-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Geçen hafta sterotyplelar ile ilgili bir assignment verildi bize. Sterotype ne diyecek olursanız, bir toplumdaki insanların belli konuları/insanları/olayları/nesneleri vb. genelleştirmesi. Yani belli konuların kategorize edilmesi, komplike insan yaşamını anlayabilmek için olayların daha kolaya indirgenmesi diyelim. Doğru ya da yanlış diye bir tanımı yok, sonuçta bunlar birer yasa/kural tarzı şeyler değil, sadece insanların kafasında oluşan düşünceler. Atıyorum Bulgar bir insanın Istanbuldaki hal ve tavırlarından , diğer Bulgar insanlarını genelleştirmek gibi.( Yabancı anlamı : a widely held but fixed and oversimplified image or idea of a particular type of person or thing. ) Şimdi bize verilen ödev şöyle; 3 tane Türk bakış açısına, 3 tane de dünya bakış açısına göre sterotype bulmak, daha sonra gazete-dergilerden seçtiklerimize dair benzer örnekler bulmak ve son olarak bunları karşılaştırmak. Şöyle bir sorun var ki, bu hafta ödevler bize feci şekilde yığılmış durumda, birinden diğerine yetişmek gerçekten güç. Bunun için hiç olmazsa buradan küçük bir yardım alayım dedim. Eğer aklınıza gelen, Türklerin ve dünyanın farklı yerlerinden insanların kategorize ettikleri - genelleştirdikleri örnekler varsa yazarsanız çok sevinirim. Benim işim biraz hafiflemiş olur. İlgilenenlere teşekkürler şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Meksikalı ucuz işgücü Bodrumunda bas gitar bulunduran zenci Herşeyi filme alan Amerikalı Ukala Fransız bunlar Southpark'dan. Carlos Mencia diye bir komedyen var, youtube'dan aratırsan tonla şovu çıkıyor, bu konuda bir sürü açıklamalı örneği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 bas gitar yerine tavuk yiyen zenci de olur, kizrmis tavuk, kfc, corn bread, mashed potatos. kunta kinteeee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar