Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Backup software tavsiyesi

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Paraya kıyıp adam gibi cracksiz falan bir backup software almayı planlıyorum. Gerektiğinde mirror alsın file backuplasın vs vs vs.
Nette 2 ürün ile karşı karşlıya kaldım diyebilirim en sonunda.
Acronis ve Genie backup programları. 2si içinde gayet başarılı deniyor ama sizlere sormadan karar vermek istemedim. Bu programları denemiş kullanmış vehali hazırda kullanıyor iseniz yorumlarınızı yazarmısınız. Birazcık Genie daha ağır basıyor gibi kafamda şimdilik. Elbette diğer kullandığınız markalar hakkında da yorumlarınızı yazınız. :)
Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle arkadaslar... Ilk olarak defrag yapiyoruz daha sonra aglamiyoruz. Ikinci adim olarak da Ubuntu Live CD'sini indirip CD'ye yaziyoruz.

Daha sonra iki secenegimiz var. Ya external bir hdd aliyoruz. Daha sonra Live session'dayken partimage'i indiriyoruz. Daha sonra internette var zaten yapilmasi gerekenler (partimage diye aratin). Boylece crack olmadan hdd image'i external'a kaydettik.

Yok ben anlamam kardesim, external falan cok masrafli, diyorsaniz, o zaman Live session'da System>Administration bolumunde Partition Editor var. Bunu acip gorsel olarak mevcut hdd'mizi istedigimiz dogrultuda boluyoruz. Bolunen kismi FAT32 yapiyoruz (seceneklerinizi size sunuyor zaten).

Benim size tavsiyem MP3'tu, filmdi bu tur seyler zaten sikismayacagi icin ve siz surekli kullanip genisleteceginiz icin arsivinizi, hic yedeklemeye ugrasmadan FAT32'lik bolume atmaniz. Kalan kismi ise yine Live Session'da partimage kullanarak FAT32'lik bolume kaydetmeniz. Olur a bi gun yolunuz duser, ikinci el 40gb'lik bir hdd gorursunuz (artik satan yer kalmadi onun icin ikinci el bulmaniz cok kolay), alip, bu partition belasindan tamamen kurtulursunuz. Ne kadar evrak, dosya, arsiv ve backup image varsa orda saklarsiniz.

Boylece yasal ve guvenilir bir sekilde sorunumuzu cozduk.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Elimde bir smart disk var 120 gb , ghost backup deniliyor sanırım tam emin değilim, yani bilgisayarın o anki halini direk yedekleyebilen bir alet, ancak cdsini bulamıyorum bu nedenle bu external HDD üzerine yedek alabileceğim ücretsiz veya ücreti ( bu durumda cracklemek durumunda kalacağım) bir program önerebilecek var mı acaba?

Herhangi bir sorun olduğunda format yerine direk herşeyi external HDD den geri getirmek mümkün yani di mi? Tek tek programları kurmama gerek kalmadan?
Sosyal ağlarda paylaş

macrium reflect kullaniyorum, cok tavsiye ediyorum.

benim hastasi oldugum ozellikleri:
- super hizli backup aliyo, neyin ne oldugu belli, rahat.
- incremental backup diye bi olayi var, sifirdan backup almak yerine onceki backup dosyasina bakip sadece degisiklikleri yaziyo.
- istersen backup imageinle bi boot dvdsi hazirlayabiliyosun (ya da bi kac dvd), ve aleti bununla boot ettigin zaman o backupi direk yukluyo, sirf backup imageini kurmak icin os kurmaya kastirmiyo.

bi parali bi beles versiyonu var bildigim kadariyla, beles olani da idare eder, ama incremental backup falan parali versiyonda var sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Acroniste kafama takılan bazı ieyler var.

Mesela sistemimde winrar, msn, firefox falan kurulu diyelim backup alırken bunları backup'a ekleyecekmiyim yoksa sadece sistem dosyalarının backup'ını mı alıcam ?

Eğer programların backup'ını alırsam dvd ye sığmaz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

DVD ye değil de ,bu backup external HDD üzerine alabiliyor muyuz?

Yani şu anki halinden backup alıcam , sorun çıktığında external HDD den geri kurduğumda aynen şimdiki gibi olacak beni program kurmakla falan uğraştırmıyacak ?
Sosyal ağlarda paylaş

Kurdum şu anda deniyorum, backup current state olayını seçtim, inkremantal şekilde( üstüne ileride eklenebilecek gibi)

Program falan seçmedim ama onu anlayamadım pek herşeyi otomatik alıyor mu dosyalar dahil yoksa işletim sistemi ile ilgili bağlantılı şeyleri mi alıyor.

edit: sanırım alıyor :)

15 dakika sonra bitecek bakalım^^

edit2:

backup dosyası sadece 239 mb ,birşeyi yanlış yaptım sanırım ??

edit yine : sanırım entire system olayını seçip C yi yedekleyeceğim ,28 gb diyor mesela onun yedeğine
Sosyal ağlarda paylaş

oyun falan program yukluyse dogrudur, peki c nin normalde kendisi kac gb dolu gozukuyo?

aslinda acronisi kullanmanin en saglikli yolu sudur. format atarsin, butun windows patchlerini yaparsin, butun winrar office gibi HER ZAMAN kullanacagin programlari yuklersin, hersey hazir ve nazir olur. ondan sonra backup alirsin o da yaklasik 4-5 gb utar (yukledigin seylere gore degisir tabii.)

cunku harddisk defragmante olmamis olur, ve de gecici programlardan kurtulmus olursun, yani 6 ay sonra yuklemeyecegin bi programi her install da bulundurmak mantikli degil..

edit: yedeklerden incremental degil, full backup i sececeksin. sadece c yi secmen yeterli tum partitionlari secme (butun partitionlari yedek almak istemiyosan tabii)
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece C yi yedeklemek istiyorum , Toplam alan 53GB dolu alanı 26 GB

oyun sadece PES 2009 var o yedeklenmesede olur , ancak içerisiden matlab (, labview,office gibi yer kaplayan programlar var bunları da backuplarsam iyi olur(her zaman lazım olan programlar) , ne yazıkki format atip programları tek tek kurması çok zahmetli şu an için.

PES2009 haricinde hepsini yedeklemem mümkün,hepsi lazım programlar , 26 gb boyutunda yedek alabilirim ama önce işleme başlamadam önce doğru yapıp yapmadığımı merak ettim , external hdd içerisinde yer olduğu için bu kadar büyük back up alabilirim sanırım.

Önemli bir sorum ise bu backup format atmadan bir hasar,virüs durumunda yine acronis ile geri getirebilmem değil mi ,format durumunda ise acronis kurup yine aynı hale getirebilirim sanırım.

Sanırım arada PES 2009 ile bir yedek alıcam o zaman,aradan çıkartma ihtimalim olmadığını varsayıyorum.

Teşekkür ettim bilgiler için.

edit: Önemli bir sorum daha vardı şimdi işlemlere başlarken gördüm tekrar ,

Files to exclude seçeneği var burda 4 tip dosya devre dışı bırakılmış (templer sanırım ) burda yapmam gereken birşey var mı?

.bak

.tmp

.tib

.~

şeklinde

Ek :

30 dakikada backup aldı , toplam 18 gb büyüklüğünde gayet iyi.

Sanırım sorunsuz oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ged Format atmak suan ıcın cok zahmetlı gelıyorsa pes09 u kaldır ve daha sonra defrag yap c: yi daha sonra basit olarak acronis ile yada NortonGhost ile backup ını alabılırsın.

Sistemin acılır durumdayken restore etmek ıstersen yedek olanı zaten programla dırek yapabılıyorsun yok Windows acılmıyor durumuna geldıysede o zaman daha onceden yapmıs oldugun bootlu cd/dvd ile programı acarak programı cd/dvd den gayet rahat restore yapabılıyorsun. Acroniste backup u update etme ozellıgı varmıydı tam hatırlayamıyorum olması lazım fakat NortonGhost 10 ve sonrasında kesın var.
google a ufak bı arastırarak dırek boot cd download u da bulabılırsın bulamazsan bı pm at bakarız.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Win2000 de çalışmıyor Acronisin sitesindeki trial olan.
Tek seferlik bir back up lazım bana. Evdeki laptopı yedekleyeceğim ve sonra gerektiğinde geri yükleme yapacağım bunun için tavsiye edebileceğiniz W2000de çalışan bir program var mı? Daha doğrusu sistem göçtüğünde CD veya external ile dertsiz tasasız geri yükleme yapabilemyi istiyorum hızlıca. Ve sürekli gelişen bir sistem değil yani uyduruk laptop W200 yuklu ve utorrent var uzerinde sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ghost tr,al ile hallolurmu sorunum. yani 1 kere backup alıcam yetecek bana. Sonra sadece o halini kurucam sistem göcerse yani trial bitti para ver falan demesin.
Acronis TrueImage Triali kursam olur mu yani 15 gün trial demiş ama ben 1 kere alıcam ondan sonrası gerektiginde restore olucak. Yani trial suresi bittiğinde hayır birader geri kuraman dermi?
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut,

Madem 40 yilda bir kullanacaksin, kiytirik bootable bir Linux CD si ile "dd" ile almayi denemiyorsun ? Direk diskin image ini sakla USB diskinde falan, istediginde tekrar CD ile ( hatta CD ye de gerek yok bootable USB Linux da olur.. ) geri yuklersin o image i istedigin yere..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...