayını deneyeceğim birazdan. İmage olayı cidden çok güzle bir şey ya, hele bir çalıştırmayı başarayım direkt alacağım zaten. Firmada ben norton ghost'u kullanıyorum süper bir olay. İstersen sana e-posta olarak atayım tek disketlik süper bir program.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Yok onu da denedim de değişen bir şey yok. Ekran karı diye bir şey buılamıyorum ki ikisi birden olsun :-) Birde pnp olmayan aygıtları göster diye bir seçenek bulamadım ama gizli aygıtkları göster vardı onu aktifleştirdim değişen birşey olmadı. Yanlız sistem bilgisinde çakışmalar/paylaşıma girince aşağıdaki yazılar çıktı.

G/Ç Bağlantı Noktası 0x00000000-0x00000CF7 PCI veriyolu
G/Ç Bağlantı Noktası 0x00000000-0x00000CF7 Doğrudan Bellek Erişimi Denetleyicisi

IRQ 21 VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller
IRQ 21 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller

Bellek Adresi 0xA0000-0xBFFFF PCI veriyolu
Bellek Adresi 0xA0000-0xBFFFF VgaSave[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu akşam format atacağım artık başka çare kalmadı gibi :([signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Çok sağol ama artık çok geç. Şekil 1a format işlemi bitti hatta nete geri bile girdim ama yinede çok sağol :-)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...