kira Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Efendim merhabalar herkese, Akşam akşam aslında gece gece ekonometri sınavına çalışırken bi anda bir iş bulma sitesine girdim, baktım böyle bir sürü iyi ki bu site var, bi anda iş buldum, 8 aydır işsizliğime bi anda çözüm buldun yaşasın hede yaşasın hüde diyen bir siteye girdim. Oradada ayıptır söylemesi yaz ayında bir kariyer testi yapmıştım, böyle 10 dakika sorular geliyor siz cevaplıyorsunuz en sonunda kariyer analizi yapıyorlar. Buraya kadar her şey güzel olsa da "Kişiliğinize Uygun İş" kısmında sosyal alanadaki limitsiz olanaklarımdan dolayı Resepsiyonist, Halkla ilişkiler, telefonla satıcı, komedyen demişler. (Asansör görevlisi demedikleri kalmış bir) Hani belki sistemin dayatmasıdır belki başka işlerdir, 1-2 yıl sonra mezun olacağım ve kendimi elbet bir ofiste tıkır tıkır klavyede şirketin hesaplarını ya da ne bileyim uçayım yöneticilik işlerini yaparken görmek isterim, ama şu soru kafama girdi bi anda, sadece Türkiye için değil Amerikada da bu böyledir, öğrenci diye sınıflandırdığımız insanlar acaba özgür iradede gerçekten ofiste mi çalışmak isterler, ya da ne bileyim mezun olunca kendimizi cidden hazır hissedecek miyiz o hayata, tabi iş bulduğumuzu var sayıyorum. Kısacası birileri hem bu sistem hakkında bana olumlu görüş aşılasın, mezun olmuş patiler de okul sonrası hayatın nasıl olduğu hakkında bir sneak peek göstersinler. Açıkçası şimdi işe girsem bi halt edemeyeceğime kanaat getirmiş, çoğu 3. sınıf ekonomi öğrencisi gibi epsilon, sigma harfleri arasında ekonometriyi anlamaya çalışacağım. PS: Asansör görevlisi demişim, halkla ilişkiler dedim, no offense brother, işi olanın emeğine saygı duyarım ama öğrenciyiz sonuçta bizim de emeğimiz var, kalkıp telefonla merhaba KiraBank kredi kartı alamak ister misiniz, "kiradikart" çok iyidir, demem diyemem. Demesem iyi olur yani. *depresif olmak* *ekonomi çalışmaya çalışmak* *olaya anlam verememek* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 5.senem benim, kıçıkırık işletmeyi bitiremedim ayıptır söylemesi. şimdi, okul sonrası patiler demişin. geçen gün okuluma dönem arkadaşlarım geldi, onlar çok zeki olduğundan okullarını bitirmişlerdi tabi. şuan HEPSİ ama HEPSİ işsiz. işletmedir ekonometridir aynı gözle bakıyorum, hayır okul öyle dandik de değil etiketi güzel MArmara. eğitimi dandik tabi o ayrı konu. bitanesinin sadece kariyernette 70 küsür iş başvurusu vardı yenibiriş vs yi fln saymıyorum. düşündüm, ulan iyiki okulu bitirmemişim dedim. mezun olan erkeklerin hepsi askerlik için sıraya girdi şu aralar. sana tavsiyem yolun başındasın, staj mtaj ayarlamaya çalış okul zamanı da devam etmeye bak derim. altyapın sağlam olsn, güzel şirketse mezun olur olmaz kapaklanırsın işte. o seminerlere git bol bol sertifika topla, yabanci dil depola ingilizcem var lafı artık standart oldu, rusça çince ispanyolca italyanca birşeyler öğrenmeye bak (almanca fransızca da tabi önemli sevmiyorum ondan yazmadım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 başarılı adama iş var, geçen dönemin sonunda deloitte, pwc, p&g ve unilever end.müh. ve işletmeden adam topladı. geçen ay da mckinsey geldi, şimdiden iş bağladılar bazı elemanlarla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Yukarıda yazdığın şirketler zaten ekonometri öğrencilerini vs. havada kapıyorlar da acaba günde 14 saat çalışmak ister miyim diye soruyor insan kendisine. Yoksa iş olanakları kısıtlı değil iktisadi idari bilimler fakültesinin. @Kira; hangi bölüm, hangi üniversite bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Kira said: Kısacası birileri hem bu sistem hakkında bana olumlu görüş aşılasın, mezun olmuş patiler de okul sonrası hayatın nasıl olduğu hakkında bir sneak peek göstersinler. Açıkçası şimdi işe girsem bi halt edemeyeceğime kanaat getirmiş, çoğu 3. sınıf ekonomi öğrencisi gibi epsilon, sigma harfleri arasında ekonometriyi anlamaya çalışacağım. Ha bir de iktisat okuyor da ekonometri dersi alıyorsan, o kadar kolay ki ekonometri sınavları anlatamam. Bundan 3 yıl evvel ilk ekonometriye girdiğimde iktisattan bir arkadaşım ekonometri şöyle böyle diye anlatmıştı, küllüm yalan. Cidden basitçe üzerinden geçiliyor türkçe iktisatta daha fazlası yapılmıyor genelde. Sigma dediğin şeyin kullanımını da zaten lise 1'de anlatıyorlar, bir farkı yok :P Bence ekonometride (bölüm olarak) zor olan tek şey karar, yöneylem gibi dersler. Onlar da allahtan zevkliler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kira Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 deadwoll said: @Kira; hangi bölüm, hangi üniversite bu arada? Sabanci, Ekonomi 3. sınıf Başarılı olana iş var da, o insanlar acaba mutlu mu oluyorlar? Kısacası mutlu olacağımız mesleği nerden bileceğiz, hoş ekonomiyi isteyerek seçtim gayet de mutluyum da yine de insan soruyor. Neyse bakalım, ilk sınavı atlatayım söylerim kolay mı değil mi diye. Ama mezuniyet sonrası cidden kafamı karıştırıyor. Olay şu ki kabul edilmiş staj başvurum yok :S, bu elemanlar nasıl işe alacaklar merak konusu da bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Nasıl kabul edilmiş başvurun yok? Nereden yapıyorsun başvurularını? İnternet sitelerinden başvuru yapma bence. Telefon aç, koştur ve ilk staj aradığın firmalar illa süper yerler olacak diye birşey yok. Hocalarına danış bir de çoğunun bağlantıları var ve staj ayarlıyorlar çok kolay. İMKB'nin yaz stajı var 20 günlük ona katılmaya çalış faydalı baya. Bir de staj yapmak çok da önemli birşey değil. Tamam CV'ne yazıyorsun da yaptığın staj tam zamanlı olmadıktan sonra bir kıymeti yok bence. Tam zamanlı staj yapmak da bir öğrenci için zor zanaat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 önce ne iş yapmak istediğini ortaya koy anladığım akdarıyla hesap uzamnlığı gibi bir pozisyon istiyorsun şöyle bir örnek var elimde sabancı ekonomi mezunu arkadaşım (ki patide spyro olarak bilinir) mezun oldu akabininde hemen askere gitti geldi bir kaç ay sonra da earnst & young da işe girdi şu anda çalııyor mutlu mu bilemiyorum örnek 2; b uarakdaşım da benimle beraber marmara iktşsattan mezun oldu (ki kendisi aslında kaptanlık istiuyortdu) 4. sınıfın yazında (5 senede bitirdik biz okulu) hsbc de staj yaptı kurumsal pazarlama güneşli şubesinde adam meuzn olur olmaz iş teklifi geldi oradan şimdi de iş yerinde müdür kendisinden memnunmuş amma velakin o işini hiiiiç sevmiyor.. "kurudum ildeniz" diyor "her sabah 6:30 da kalkıp akşam 10c da eve gelmekten kurudum" diyor. bu arakdaşım 1.400 yetale maaşla çalışıyor ben de yin marmarada tezsiz yüksek lisans yapıyorum biter bitmez askerliğimi yapıp iş kovalamaya başlayacağım özetle; 1- notlarını yüksek tut 2- mutlaka iyi bir yerde staj yap (torpil bulaibliyorasn torpil yaptır) ha işinden membnun olup olmamakonusunda hiç bir şey diyemem.. yaptığın işin niteliği seni sıkaiblir ama vardiya arkadaşlartın bütün sıkıntılarını alabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 stajdayım şu an ve özel sektörden illalah geldi. iş hayatından şimdiden soğudum ben de. nabıcam bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2008 sevdigin isi yapiyorsan guzel. kisa suredir calissam da oldukca egleniyorum ben is sirasinda ve mutluyum :) SEvdigin seyi yap, gerisini salla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar