Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyduda Problem

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Son bir saattir apartmanda bütün dairelerin uydu bağlantısı gitmiş durumda. Merkezi sistem, Hotbird ve Turksat a bakan 2 anten var yukarıda. Antenlerde problem vardır, rüzgardan falan mı uçtu diye arkadaşı aradık bize birkaç 100 metre mesafede, onlarınki de gitmiş. (Onların uydu sistemleri ayrı tabii)

Sizde de problem var mı=?
Mesaj tarihi:
http://www.turksat.com.tr/

bakmanı öneririm..
Türksat 3A ya geçildi.ondan kaynaklanıyor problem muhtemelen.

Türksat 3A uydusu Türksat 1C aynı noktada bulunduğu için anten ayarlaması gerekmemek tedir. Yayın gittiğinde canak anteninizi sakın kurcalamayın . yapmanız gereken cihazın menusüne girerek ayarlara girerek yeni uydu eklemek ve bu yeni uyduya yeni bir tane tp (transponder) eklemek ve tp ayarlarını şu şekilde yapaksınız.
FREKANS = 12731
SEMBOL ORANI (SYMBOL RATE) = 3333 (03333)
FEC = 3/4 (bazı cihazlarda sormaz)
POLARİZASYON (POLARIZATION) = V - DİKEY
girdikten sonra arama işlemini başlatın. Bu girdiğiniz TÜRKSAT TANITIM ve OTOMATİK TARAMA tp sidir.
yinede otomatik tarama işlemi gerçekleşmiyo kanaları yukarıdaki gibi tek tek girebilirsini işte yeni 3A uyduzundaki kanaların frekans listesini türksat sitesinde bulabılırsın..
Mesaj tarihi:
Twisty said:
funq said:
uykuda okudum onu ben, INSOMNIA yazıp çıkacaktım :D
bende uykuda diye okudum :D

ahaha ılık süt iç diye yazmaya girmiştim kanal manal diyo anca uyandım...
Mesaj tarihi:
Twisty said:
funq said:
uykuda okudum onu ben, INSOMNIA yazıp çıkacaktım :D
bende uykuda diye okudum :D

yahu bende apartmanı görünce heralde gürültü yapıyolar dellenmiş saydırır diye bekliyodum,turksat hotbird ne alakası var uykuyla :)
  • Yeni Oluştur...