Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitlenme sorunu

Ekmek

Öne çıkan mesajlar

aynı sorun bende de var.

psu degistirdim duzelmedi.
harici hdd vardı, cıkardım düzelmedi.
ramleri degistirdim duzelmedi.
ekran kartını degistirdim duzelmedi.
sıcaklıkları kontrol ettim normal.

hala soruna care bulabilmis değilim. isin kotusu ne zaman kilitlenecegi belli olmuyor. bios ekranında, oyun oynarken ya da herhangi birseyle ugrasırken takılabiliyor. hemen reset attıgımda calısmıyor. bi 5-10 dk kapalı beklemesi gerekiyor. yeni pc aldıktan sonra 3-4 hafta calıstırmadım mesela. sonra calıstırdım 1 gün falan bisey olmadı. sonra yine cıktı problem.

ayrıca psu'nun anahtarını kapatıp tekrar actıgımda direk baslatamıyorum pc'yi. yani fisini cekip yeniden taktıgımda da bi kac dakika bekletince ancak baslıyo alet. bu da ilginc.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
Mouse u farklı slota taktım
kitlenme aralığı 1-2 saat e çıktı.
enteresan
bu sorunun kaynağını nası bulcam ben onu merak ediyorum
her parçayı değiştirip 2 saat oyun mu oynicam kitlenir mi diye =/

%90 anakart'ın basit bileşenlerinde problem var. (özellikle kondansatörler-kapasitörler falan)
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
aynı sorun bende de var.

psu degistirdim duzelmedi.
harici hdd vardı, cıkardım düzelmedi.
ramleri degistirdim duzelmedi.
ekran kartını degistirdim duzelmedi.
sıcaklıkları kontrol ettim normal.

hala soruna care bulabilmis değilim. isin kotusu ne zaman kilitlenecegi belli olmuyor. bios ekranında, oyun oynarken ya da herhangi birseyle ugrasırken takılabiliyor. hemen reset attıgımda calısmıyor. bi 5-10 dk kapalı beklemesi gerekiyor. yeni pc aldıktan sonra 3-4 hafta calıstırmadım mesela. sonra calıstırdım 1 gün falan bisey olmadı. sonra yine cıktı problem.

ayrıca psu'nun anahtarını kapatıp tekrar actıgımda direk baslatamıyorum pc'yi. yani fisini cekip yeniden taktıgımda da bi kac dakika bekletince ancak baslıyo alet. bu da ilginc.

niye sorunu anakartta aramıyorsun ki ? mouse port anakartına bağlı. bir problem varsa sorun anakarttadır dıye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun herşeyden olabilir..

* usb portları // daha önce yazmıştım
* aşırı ısınma -işlemci fanı önemlidir. fan döner ama temas yüzeyi nasıl ? ilacı yeterli koyulmuşmu? fan iyi yerleştirilmişmi? bakabiliosan anakartın arkasına bak işlemcinin oldugu yerde dalgalar varmı renk değişimi fln..
* ram chiplerindeki problemler // ramlerin çalıştığından emin ol
* anakart chipset driver // türkçe yazmıştım bide ingilizcesini yazam..

O.o

Update Your Chipset Drivers

Chipset drivers are responsible for controlling communication between various components in your system: the processor, the video card, the hard drives, PCI devices and system memory. Keeping these drivers up to date is important - especially if you are experiencing generally sluggish system performance.

Please visit your motherboard manufacturer's website to determine what type of chipset your motherboard has and where you can find the most recent drivers for it.

Your motherboard contains a CPU, some RAM, and expansion slots. But it also contains some chips which make all of those parts work together. The most important of these chips are called the motherboard chipset. The chipset has a driver which can affect the speed and stability of many of the devices built into your motherboard. It is fairly common for computers to be running with old chipset drivers or to use the basic default drivers built into Windows. If you're having any kind of stability problems with your motherboard then it's a good idea to install the latest chipset drivers.

Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:
sorunu anakartta aramıyorum değil, arayamıyorum. tak/cıkar yapabilecegim bir parca değil. pc de eski, p4 anakart, eski chipsetlerden yani. degistirmeye kalksam bulamam bile aynısından.

degistirmek dısında baska bir onerisi olan varsa deneyebilirim :)

harici usb port alsan yada bi arkadaşından alıp taksan ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...