Cons Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 nasıl oluyorda oluyor? böyle tam olarak bir açıklaması lazım şu şöyle oluyor bu böyle oluyor diye. tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 çons trollemesine açtı bence bu konuyu wikipediadan link koyacaktım da vaz geçtim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 hayır lan merak ediyodum zaten siz konsepti kavrayamamışsınız. ciddi konu bunlar bi anda açtım ama. /cons Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 sen piyasa olarak mı sordun :p büyüktür derken herhalde kömür rezervlerinin elmas rezervlerinden daha değerli olmasından bahsediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 yok abi büyüktür işareti değil o kömürden elmasa gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 :./ http://en.wikipedia.org/wiki/Diamond#Formation süpermen bastırmak suretiyle kömürü elmas yapıyordu şöyle de bir bilgi mevcut said: The difference between graphite and diamond is in the three-dimensional arrangement of the carbon atoms in the material. Graphite is made of flat sheets of carbon atoms in a hexagonal arrangement. The sheets stack one over the other, with only weak interactions between sheets. Diamond is not arranged in sheets; instead, each carbon atom is connected to four others in a tetrahedral arrangement. It turns out that this arrangement is not as different from the structure of graphite as it sounds. If the sheets of graphite are compressed close enough together, the carbon atoms will be in just about the right position to make the bonds of diamond. In fact, at high temperatures and pressures, this indeed happens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Elmas ve grafit tam sözlük anlamıyla olmasa da sıvı,gaz vs. gibi karbonun fazlarından biri. Oda sıcaklığında grafiti elmasa çevirmek için en az 16000bar basınç uygulamak gerekiyor. Grafikten de belli oluyordur, sıcaklığı arttırınca gereken basınç da artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 süperman 16000 bar kuvvet uygulayabiliyormus burdan bunu çıkarttık david copperfield (typo?) da yapıyodu eline kömür alıp elmas çıkartıyodu o da süper bi adam o zaman O_o çok saol cons senin sayende aydınlandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 evde elmas üretimine geçecekmiş cons. edik : yanarlı dönerli gif buldum onuda koyam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 tek tek dizmeyi dene atomları olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osso Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 yok abi düşüyo /cons Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 tükürükliyceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 yumurta beyazına banıp galetalıycaksın direk galetaya batırırsan galetalar düşüyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2008 abi C ne güzel bi atomdur ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Jahrein said: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Diamonds_glitter.png bak bu elmas bu da grafit http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Graphite-unit-cell-3D-balls.png aradaki fark c atomlarının dizilişindedir. Elmas yüzlerce yıl boyunca yüksek basınç altında sıkışarak ve ısının yardımıyla da karbon atomları arasındaki uzaklığı ufaktarak oluşur. günümüzde 100lerce yıl beklemiyoruz tabi. 1100-1400 derece sıcaklıkta yüksek basınçla önce sertleştiriliyor grafit. Sonra H2 methan ve yüklü parçacıklarla bombardımana tutuluyor. üstüne bir de plasmacık. sonra plasma kimyasal bir reaksiyona götürüyor bu işi. o da karbon yağmuruyla son buluyor. sonra bunlar küçük parçacıklar halinde birleşiyorlar... 4.5 milimetre kalınlığında falan bişey oluyo. biyokimya öğrencisiyim ama almanyada okuyorum. türkçe anlatmaya çalıştım :D plasma diye bahsettigin seyin ne oldugunu tam olarak aciklar misin anlamadim cunku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2008 GEd said: evde elmas üretimine geçecekmiş cons. edik : yanarlı dönerli gif buldum onuda koyam. dönerken zorlanıyo bu gif abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2008 "Diamonds are girls best friend" diye bir özlü söz vardı birde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leoneo5 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Bi kaç arkadaş yazmış, o zaman süperman gibi elinde sıkarak olmasa bile kömürden elmas yapımı labaratuvar ortamında mümkün değil mi? e mümkünse neden elmas çok pahalı bişey? kimse mi yatırım yapmamış kömürden elmas üretimine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2008 leoneo5 said: Bi kaç arkadaş yazmış, o zaman süperman gibi elinde sıkarak olmasa bile kömürden elmas yapımı labaratuvar ortamında mümkün değil mi? e mümkünse neden elmas çok pahalı bişey? kimse mi yatırım yapmamış kömürden elmas üretimine? yuksek basınc altında karbon atomlarını elmasın sahip oldugu atom dizilimine getirmek elbet mumkun ama bu teknik gercekten cok maliyetli,hatta bildigim kadarıyla normal elmas cevherini cıkartıp işlemekten daha maliyetli,bir de fazladan bi şey diyim malzeme hocamız soylemisti her kadının parmagında elmas goruyorsunuz dunyada o kadar elmas var mı zannediyorsunuz onlar lab ortamında uretiliyor diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2008 yapay olarak elde edilemior mu bunun hakkında bişiler war mı? 49 krat tektaş 100lira olsa :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2008 Bildiğim kadarıyla laboratuarlarda bir tür elmas elde edilebiliniyor kolaylıkla ama kazılarak çıkartılan gibi şeffaf ve parlak değil, koyu siyah bir taş. Bu da cam kesme aletlerinde yada sanayide zartta zurtta kullanılıyor bolca. Ama sertlik fln olaral aynı kalitede. Tabi zeki insanoğlu ufacık bir taş parçasına neden milyarlar döker anlamam. Git buzdolabı fln al o paraya yeni evine evlenirken! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
count Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 o değil de, chuck norris elması iki yanından çekip kömüre dönüştürebiliyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2008 o yapar, inanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 KillJoy said: yapay olarak elde edilemior mu bunun hakkında bişiler war mı? 49 krat tektaş 100lira olsa :D Aslında var.. 100 liralik değil ama :D Mağdenlerden çıkarılan elmaslardan daha ucuza satılıyor. Elmas ta bildiğin elmasanin aynisi. Lab da yapılıp yapılmadığını anlamanın tek yoluysa elmasin üstüne bakmak çünkü labda yapılanlara imza atılıyor lab da yapılmıştır hededir hödödür diye. Kuyumcu değilim Discovery de izledim. Discovery ne derse doğrudur! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2008 Apis said: Bildiğim kadarıyla laboratuarlarda bir tür elmas elde edilebiliniyor kolaylıkla ama kazılarak çıkartılan gibi şeffaf ve parlak değil, koyu siyah bir taş. Bu da cam kesme aletlerinde yada sanayide zartta zurtta kullanılıyor bolca. Ama sertlik fln olaral aynı kalitede. Tabi zeki insanoğlu ufacık bir taş parçasına neden milyarlar döker anlamam. Git buzdolabı fln al o paraya yeni evine evlenirken! uuh! siyah elmas! siyah olan her şey daha güzeldir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar