sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Kongolaşıyor muyuz ÇOK değil 15-20 gün önce kimi yazar ve bilim insanlarımıza "Türkiye Kongolaştırılıyor mu?" diye tek satırlık bir mektup göndermiştim. Kongo’da yeniden alevlenen trajediye, AB’nin bor madenlerimize ilişkin olarak aldığı son karara bakılırsa, emperyalizm ezeli ve ebedi (!) arsızlığını sürdürüyor. Marx’a atılan sahte gülücüklere inanmamız için hiçbir neden yok! Kongo’nun Koltan’ı ve diğer varsıllıkları için Afrika’nın yıllarca kanını içen Belçika’nın elleri kirli, tanrısı beyaz emperyalizmi, şimdi AB emperyalizmi bürosuna dönüşmüş, bizim ’bor’a gözünü dikmiştir. Türkiye’nin bor konusunda gösterdiği ve uzun bir öyküyü gerektiren ataleti yetmiyormuş gibi, şimdi tam da zamanında (!) topraklarımızın bor zehrinden temizlenmesi (!) için ilk ateş yakılmıştır. Arkası kartopu gibi gelecektir. Toplumsal ve tarihsel bilinçten, dolayısıyla siyasal bilinçten Mustafa Kemal’i kazımak için yıllardır uğraşanlar, şimdi ülkemizin zaten ülke yararına kullanılamayan bor rezervini de bir gün Koltan gibi kendi tezgáhlarına toptan çekecekleri güne kadar kilit altına almaya soyunuyorlar. Trajiktir, ironiktir; içeride eşzamanlı olarak cumhuriyet devrimi ve aydınlanmasının önderinin taşıdığı tarihsel ağırlık ve kimlikten yıkanarak (sterilize edilerek) herhangi bir ’adam’ haline getirilmesi süreciyle, dışarıdan topraklarımızın bağrında yatan (!) bor madenlerimizin ’sterilize edilmesi’ tartışılması başlatılmaktadır. Dünyayı kimin ve kimlerin hangi yol ve yöntemlerle, hangi evrensel zarar ve yitikler pahasına kirlettiğini sanki kimse bilmiyormuş gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları altında sanayi ürününe dönüşmeden (!) yatan bor madenlerinin ’toksik madde’liği tartışılmaya açılmak istenmektedir. Kimsenin kuşkusu olmasın, biz böyle dur bakalım ne olacak, hele o gün gelsin, hayırlısı olsun, siyasetini aşağıdan yukarı sürdüreduralım; o an geldiğinde, yani Türkiye’nin Kongolaştırıldığının ilanı gürültüyle gözümüze dayatıldığında ne yapacağımızı çok merak ediyorum. Evet, bir temizlik harekátı, bir doğal ve siyasal ’sterilizasyon’ ve ardı sıra atılması gereken adımları öngören gezegensel bir kalkışma gereklidir. Ama bu emperyalizmin Kongo’dan Türkiye’ye sicili bozuk, elleri kapkara, tanrıları beyaz Brüksel tacirlerinin ve onların ses yayarlarının, siyasal örgüt ve ajanlarının çizip çerçevelediği bir ’sterilizasyon’ olmayacaktır. Buna izin vermek, bu ve ardı sıra gelecek benzeri sahtekárlıklara siyasa fakiri bir edilgenlikle fırsat ve zemin tanımak, ipi boynumuza gönüllü geçirmekten başka sonuç vermeyecektir... Uzun söze ne gerek: Türkiye ’Kongo’laştırılıyor mu? Yalçın Bayer'in köşesinden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 SoulCube said: we have İnanmam, ciddi mi söylüyorsun ? 15 senedir we has diyince o yüzden gülüyormuş demekki millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 ben şahsen dünya rezervinin %72'si tek bir ülkenin elinde olan bir maddenin eşi benzeri bulunmaz uranyum gibi birşey değilse ciddi bir geleceğinin olduğuna inanmıyorum. ama bu olayın da bor'un tüketimini ya da fiyatını düşüreceğine pek ihtimal vermiyorum zira yenen içilen birşey değil dendiği gibi. sanırım gübre zenginleştirmekte kullanılıyordu, belki o engellenir. e zaten gübreden de gelecek çıkmaz, ziyan olmasın daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Sam said: e zaten gübreden de gelecek çıkmaz. ben bazılarından epey umutluydum halbuki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Bakalım ne kullanışları varmış: said: Nearly all boron ore extracted from the Earth is destined for refinement into boric acid and sodium tetraborate. In the United States 70% of the boron is used for the production of glass and ceramics. For scientific glassware, for example, borosilicate glass is used because of its capabilities to withstand chemical reactions and sudden changes in temperature. Duran and Pyrex are two major brand names under which this glass is available. said: Sodium perborate serves as a source of active oxygen in many detergents, laundry detergents, cleaning products, and laundry bleaches. It is also present in some tooth bleaching formulas. said: Zinc borate is used as fire retardant for plastics and rubber articles and also for cellulose insulation and in cotton mattresses. said: Due to its high neutron cross-section, boron is often used to control fission in nuclear reactors. said: Boron slurry is used as an energetic material with very high energy density like rocket fuels and jet engines. said: Boron compounds show promise in treating arthritis. said: Boron filaments are high-strength, lightweight materials that are chiefly used for advanced aerospace structures as a component of composite materials Gerçi bunun yerini nanoteknolojik malzemeler kısa bir süre içersinde alır. said: Boric acid is an important compound used in textile products. Sonuncular önemli fakat ilkinde söylendiği gibi gerçekten Amerika borların çoğuda laboratuar malzemesi yapmak için kullanılıyorsa "o kadar" kritik bir ham madde olmayabilir. Evet ben de aynı maddeden yapılmış camları laboratuarda çok kullanıyorum ve bildiğimiz cam kadar ucuz malzemeler değiller fakat Türkiyeyi kurtarmaz o ayrı :p Son kısımlarda kullanıldığı alanlarda onun yerine kullanılabilecek daha iyi maddeler vs var mı diye bakmak lazım bu durumda. Roket benzininde kullanılıyor demek bu iş için ondan daha iyi bir madde yok demek değil sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Wispy said: Adamlar zaten işlenmiş bor almıyor bizden alacakları zaman da. Saf alıp işliyip kullanıp satıyorlar. Biz de LOLOL we has BOR diye seviniyoruzsaf satmıycan o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 http://www.boren.gov.tr/index.html biten ve devam eden projelere bakın. tutar mı tutar yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Sam said: ben şahsen dünya rezervinin %72'si tek bir ülkenin elinde olan bir maddenin eşi benzeri bulunmaz uranyum gibi birşey değilse ciddi bir geleceğinin olduğuna inanmıyorum. allahtan 18.yy da yasamadin sam petrol reservlerininde %70 kusuru tek bri ulkenin elindeydi zamaninda ingiltere turklere kil oldugu icin veya somurgelerine giden yolu korumak icin gelip osmanliyi parcapincik edip pesinden araplari birbirine dusurup ortadoguyu paramparca etmedi insanoglu icat edilebilciek herseyi icat etti bundan sonra yeni bisey bulunmaz demeye benzedi bu laf biraz bor oyle sisirildigi kadar kiymetli bir madde degil ama kiymetli bir madde genede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Red Alert'te bor çıkmıyo galiba, sam o yüzden pek çözememiş olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Wispy said: SoulCube said: we have İnanmam, ciddi mi söylüyorsun ? 15 senedir we has diyince o yüzden gülüyormuş demekki millet. espri anlama kabiliyetinizi yiyim sizin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar