Fly Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 kafasına göre ~10 dkda bir dns ayarlarımı falan silip orjinaline döndürüyor. bıktım artık her mahkeme kararı ot çöp diyişinde menü menü gezmekten. aynısını hosts dosyasına da yapıyor. sorun ne olabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Selam, O basina gelen DHCP Client'in gerzekligi. nameserver ayarlarin resolv.conf icinde tutulur. nameserver ayarlarini yaptiktan sonra said: sudo chattr +i /etc/resolv.conf komutunu vererek dosyayi readonly yapabilirsin cozum olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Wicd kullan eğer netcfg2 gibi şeyleri beni aşar diyorsan.. Herşeyi kendisi hallediyor. GUI tamamen. Şu linkten indir. Çift tıklarsan dosyaya kurulur. Eğer gizli ağlara bağlanmaya çalışıyorsan Wicd sorun çıkartabilir. 5-6 kere denemesi gerekebiliyor. Eğer Gizli değilse sorun yok. Hem statik i.p. konusunda Ubuntu'nun kendi network managerinden çok daha iyi. Her Network ayrı dns ve static ip atabiliyorsun. Ama tek network için iki farklı profil desteklemiyor. /Bind sorunu tamamen çözülmüş Di. Ama netcfg2'ye geçtim ben, mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 wicd ile ben de sorun yasiyorum. daha dogrusu wicd-client ile. bizim sistem yoneticisi ucurdu onu init.d icinden. sonrasinda tekrar kurdum ama ne hikmetse wicd-client gelmedi bir turlu. network-admin'e dondum ben de. fakat 8.10'la birlikte garip bir arayuz geldi network-admin'den farkli. o da sacmasapan birsey olmus. oturup butun ayarlarimi elle yapiyorum. netcfg2 kurtaricim olabilir belki benim de. bakayim ona bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 yaptım, 30 dk boyunca bir şey olmadı gibi, umarım da olmaz. hosts u da aynı şekilde readonly yaptım, umarım o da bozulmaz. teşekkürler ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 network manager karistiriyor orayi, onunda DNS opsiyonunu isini cozebilir. kisisel olarak, network manager kullanmiyorum, ifdown, ifup scriptlerini kullanabiliyorum tabi wireless icin bazen fazladan ugrasmak zorunda kaliyorum.resolv.conf u read only yapmak vpn yada dhcp den ip aldigin zaman networkunun saglikli calismamasina sebeb olabilir bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 ip aldiktan sonra dns guncelledigi icin sorun cikmiyor orda. sadece uyari mesaji geliyor ben bunu guncelleyemedim haberin olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar