Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

photoshop cs4

Cons

Öne çıkan mesajlar

valla adjustment menusunu panel yapmalari baya rahatlatici olmus..son 3 versyondur shortcut li klavye kullaniyordum sirf onun icin heheh...3d painting de baya enteresan 3d isi ile ugrasan matte painter larin baya isine yariyacak gibi gozukuyor..

imaji stretch edip formlari koruma gibi adini unuttugum bir ozellik var..onunda ekmegi arada bir yenilesi hehe

gpu destegi ile zoom rotate her ekran kartinda calismiyor ama calisanda denedim, transform durumlarinda beklemeye son resmen :)

birde Bridge nefis olmus baya hizlanmis...
64 bit ve 32 bit bilgisayarlarda, basit islemleri 350mblik layersiz tff dosyasinda denedim..biraz daha hizli geldi 64bit (pc de sadece malesefki..macde henuz 64 bit desteklemiyor adobe amca)

onun disinda hayirli olsun arabirimi tableri interface i baya daha guzel olmus...

aaah birde Lightroom da kesfettikleri panel sistemini ve presetleri daha cogaltip koymuslar icine..onlar sayesinde de internette imaj standarti bence etkilenecektir..(filtreli Black/White Conversionlar falan hep presette..oh kebap.)

saturationun kardesi vibrance i da gene lightroomdan sonra burayada uygulamislar...oda aynen cok kullanilir hale gelecek gibi gozukuyor burdan..
Sosyal ağlarda paylaş

Daha yeni CS3 e gectim derken bi de 4 cıktı :).Ayak uyduramadım bi turlu adobe un hızına :)

CS4 u denemeyecegim ama zaten laptop feci bi sekilde kasıyor.3 de baya birsey getirmislerdi ama hicbirini kullanmadım.Yeterlilik olarak PS7 derim.
He ilerde yeni bir pc alırsam ki kesin kurarım o ayrı :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tab olayini begendim. Daha dun yukledim pek inceleme firsatim olmadi. Ozellikle 3D paining'in nasil oldugunu merak ediyorum. Adobe yaptiysa guzel olmustur, gerci CS3'le gelen ozelliklerin cogunu kullanmadim bunda da oyle olacak buyuk ihtimalle =) ram'im var, yukluyorum. evet.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
content aware scaling ,
gpu-transform ,
3200% e cikartilmis zoom (1600% dü sanırım)
cs3 e göre daha iyi performans
gelişmiş sfw
3d (hic kurcalamadm ne yalan söliim)
gelişmiş color-correction
hdr icin raw resimlerde de değişiklik var sanırım.
adjustment panel

ben cooook beendim cs3ten sonra
Sosyal ağlarda paylaş

@fastreloader

eleman demiş ki:

content-aware scaling
bu bi resim falan büyütürken resimdeki objelerin boyut oranlarını bozmadan resmin genelini ufaltıyo. Çok fantastik bi olay, halen yükleyip denemedim bilemiyorum ne kadar iyi çalışıyor. Ama başarılı olmalı :)

GPU transform
önceden (pc'lerde özellikle) kesilen bişeyin veya resmin falan şeklini değiştirirken (döndürmek yamultmak büyütüp küçültmek vs.) hep CPU kullanılırdı. Maclerde bildiğim kadarıyla GPU (ekran kartı işlemcisi) yapıyo zaten bunu, böylece daha performanslı çalışıyor bilgisayar bu işlemleri yaparken.

3200% e cikartilmis zoom (1600% dü sanırım)
e bu anlaşılır bişey zaten, eskiden 16 kat zoom yaparken artık 32 kat zoom yapabiliyosun işte...

cs3 e göre daha iyi performans
eheh

gelişmiş sfw
SWF demek istemiş sanırım burada, flash dosyası yani. Nedir olayı bilemicem :P

3D
3 boyutlu boyama falan gibi değişik bi özellik geldi cs4te işte. nedir nasıldır yinebilmiyorum, 3 boyutlu bi renderdan şekli algılayıp mı boyuyoruz yoksa 3 boyutlu çizim yapılan programların dosyasını direkt olarak açıp da hakkaten 3 boyutlu boyama mı yapıyoruz bilemicem denemediğim için. Ama incelemelerde gördüğüm kadarıyla güzeldi :D

gelişmiş color-correction
renk düzeltme araçları daha iyileştirilmiş işte...

hdr icin raw resimlerde de değişiklik var sanırım.
HDR denen teknikle çekilmiş kontrast manyağı ve bakması eğlenceli fotolar oluyo, eskiden photoshop bunlar için çeşitli olanaklar sunuyodu, artık daha da geliştirmişler olayı.

adjustment panel
yine tahmin ediyorum; photoshopta sağda paneller olur, swatches vardır önceden belirlediğin renkleri cart diye seçersin ne biliim layerların bulunduğu panel vardır vs. şimdi adjustment denen olay için de koymuşlar galiba bi tane.

böle işte:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...