sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 aquatik bana şunu açıkla, üniverstede türbanın serbest olmasıyla şeriat nası gelicek? yani şeriat gelicekse zaten en başta sokağa gelicek, evinin, kapının önüne gelicek. eğer senin güvenilir bi eğitim sistemin varsa, bu insanları üniversteye alman zaten (olmayan) şeriat tehlikesini azaltma işlevi görür. tekrar diyorum, ihtimaller üzerine işlemez hukuk. "daha fazlasını istemicekleri ne malum" diye bi gerekçe yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Bende camiye elimde içki ile girmek istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım değil mi? Hayır değil çünkü camileri devlet denetleyemez oranın ahalisi denetler.Bu durumda baskılar devlet baskısı olunca illegal insan baskısı olunca legal. Hadi onu geçtim peki ben içki ile camiye girmeye çalışırken linçten öldürülürsem devlet bana sahip çıkar mı? Hamd olsun hayır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Yalniz universitede serbest olsun ama ilkokulda yasak olsun demek de sacmalik. Simdi turbani ozgurlukler icin mi serbest birakiyoruz[tabii her seyle birlikte, turban serbest oldu ama hac takamazsiniz diye bir sey yok. hic ozgurlukcu olmaz.] yoksa siyasi sidik yaristirmaca icin mi? Nolcak ilkokuldaki musluman bacilarimizin ozgurlukleri? =[ =[ =[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Snefru said: Bende camiye elimde içki ile girmek istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım değil mi? Hayır değil çünkü camileri devlet denetleyemez oranın ahalisi denetler.Bu durumda baskılar devlet baskısı olunca illegal insan baskısı olunca legal. Hadi onu geçtim peki ben içki ile camiye girmeye çalışırken linçten öldürülürsem devlet bana sahip çıkar mı? Hamd olsun hayır.. verdiğin örnek o kadar saçma ki. Üniversite - Türban ilişkisi ile Cami - Alkol ilişkisi nasıl kurabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ahhaheauhgdfg tamam ya tamam yasak kardeşim tamam haklısınız rejim bekçisisiniz yaa tamammm yaaau! şey o zaman ben de askeriyeye sakalla girmek istiyorum en doğal hakkım değil mi ekiekiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Bu arada Mortis senin okulda cogu hocanin dersine kafanda sapkayla girersen kalbini kirarlar. Bu daha denk bir ornek oldu sanirsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ben gıtmek ıstemıyorum, bence hepsınden daha doğal hakkım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 sir said: ahhaheauhgdfg tamam ya tamam yasak kardeşim tamam haklısınız rejim bekçisisiniz yaa tamammm yaaau! şey o zaman ben de askeriyeye sakalla girmek istiyorum en doğal hakkım değil mi ekiekiki Bu da olmadi. Anti-turban tayfasinin iddiasi zaten : yasak olan yere yasak seyle giremezsin. Ozgurlukler icin turban takmayi serbest birakan yasa cikarsa, evet askerde de sakalina karisamamalari gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ayayekokocambo said: Bu arada Mortis senin okulda cogu hocanin dersine kafanda sapkayla girersen kalbini kirarlar. Bu daha denk bir ornek oldu sanirsam. yoo çok insan var kafasında şapkayla giren bizim okula, bizim okula türbanla da giriolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 `derse` `cogu hocanin` Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 @ sir, sen de bana şunu şöyle: 1. güvenilir bir eğitim sistemimiz var mı?, dahası oturmuş bir demokratik, laik yapımız var mı?, 2. bir de şunu söyle, kamusal kesimde de desteklemeyecek misin dediğin özgürlüğü?, ve üniversite dışı okullarda? 3. demokrasi açısından, insanlarımızın durması gerektiği yerde durabileceğine inanıyor musun gerçekten, ya da eğer halk öyle istiyorsa islami rejim gelmesinde bir sakınca yok mu diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ayayekokocambo said: sir said: ahhaheauhgdfg tamam ya tamam yasak kardeşim tamam haklısınız rejim bekçisisiniz yaa tamammm yaaau! şey o zaman ben de askeriyeye sakalla girmek istiyorum en doğal hakkım değil mi ekiekiki Bu da olmadi. Anti-turban tayfasinin iddiasi zaten : yasak olan yere yasak seyle giremezsin. Ozgurlukler icin turban takmayi serbest birakan yasa cikarsa, evet askerde de sakalina karisamamalari gerekir. Her kurumun belli kılık kıyafet düzeni vardır. Askerde üniforma giyersin saçın sakalın düzgün olur. Çalıştığın şirkette takım elbise giyersin saçın sakalın düzgün olur Lisede lise kıyafetini giyersin, üniversitede ise belli bir kıyafet kuralı yoktur şapka takarsın, pijama ile gelirsin farketmez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Voys said: bugün yine bilgi üniversitesinde türbanlılar vardı. ben bunu nereye şikayet edeceğim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Universitenin de kiyafet yonetmeligine gore siyasi simgelerle giremiyorsun iste =[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 aquatik said: @ sir, sen de bana şunu şöyle: 1. güvenilir bir eğitim sistemimiz var mı?, dahası oturmuş bir demokratik, laik yapımız var mı?, 2. bir de şunu söyle, kamusal kesimde de desteklemeyecek misin dediğin özgürlüğü?, ve üniversite dışı okullarda? 3. demokrasi açısından, insanlarımızın durması gerektiği yerde durabileceğine inanıyor musun gerçekten, ya da eğer halk öyle istiyorsa islami rejim gelmesinde bir sakınca yok mu diyorsun? ne olacağın zannediosun anlamiorum ki, seçim olacak insanlar İSMALİ REJİM'i işaretlicek sonra aa halk istedi artık islami rejime geçicez mi diecekler? Bu kızlar üniversiteye girse ne yapacak? zaten etraftalar üniye girse ne olacak. Yani bunun erkek kısmı yok mu? aşırı yobaz erkekler üniye girmio mu? Bu islami kesimde matriarchy mi hakim ki başörtülü kadınlardan bu kadar korkuosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mortis said: Snefru said: Bende camiye elimde içki ile girmek istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım değil mi? Hayır değil çünkü camileri devlet denetleyemez oranın ahalisi denetler.Bu durumda baskılar devlet baskısı olunca illegal insan baskısı olunca legal. Hadi onu geçtim peki ben içki ile camiye girmeye çalışırken linçten öldürülürsem devlet bana sahip çıkar mı? Hamd olsun hayır.. verdiğin örnek o kadar saçma ki. Üniversite - Türban ilişkisi ile Cami - Alkol ilişkisi nasıl kurabilirsin Gençken biraz iyi beslenen herkes rahatlıkla kurabilir.RAM leri yakma ihtimalin olduğu için ben sana açıyorum anlamını : * Aydın insan yetiştirme hedefi olan yerlerde Türban gibi şeyler yadırganır.Çünkü kategorinin içinde bu öğe yok.Bu nokta da sen bu kategorinin içine bir öğe eklemek için çalışıyorsun. * Camiler bir çeşit islamın ibadet kaynaşma ve eğitim yerlidir.İslam gereği alkol haramdır bu durumda alkol içen insanlar ciddi şekilde tepki görür.Ben elimde içki ile giderek bu kategorinin içine başka bir öğe eklemeye çalışıyorum. İkiside abestir.Pestavurluktur.İşin özü tamamen çakallıktır.Herşeyin bir yeri vardır.Alkolik bir insanda olursun fakat camiye girerken orada bulunan cemaate saygıdan alkol ünü bırakıp girersin.Bu saygıyı gösteren insanlara seninde bu saygının karşılığını vermen çok mu zor? Derler adama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 başörtülü olmakla alkolik olmayı aynı kefeye koydun ya helal olsun...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ayayekokocambo said: Universitenin de kiyafet yonetmeligine gore siyasi simgelerle giremiyorsun iste =[ tamam o ayrı, ama siyasi simge haline getirilmesini eleştirioruz zaten. problemitizasyon die bi olay var. Bir toplumda sen gidip bir kesimi problem die alırsan ve bunlara yaptırım uygularsan, o kesim birleşir karşı güç oluşturur. Ama bunları rahat bırakırsan kendi içinde çözülürler. Kürt sorunu da bu yüzden çıktı, Türban sorunu da. Türban politik bi simge değil, türban sadece, köyden şehire göç eden muhafazakar ailelerin şehir hayatına güvensizliğinden kaynaklanan bir koruma yöntemi. Şehirin olayı, kırsal kesimde göremessin bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 aquatik said: @ sir, sen de bana şunu şöyle: 1. güvenilir bir eğitim sistemimiz var mı?, dahası oturmuş bir demokratik, laik yapımız var mı?, 2. bir de şunu söyle, kamusal kesimde de desteklemeyecek misin dediğin özgürlüğü?, ve üniversite dışı okullarda? 3. demokrasi açısından, insanlarımızın durması gerektiği yerde durabileceğine inanıyor musun gerçekten, ya da eğer halk öyle istiyorsa islami rejim gelmesinde bir sakınca yok mu diyorsun? 1- henüz yok, ama bunların oturması için "katılımcı" toplum, sivil toplum bilincinin bir yerden aşılanmaya başlaması gerekiyo. üniversteler bunun için şahane bence. 2- kamusal alanda benim ne kadar hakkım varsa türban takan birinin de o kadar hakkı var. ama hizmet alan-hizmet veren gibi bir ayrıma gidilebilir elbette devletin tarafsızlığı açısından. yani hizmet verene kural koyabilirsin ama hizmet alana kısıtlama getirmek otoriter devletlere mahsus. 3- insanlara nerde durmaları gerektiğini dikte etme haddini görmüyorum kendimde, sonuçta "bu kadar demokrasi yeter" diye bi çizgi yok. başkalarının haklarını kısıtlamayı, veya ihlal etmeyi veya istismar etmeyi hedeflemediği sürece her siyasi talebin kendi içinde meşru olduğuna inanıyorum. ve devlet mekanizması bu meşruiyet zeminini yaratmamakta direttiği sürece türbanı da, kürt sorununu da, ermeni meselesini de kıbrısı da seneleerrrrce tartışırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Kim demiş üniversitede aydın yetiştirilmesi gerekiyor illaha diye? Ayrıca "aydın" ışık saçan anlamına gelmekten ibaret bir kelime. Kime göre aydın, neye göre aydın? Modernitenin ve hümanizmin getirdiği değerleri baz alırsak mı aydın? E şu anda dünyanın en büyük üniversitelerinde ders veren en büyük hoca ve düşünürleri post-modernist mesela. Modern düşünceyi bokluyorlar şu anda. Aydın değil mi onlar? Üniversiteye layık değil mi? Fazla varsayım yaparak iddialarda bulunuyorsun derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 problemitizasyon diye bişi yok abi, devlet yıllardır, anarşistleri vicdani retcileri anti militaristleri problem olarak algıları, ama hiç güc müc oluşturmadık biz düdük gibi kaldık böle. yok öle bişi abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Aydın insan algısı yüksek insandır.Tüm portları açık heryerden bilgi alabilen çevresinde olup biteni iyi görebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen kişilerdir.Dikkat edersen karakterlerine ve eylemlerine girmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Cuce seni sevdim. Askerden kurtulmak icin Avrupa'ya kacmayi dusunuyorsan pm at. Yardimci olayim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Snefru said: Mortis said: Snefru said: Bende camiye elimde içki ile girmek istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım değil mi? Hayır değil çünkü camileri devlet denetleyemez oranın ahalisi denetler.Bu durumda baskılar devlet baskısı olunca illegal insan baskısı olunca legal. Hadi onu geçtim peki ben içki ile camiye girmeye çalışırken linçten öldürülürsem devlet bana sahip çıkar mı? Hamd olsun hayır.. verdiğin örnek o kadar saçma ki. Üniversite - Türban ilişkisi ile Cami - Alkol ilişkisi nasıl kurabilirsin * Aydın insan yetiştirme hedefi olan yerlerde Türban gibi şeyler yadırganır.Çünkü kategorinin içinde bu öğe yok.Bu nokta da sen bu kategorinin içine bir öğe eklemek için çalışıyorsun. bana hakaretini görmezden gelip insan gibi cevap veriyorum. Bu noktada yanılıyorsun işte. Gel bizim okula türbanlı ne aydın insanlarla tanıştıriim seni. Aydın olmak dinden arınmak değildir. Aydın olursun dinine de bağlı kalırsın o insana kalmış bişey. Okulumdaki çoğu hoca karşı değil türban olayın rektörümüz yaptırım yapmak zorunda kalıyor o da kanunları uygulaması gerektiği için. Hocalarımın hepsi aydın, ve aydın insan yetiştirmek isteyen insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 eğer devlet cözüm sunmazsa birey olarak bişiler yapıcaz artık, muhtemelen masterda denk gelen yere bı cam dikeriz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar