Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 The value of f(x) = ln((x+1)/(x-1)) can be computed using the series expansion: ln(x+1) - ln(x-1) = 2 ((1/x)+(1/3x^3)+(1/5x^5)+...) a) Use x =1.1 and compute the values of f(x) obtained with a different number of terms in the series. b) Plot the computed f(x) values versus the number of terms use to compute that values. Bu soruyu yapabilen ve anlatabilecek olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Fortrandayık henüz =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Ödevin çözümü çok basit ama buraya komple kod yazmayacağım tabi ki ln(x+1)-ln(x-1)'in genel formunu x ve n cinsinden yazacaksın (e(x) olsaydı misal x^n/n olurdu bunda da sen düşün, zaten yazmış adam). O n için bir for loop yazacaksın for loopounda n değeri sürekli artacak ve dolayısıyla bir toplam elde etmiş olacaksın (verilmiş bir x değeri için). Bu n değerini sen belirleyeceğin için terim sayısı da o olacak. daha sonra farklı terimler için elde ettiğin sonuçları bir arraye yazdırırsın aynı şekilde terim sayısı için bir array yazarsın (o kolay 1,2,3,4... diye gidecek nasıl olsa). Bu iki arrayin bir birine karşı grafiğini yapmak için de plot fonksiyonu kullanabilirsin (plot fonksiyonun detayları için matlaba girip helpden bakabilirsin). matlab zaten kolay yapılmayacak birşey değil bu uğraş biraz olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 sağol ardeth =) derste çok fazla birşey öğrenmediğimiz için kendim kasmaya çalıştım. bilen bir kaç arkadaşın daha yardımıyla ödevi anladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 öyle hocalar türkiyede var bolca malesef ama iyidir bireysel çalışma ve kitaptan öğrenme yeteneklerini kazanıyorsun. değişim programına giden arkadaşlarımdan duyduğum üzere yurtdışındaki lisans öğrencileri bu konuda biraz özürlüymüş sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar