Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Driver hususunda yardım talebi.

çikilop

Öne çıkan mesajlar

Bir driver özürlüsü olarak bilgisayarıma format attıktan sonra ekran ve ses kartı haricindeki driverları yüklemem.Yüklediklerimde güncel driverlar değil tee aletle birlikte gelen driver cdleri.

Şimdi ben bilgisayarıma bir format atıp en sonrada en güncel driverları yükleyip böyle temiz pak hale getirmek düşüncesindeyim.Fakat bir sorunum var.Bu güncel driverları ben en kolay şekilde nereden bulabilirim.

Yamulmuyorsam bir zamanlar biryerlerde bir yazıda bir programdan bahsediliyordu.Bu program bilgisayara yüklendiğinde,o bilgisayarın gerekli en güncel driverlerını internetten buluyordu falan filan.Tabi böyle bir programı ben kafamdandan uydurmuş olabilirim,tam hatırlamıyorum.

Şimdi her aletin markasını modelini bulup kendi sitelerinden indirmekle uğraşmak istemiyorum,böyle en basit yolu nedir acep?

Birde driverları yüklerken bir öncelik sırası varmıdır.Efendime söyliyim ilk anakartın driverı sonra diğer driverlar gibi.

Bu konularda pek bilgim olmadığını fark etmişsinizdir.Nacizane tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

ankartinin ve ekran kartinin marka/modelini biliyorsan sitelerine gidip otomatik yukleme seylerini indirirsen onlar kendileri yukluyorlar.

oncelik olarak, once anakartla ilgili olanlari, sonra ekran karti suruculerini, daha sonra da kalanlari yukluyorum ben. ama oyle cok bir onemi de yok sanirsam.

ek: driverguide tarzi ucuncul siteleri ne yaptiginizin farkinda degilseniz tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

ek: driverguide tarzi ucuncul siteleri ne yaptiginizin farkinda degilseniz tavsiye etmiyorum.

driveragent.com var. Gayet ne yaptığını bilen bir ucuncul driver sitesi. Ücretli ama 3-5 arkadaş toplaşıp alınabilir.
yada
driverpack siteleri var. Windows kurulumuna, bugüne kadar çıkmış tüm driverlerı nlite gibi programlarla entegre edip, windows kurulumunda tüm driverlerıda aradan çıkarabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

çikilop said:

Şimdi her aletin markasını modelini bulup kendi sitelerinden indirmekle uğraşmak istemiyorum,böyle en basit yolu nedir acep?

En basit yolu bu olmayabilir ama en güvenilir yolu bu bence. Saatler süren bir şey değil zaten. Sonuçta "her alet" dediğin alt tarafı 2-3 kart.

Anakart sürücülerini verilen CD'den yükleyebilirsin. Özel bir sorun çıkmadığı sürece yeterli oluyor. Ekran kartı ve ses kartı sürücülerinin son sürümlerini üreticinin sitesine gidip model seçerek indirmeni tavsiye ederim. Onun dışındaki kıvır zıvır aletleri de CD'den yüklesen yeterli oluyor genelde.

Ekran kartının güncel stabil sürücülerini yüklemen önemli sadece.

çikilop said:
Birde driverları yüklerken bir öncelik sırası varmıdır.Efendime söyliyim ilk anakartın driverı sonra diğer driverlar gibi.

İlk anakart sürücülerini yükle ki işletim sistemin anakart üstündeki tüm cihazları ve arayüzleri tanıyabilsin. Ondan sonra kalanları istediğin sırayla yükleyebilirsin.

Hatta ben eskiden her sürücüden sonra restart atıyordum (kendi sorar hani "restart lazım, atayım mı?" diye). Sonradan o restart uyarılarına aldırmamaya başladım. Tüm sürücüleri toptan tek seferde yükleyip tek restart'ta bitiriyorum artık işi.
Sosyal ağlarda paylaş

Onun için önce tüm drivelarımı eksiksiz bi şeyetmem lazım.Ondan sonra ona emdiririm,formatlardan sonra kustururum.Olabiler böyle.

Bu arada anakartım QDI diye bir marka ve sitesine giremiyorum.Bir site var QDI ın oda soru işaretleri var yazıların yerinde ve çincemi japoncamı ne bişeyler var.Ne biçim anakarmış aga.
Sosyal ağlarda paylaş

Ati Radeon 9200 serisi bir ekran kartım var.Arattım resmi sitesinden en son sürümünü buldum,kurdum.Bilgisayara restart atılsınmı diye sordu yok dedim kalsın bikaç işim daha var onları hallederim diye.Sonra işlerimi hallettim bilgisayarı yeniden başlatayım dedim bilgisayar açılırken güvenli mod falan sordu.Olağan şekilde başlat dedim WidowsXP yazısına kadar geldi Hoşgeldiniz yazısı çıkmadan kendine restart attı.Bende güvenli moddan girdim en son yüklediğim driver ı sildim.Şimdi eskisi ibi çalışıyor.
Bu atinin driverı niye böyle bir sorun ortaya çıkartmış olabile ki,anlam veremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...