Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana Bunları Doldurana Gofret Alırım. (Acil)

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

At high temperatures, the total energy of a non-ideal gas is dominated by
________energy whereas at low temperatures, the total energy of a non-ideal gas is
dominated by _______energy.

Gases, liquids and solids store energy in kinetic and potential forms. An ideal
gas stores energy only as _____ (kinetic/potential/both) energy, whereas a real gas,
liquid or solid stores energy in ______ (kinetic/potential/both) form(s). The
predominant energy term/consideration in the case of solids is ____
(kinetic/potential/both).

In the van der Waals real gas equation of state, the term (–Nb) accounts for
_______________ and the term -a(N/V)2 accounts for ___________

Transfer of energy as _______________ makes use of the orderly motion,
whereas transfer of energy as _________ makes use of the disorderly motion.

Zorla veriyolar dersi, puan alabileceğim tek yerin de cevaplarını yazmıyolar. Hadi güllerim bir yardım.
Sosyal ağlarda paylaş

kinetic energy whereas at low temperatures, the total energy of a non-ideal gas is
dominated by potential energy.

gas stores energy only as kinetic(kinetic/potential/both) energy, whereas a real gas,
liquid or solid stores energy in both(kinetic/potential/both) form(s). The
predominant energy term/consideration in the case of solids is potential.
(kinetic/potential/both).

In the van der Waals real gas equation of state, the term (-Nb) accounts for potential and the term -a(N/V)2 accounts for kinetic.

Transfer of energy as kinetic makes use of the orderly motion,
whereas transfer of energy as potential makes use of the disorderly motion.

attım diyince kredibiliti azalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış cevap varsa sorumluluk kabul etmem, verilen cevapları bir termodinamik kitabı açıp doğrulamak senin sorumluluğun. zira termodinamik çok ilgi ve bilgi alanıma girmiyor hatırladıklarımı yazdım ben.

Xaenin said:
kinetic energy whereas at low temperatures, the total energy of a non-ideal gas is dominated by potential energy.

Yüksek derecelerde gazlar birbirinden olabildiğince uzaktadır ve ısıdan dolayı aldıkları enerji ile kinetik enerjileri çok yüksektir. Birbirlerinden uzakta oldukları için van der waals ve kütle çekimi gibi potansiyel enerji yaracak kuvvetleri hissetmezler, çok hızlı oldukları için kinetik enerjileri çok yüksektir. Düşük sıcaklıklarda gaz sıvılaşmaya doğru gider, gaz moleküller yavaşlarken birbirine daha çok yaklaşık. Kinetik enerji azalır ve yakınlaşan gaz molekülleri arasındaki van der waals ve kütle çekim kuvvetinde ötürü oluşan potansiyel enerji artar.

said:

gas stores energy only as kinetic energy, whereas a real gas,
liquid or solid stores energy in both forms. The
predominant energy term/consideration in the case of solids is potential.

İdeal gaz demek etrafındaki gazların yük ve kütle çekimi gibi çekimlerinden etkilenmeyen dolayısıyla hiç bir potansiyel enerji altında bulunmayan gaz gibi görülebilir. Hareket halinde olan bu gaz parçacıkların dikkate alınan enerjisi kinetik enerjileridir. Gerçek gazlarda, gaz molekülleri arasında üzellikle yüksek basınçlarda hatrı sayılırı bir van der waals ve kütle çekim etkisi yani potansiyel enerji olur. Aynı zamanda hareket ettikleri için kinetik enerjileri olur. Katıda biraz takıldım ama potansiyel enerji tabi ki daha fazla. Fakat titreşme hareketlerinden dolayı gelen kineik enerji vardır ama etkin terim o değil potansiyel enerjidir diye düşünüyorum.

said:

In the van der Waals real gas equation of state, the term -Nb total excluded volume and the term -a(N/V)2 accounts for potential energy

-Nbdeki b bir molekülün kapladığo hacim Nde mol sayısı olduğu için gazın toplam kapladığı hacim excluded volume oluyor. -a(N/V)^2 de V hacim N mol sayısı a da parçacıklar arası çekim kuvveti. Yani potansiyelin parçacıkları arası çekim kuvveti ve hacim başına düşen mol sayısı ile ilişkilendirilmiş hali. Haliyle misal a veya N arttıkça toplam çekim kuvveti artıyor. Yanlız bu soruda tam ne istediklerinden emin olamadım seçenek vermedikleri için. Dediğim şeyler formülden çıkarılmış doğru yorumlar ama onları başka şeylerle ilişkilendirip başka cevaplar vermek mümkün.

said:

Transfer of energy as momentum makes use of the orderly motion,
whereas transfer of energy as heat makes use of the disorderly motion.

Momentum ile enerji transferi bir grup kütlenin tek bir yönde aynı hızda hareketinden ileri gelir. Isı ise belirli bir yönde değil tüm yönlerde parçacıkları titreştirerek dağılır. Öte yandan bunun cevabı da illa potansiyel ve kinetik enerjili olacaksa can'ın dediği gibi olabilir. Momentum olarak transfer zaten kinetik enerji transferidir. Fakat potansiyel enerji transferi diye birşey duymadım açıkçası ben garip geldi o biraz. Varsa bile kinetik enerji transferinden çok daha ileri bir konudur. Buna cevap olarak heat demen oldukça makul zira. Sorular biraz muallak geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misal yine son soru için, "transfer of energy as mechanic work" diyebilirsin. Zira mekanik enerji kuvvet uygulama ile transfer edilir (momentum transferi ile benzer aslında) ve kuvvetde düzenli bir enerji transferi ile sonuçlanır. Boşluk doldurmaca ile fizik soran zihniyete...
Sosyal ağlarda paylaş

ısı potansitel enerji değildir, parçacıkların gelişi güzel hareketi sonucu meydana gelen enerji grubu olan termal enerjiye girer. Potansiyel enerjinin tanımı ise tamamen kuvvet üzerinden yapılır. Kuvvet olmayan yerde potansiyel enerji olmaz.

5 Forms of energy
5.1 Potential energy
5.1.1 Gravitational potential energy
5.1.2 Elastic potential energy
5.2 Kinetic energy
5.3 Thermal energy
5.4 Electric energy
5.4.1 Magnetic energy
5.4.2 Electromagnetic fields
5.5 Chemical energy
5.6 Nuclear energy
5.7 Surface energy

edit: yanlış anlama olmasın. termal enerjiye sahip parçacıkların kendi arası etkileşmeleri sebebiyle potansiyel enerjileri de vardır. ama ısı enerjisi bu çekim kuvvetlerinden değil, parçacıkların gelişigüzel titreşminden meydana gelen belki en fazla kinetik enerji ile karşılaştırılabilecek bir enerjidir. hareket olmadan ısı enerjisi olmaz zira.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle düşün
ısı verildiğinde artan titreşimi kinetik enerjiyle ifade edebilirsek, bunun öncesinde sahip olduğu "potansiyel" kinetik enerjiye de potansiyel diyebiliriz.

boşluk doldurmalı fen soruları için yeterince basitleştirilmiş, yoksa ben de biliyorum enerji formlarını : )
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
şöyle düşün
ısı verildiğinde artan titreşimi kinetik enerjiyle ifade edebilirsek, bunun öncesinde sahip olduğu "potansiyel" kinetik enerjiye de potansiyel diyebiliriz.

Potansiyel enerji düzensiz bir şekilde yayılmak zorunda değil bunu demeye de çalıştım ama kayboldu. Potansiyel enerji düzenli bir kinetik enerjiye (yönü olan) dönüşebilir ve bu formatta aktarılabilir. Ya da misal birbirine bağlı atomlarun arasındaki çekim kuvveti ve belirsizlik prensibi ile titreşim sonucu kinetik enerjiye sahip olabilir ve bunun sonucunda termal radyasyon yayabilir. Bu da düzensiz enerji yayılımıdır. Düzensiz enerji yayılımının formatı ama termal radyasyondur ya da misal ısıdır. Isı düzenli bir enerji olarak transfer edilemez. Ama potansiyel enerji form değiştirerek düzenli bir enerji olarak transfer edilebilir. Dolayısıyla doğru fiziksel bir sistem için o sorunun cevabı olabileceğini sanmıyorum. Öte yandan boşluk doldurma sorularını doğru bir fiziksel sistem olarak görmüyorum ben de sdf.

Zaten ısı = potansiyel enerji demek konseptsel olarak yanlıştır bence. Potansiyel enerji form değiştirerek bir çok enerji türü haline gelebilir. Dediğim gibi ben potansiyel enerjinin direk transfer edildiğini hiç duymadım, potansiyel enerji bir kuvvet alanı içersinde hareket sonucu parçacıkların kazandığı enerjidir, en matematisel tanımı ile F= -dU/dx dir. Potansiyel enerjinin kaynağı bir güç alanıdır yani, potansiyel enerji benim bildiğim kinetik enerji ya da ısı enerjisine dönüşmeden transfer edilemez. Ha önce kinetik enerjiye dönüşür, kinetik enerjiyi aktarır bu kinetik enerji de sistemde tekrar potansiyel enerjiye döner. Ama potansiyel enerjinin form değiştirmeden aktarıldığını hiç duymadım.

Isı zaten kinetik enerji olarak transfer edilen bir enerji biçimidir, ve hiç potansitel enerjinin olmadığı ideal gaz ortamında bile kinetik enerji olarak aktarılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...