Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cygwin

sigisMoNd

Öne çıkan mesajlar

bilgisayar muhendisligi okumaya basladim bu sene. universitede linux uzerinden gidilicek. verilen skriptumda windows kullananlar icin [cygwin] programini tavsiye etmisler. bu sanirim linux kurmadan windows uzerinden calisilabilicek bir program. Cygwin hakkinda bilgisi olan var mi? yukledim ama birsey yapamiyorum. komut falan girmem gerekiyor. daha once linuxla hic alakasi olmayan biri olarak yardim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cygwin hakkında pek bilgim yok ama madem bilgisayar mühendisliğine başlamışsın, linux kurmanı tavsiye ederim. Şöyle temiz bir Ubuntu kurulumuyla başlayabilirsin mesela.

Ubuntu'yu (yada başka linux dağıtımlarını) Windows üzerine kurarsan otomatik dual boot ayarlarını yapıyor. Bilgisayarı başlatınca işletim sistemini seçiyorsun.

Ubuntu için 5gb falan ayırsan yeter, üstüne bir de 2-4gb swap alanı ayırsan tadından yenmez (ideal swap alanı için 2x ram diyorlar ama aslında 1gb bile yetiyor genelde). Kurulumu da artık günümüzde çok basit. Kurmadan önce live cd ile açıp bakınabiliyorsun. Kurulum sırasında nette geziniyorsun, chat yapıyorsun. Hoş bir şey.

Okunası konular başlığında linux hakkında ilginç konular var.

Kurulum sırasında tek dikkat etmen gereken şey partisyon ayırırken varolan verilerine zarar vermemen. Orda da soruların olursa yardımcı oluruz her şekilde.

Cygwin konusunda yardımcı olacak da çıkar ama. İlla linux kurman gerekmiyor tabi. :)
Sosyal ağlarda paylaş

ama illa cygwin kullanıcam diyosan da kurarken yüklemek istediğin bileşenleri seçiyosun. en azından GCC(gnu compiler collection), GDB(gnu debugger) kurarsın. birçok dil için derleyici bulabilirsin muhtemelen C / C++, Java vs. bunlarla işin olur zaten. ama sürekli linux üstünden gidilcek diyosan bence de adam gibi linux kur uğraşma windowsa port edilmiş haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

cygwin guzel bir program cok yeni sistem cagrilari veya linux kernel programlama yapmicaksan kullanabilirsin, firmaca kullaniyoruz ama kisisel olarak bende linuxu tercih ediyorum, keza cygwin bazi durumlarda diger unix sistemlerden farkli. ama unix e asina olmak icin guzel bir yol.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...