Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 link Geçen sene de çocukcağızın tekini arabayla kaçtı diye vurmuşlardı. Ha bir de forumda fizik bölümünde okuyan insanlar olmalı (Ardeth sanırım, sir de öyle), birisi bana açıklayabilir mi motorsikletin arkasından düşen birisi hareket eden başka bir motorsikletteki çocuğu nasıl havaya ateş ederken kafasından vurabilir? Ya da yanlışlıkla motorun arkasından düşerken havaya ateş etmeniz halinde kovaladığınız kişinin çenesinden kurşunun girmesi ihtimalleri nedir?
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Dur ihtarına uymayan gence ateş açılması normal de, adam headshot yapmış onu nasıl becermiş merak ediyorum. Lastiğe falan dalması lazım normalde.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Afedersin normal mi? Sence neden bahsedilen polis tutuklandı? Polisin her dur ihtarına uymayanı vurup öldürmeye yetkisi olduğuna mı inanıyorsun? Eğitim şart :/
Khelben Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 polis ateş açma yetkisine sahip öldürme yetkisine değil, öldürücü ateş için suçlunun polisin hayatına kast etmesi gerekiyor.. ama sanmıyorumki polisin orda onu öle vurması mümkün olması
Luriel Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 kaçmasaydı vurulmazdı bu düz mantıklada o zaman polis kaçanı bıraksın abi. tabi ölmesi üzücüde bence böyle.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Havaya uyarı ateşi açmasından bahsediyorsanız, en son hatırladığım kadarıyla gökyüzü yukarıdaydı, bu zorlu mantık silsilesinde de silahın 90 derece açıyla yukarıya doğrultulması gerekmekteydi. 90 derece yukarı doğru ateş etmeye çalışan bir polis memuru nasıl oluyor da motorsikletinden düşüyor ve düşerken tam da kovaladığı kişinin çenesinden bir kurşun sokmayı beceriyor? Evet yani fizik okuyan patilere ciddi bir sorudur bu, bunun gerçekleşmesi ihtimali nedir?
Luriel Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ben haberin orasını anlamadım polisler öndeymiş o zaman çenesinden girmiş diyor arkadan ateş edip çenesindnede vurmak mantıksız zaten.
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Antimodes52 said: Afedersin normal mi? Sence neden bahsedilen polis tutuklandı? Polisin her dur ihtarına uymayanı vurup öldürmeye yetkisi olduğuna mı inanıyorsun? Eğitim şart :/ Öldürmeye yetkisi yok tabii ki de bütün durmayanları, gerekirse var ama. Bir şahıs polisten kaçıyorsa durduk yere, şüpheli olarak tanımlanır ve takip edilir. Düşün mesela, bir canlı bomba o motosikletin üzerindeki, polis dur dedi ve yakalanacağını anlayınca paniğe kapıldı, dur ihtarına uymadı. Sonra gitti polis takibindeyken patlattı bir yerde bombayı. Sonuç olarak bildiğim kadarıyla dur ihtarına uymayan şahıs farklı yollardan durdurulamazsa vurulabilir. Tabii headshot alınmaz direkt sdfg. O amerikan polis kovalamacaları vs. hep böyle biter bilirsiniz. Bir de, adamlar çevik kuvvet önleyici birimlerdeymiş, heriflerin görevi tehlikeyi önceden fark edip önlemek, durduramazlarsa vurmayıp ne yapacaklardı, barikat mı kuracaklardı motorun önüne.
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 hareket halindeki adamı nasıl kafasından vurabilir yau? motosiklet mekana sonradan gelme olmasın¿ gerçi detayları okumadım daha ama. hmm
fastreloader Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 roket adam said: Antimodes52 said: Afedersin normal mi? Sence neden bahsedilen polis tutuklandı? Polisin her dur ihtarına uymayanı vurup öldürmeye yetkisi olduğuna mı inanıyorsun? Eğitim şart :/ Öldürmeye yetkisi yok tabii ki de bütün durmayanları, gerekirse var ama. 1.Bir şahıs polisten kaçıyorsa durduk yere, şüpheli olarak tanımlanır ve takip edilir. Düşün mesela, bir canlı bomba o motosikletin üzerindeki, polis dur dedi ve yakalanacağını anlayınca paniğe kapıldı, dur ihtarına uymadı. Sonra gitti polis takibindeyken patlattı bir yerde bombayı. 2.Sonuç olarak bildiğim kadarıyla dur ihtarına uymayan şahıs farklı yollardan durdurulamazsa vurulabilir. Tabii headshot alınmaz direkt sdfg. O amerikan polis kovalamacaları vs. hep böyle biter bilirsiniz. 3.Bir de, adamlar çevik kuvvet önleyici birimlerdeymiş, heriflerin görevi tehlikeyi önceden fark edip önlemek, durduramazlarsa vurmayıp ne yapacaklardı, barikat mı kuracaklardı motorun önüne. 1.bir şahıs dur ihtarına uymuyorsa şüphelidir ve takip edilir. ama bir canlı bombaya dur diyecek kadar gerizekalı polis görmedim ben. genelde bu şahıslar takip edilir ve bir anda etkisizleştirilir. ve genelde vurulmazlar. 2.amerikan polis kovalamacalarında genelde adamı durdururlar bir şekilde, ya barikatla ya takip eden aracın kaçanı yoldan çıkarmasıyla. 3.motoru durdurmak bir arabayı durdurmaktan çok kolaydır. ateş etmene gerek bile yok, arabadaysan taciz et üstüne sür dengesini boz. motordaysan arkadandaki polis memuru da düşürebilir yandakini. ya LÜT-FEN böyle saçma böyle salak bir şey yüzünden ölümle sonuçlanan bi olayda polisi haklı çıkarmaya çalışmayın
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Polisi haklı çıkarmaya falan çalışmıyorum, polis falan da değilim. Zaten yukarı da yazmışım tamam durdurulur ama bu kadar abartı olmamalı headshot nedir şeklinde. Okuduğumuzu anlayalım önce, sonra cevap yazalım. 1. olarak, zaten şüpheli diyoruz, canlı bomba olduğunu bilsen direkt indirirsin ya da canlı yakalarsın, ama bilmiyorsun işte adamın ne olduğunu. Sırf canlı bomba olarak değil, daha farklı da düşünebilirsin, polise veya çevreye ateş açar mesela. Amerikan polis kovalamacalarında vurulan kimse olmuyor demek? Google öneririm arada http://www.google.com.tr/search?hl=tr&rlz=1C1GGLS_trTR291&q=killed+police+pursuit&btnG=Ara&meta= Motoru durdurmak konusunda bir şey diyemeyeceğim, şartları bilmiyorum, bilmeden konuşmak doğru olmaz.
fastreloader Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 genel olarak dedim kimse vurulmuyor demedim. ama amerika ile bizim durumumuz daha farklı, seri katillerimiz ve psikopatlarımız yok ordakiler kadar. bak ikimiz de şüpheli diyoruz. şüpheli demek suçlu olma ihtimali var demek. ama aynı oranda suçlu olmama ihtimali var demek. suçsuz birisi öldüğü zaman, sayı olarak bakarsan bişey ifade etmez. biraz empati kur bunun için bence. mesela düşün ki bir arkadaşın motorda gidiyor, ehliyeti olmadığı için polis ihtarıyla durmamış. ve vuruldu öldü.
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz dediğin gibi. Öldürmek, direkt olarak çok abartı ve dengesiz bir hareket bu şartlar altında.
soulberry Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 lol.. headshot denilmiş. adam o anda durup nişan alıyo zaten hareket halinde; istediği yerinden vuracak sanki çocuğu. nasıl ayırt edebilir başını götünü? silahı allah sanmış işte, cezasını da çekecek.
briareos Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Antimodes52 said: Havaya uyarı ateşi açmasından bahsediyorsanız, en son hatırladığım kadarıyla gökyüzü yukarıdaydı, bu zorlu mantık silsilesinde de silahın 90 derece açıyla yukarıya doğrultulması gerekmekteydi. 90 derece yukarı doğru ateş etmeye çalışan bir polis memuru nasıl oluyor da motorsikletinden düşüyor ve düşerken tam da kovaladığı kişinin çenesinden bir kurşun sokmayı beceriyor? Evet yani fizik okuyan patilere ciddi bir sorudur bu, bunun gerçekleşmesi ihtimali nedir? cannon fodder
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Çüş yine kafaya yapılan uyarı ateşi. Yine polis devleti. Yine yine yine.
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 polisin işimi kacan adamı kovalayıp yakalamak, sucu olduğu bile belli olmıyan birini öldürmek değil.
Fin Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 motorla giden adamın arkasından havata ateş ederse kaçması normal polismidir manyakmıdır belli değil
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 haber eksik, polis düşerken silahı ateş almış diyor da çocuğa referansla nerde düştü? 10 metre arkasında mı düştü, yanında giderken çocuğun orda mu düştü, çenesinden girip beynine mi gitti (öldüğüne göre öyle tahmin ediyorum). bir de bu havaya ateş etme olayı bana garip geliyor biraz, motosiklette giderken havaya ateş etmek ne kadar güvenceli? o kurşun geri düşmeyecek mi ayrıca bulutlara mı takılıyor? şehir içersinde havaya ateş etmek balkona ateş etmek kadar tehlikeli sonuçta. polislerin şehir içersinde ve kamuya açık alanlarda silah kullanımıyla ilgili yasaların daha kısıtlayıcı olması lazım. benim bu şehir içersinde havaya ateş etme olayını kafam almıyor açıkçası.
elesso Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 yunuslar çok feciler,direk ateş açıyolar . istanbulda falanda arabaların camını taradıklarını çok duyuyodukta böyle ölümlüsü olmamıştı.
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Polisler öyle piskopat insanlar değil aslında. Tamam döve döve rüşvet alırlar, her türlü onun bunun şeyliği var da, kafaya nişan alıp ya da öldürme amaçlı ateş edip bir insanın canını almazlar. Hukuk fln değil, almazlar yani. Polis sonuçta adamlar. Birçok sebebi vardır illaki, ne bileyim biri demiş bomba taşıyor olabilir normal, ne bileyim aklıma gelmiyor da vardır bilmediğimiz şeyler diye inanıyorum, inanmak istiyorum. Bir de yunuslar, polis camiasının iyi polisleridir, şimdiye kadar hiçbir yunusa rüşvet yediremedim.
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Polisin gücünü elinden ala ala Avrupa'daki polislerden kat kat yetkisiz hale getirdik, haberiniz yok. Eskiden kahveye tek polis gidip 10 serseriyi toplar getirirmiş, gıkları çıkmazmış, şimdi 10'a 10 gitsen diklenirler. Polisten kaçana ateş edilebilsin tabii ki yani, suçlu olduğu bilinmiyorsa tabii ki ölmemeli de, gerçekten kazaysa da kazadır, zaten gerekli cezayı alır, kastense daha da büyük ceza alır. Suçu olmayan kaçmayacak polisten, bu kadar basit. Atıyorum bir gün polisten 15 dakikadır kaçan adam gelse bir akrabanızı ezse kovalamaca sırasında, demeyecek misiniz "kardeşim bu adamı neden bi şekilde durdurmadınız/vurmadınız" diye?
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 türk polisi gerçekten o kadar yetkiyi sorumlu bir şekilde kullanabilecek mi onu iyi düşünmek lazım. Buarada belirtmek lazım (habere eksik dememin sebebi), arkadan ateş edip çeneden vurması, arkadan düşüp yanlışlıkla çenesinden vurması kadar zor. Yani ya bilerek çenesine dayamış olması lazım ya da iki motosiklet yanyana giderken adamın düşerken ateş etmiş olması/silahının ateşlenmiş olması lazım. Aksi takdirde çenesine gelse bile paralele yakın bir açıda gelirdi muhtemelen, çocuk öldüyse kurşunun beynine falan gittiğini tahmin ediyorum.
fastreloader Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 varsayıyorum: adamın ehliyeti yok yakalanmak istemedi ve kafasında vuruldu, ya da bacağından vuruldu. negzel di mi? polisin eline silahı veriyorsun, kullanmayı da öğret. elindekinin bir su tabancası değil, 9 mm mermi bulunduran bir silah olduğunu öğret. ayrıca araba sürerken birisi benim yakınımı ezse, bulabileceğim herkese saldırırım. yani illa polisten kaçmasına gerek yok, herhangi bir şekilde olabilir bu
Öne çıkan mesajlar