Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban Düzenlemesi

Voys

Öne çıkan mesajlar

@ sir
1. inançlı kişilerin üniversiteye girip, okumasında hiç bir sakınca yok zaten. kendileri şov ve birilerinin çıkarları amaçlı, 'türban' gibi yapay bir sorun yaratıp, üniversiteye girişleri engelleniyormuş ayağına yatıyorlar. eğitim hakları engelleniyor ise üniversiteye kadar nasıl gelebilmişler?, aynı şekilde üniversiteye de gidebilirler, kimse onlara senin liseden sonra eğitim alma hakkın yok demiyor. (1000 milyonuncu anlatışım)

2. kamusal alanın hizmet alınan kısmında bu tür bir sorun yok zaten, bunu sen de biliyor ama laf kalabalığına getiriyorsun.

3. te neyi savunduğun çok açık zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

@ sir daha nasıl söyleyeyim, anlamamazlıktan gelmekte çok ustasın. kendin diyorsun örtünün bir bz parçası olduğunu. bir bez parçası insanın eğitim hakkını nasıl elinden alabilir? kişi o bezi sorun haline getirmediği sürece?

belki şeriat değil ama islami rejim çabaları olmadığını söyleyebilir misin şu andaki hükümetin?, ve senin bu çabaları haklı ve doğru bulmadığını söyleyebilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
yarin oburgun bi tarikat veya terorist kokenli bi siyasi kurum ciksa, kendilerine simge olarak pantolon giyseler, pantolon yasaklanicak mi? etekle mi dolasicaz?

Bu ne komik bir mantıkdır ya haha.

Pantolon un özelliklerini belirleyen unsurlar onu siyasi simge durumuna sokar.Direk pantolon giysisi siyasi bir simge olamaz ki.Birşeyleri savunacağız diye komik duruma düşmeyin lütfen :)

Şeytan ayrıntılarda gizlidir "Dinci Yeşili" diye birşey var sonuç olarak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

bana hakaretini görmezden gelip insan gibi cevap veriyorum. Bu noktada yanılıyorsun işte. Gel bizim okula türbanlı ne aydın insanlarla tanıştıriim seni. Aydın olmak dinden arınmak değildir. Aydın olursun dinine de bağlı kalırsın o insana kalmış bişey. Okulumdaki çoğu hoca karşı değil türban olayın rektörümüz yaptırım yapmak zorunda kalıyor o da kanunları uygulaması gerektiği için. Hocalarımın hepsi aydın, ve aydın insan yetiştirmek isteyen insanlar.

türban takmamak dinden arınmak mı oluyor?Benim bildiğim islamın beş şartı vardır, farzlarının içinde türban takmak olduğunu da hatırlamıyorum birileri değiştirmediyse son 40 senedir (!).
Sanki üniversitelerde oruç tutmaya izin verilmiyor gibi anlatıyorsunuz.
Bu tür bir şey legal hale gelirse, bir sonraki adım kamuda türban, bir sonraki de türbansız hiçbir kadının iş bulamamasıdır.
Bazı kadınlar açılmaları için zorlanmıyor, aksine bazıları kapanmaya zorlanıyor, üstelik utanmadan legalize edilmeye çalışılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

aquatik said:
@ sir daha nasıl söyleyeyim, anlamamazlıktan gelmekte çok ustasın. kendin diyorsun örtünün bir bz parçası olduğunu. bir bez parçası insanın eğitim hakkını nasıl elinden alabilir? kişi o bezi sorun haline getirmediği sürece?

belki şeriat değil ama islami rejim çabaları olmadığını söyleyebilir misin şu andaki hükümetin?, ve senin bu çabaları haklı ve doğru bulmadığını söyleyebilir misin?

islami rejim = şeriat zaten, islami rejimi nasıl getirecekler halk bunu istemio ki, halk biz kurani kerimle yönetilelim demio, Halk kendi muhafazakarlıklarının derdine, kendi namusnu koruo kendi kızını koruo kendi dinine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Offf senelerdir kadınların 100% ü kendi istekleri üzerine türban takmaya başlıyorlardı zaten de şimdi oldu bu bir olay. Kimse türban takmamak dinden arınmaktır falan dememiş zaten. Başımızda fundamental islamcılar var diye nasıl bütün türbanlı kadınları böyle bir genelleme altında tutabilirsiniz. Ondan sonra işinize geldiğinde de ama benim babaannem türban takmıyor ki bilmem ne zımbırtısı takıyor onun siyasi bir anlamı yok demeyi bilirsiniz. Arkadaşlar hiçkimsenin hakkı değil bir insana vücuduyla ilgili seçimleri yüzünden eğitim alabilirsin veya alamazsın demek. Siz burada kara kara düşünürken Türkiye'nin yarısı karılarımızı zorla kapatsınlar iş bulamasın yoksa hiçbiri diye beklemiyor. Bu ülke "aydınlar" ve askerler tarafından kuruldu sözde, unutmayın o zaman bunu da. Kendinizden farklı insanlara da öcü muamelesi yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

@sparkcaster: bi sonraki adım kamuda türban bi sonraki adım türbansız kadınların iş bulamaması.

nasıl bir adım atlama bu? Adım değil bu Uçma, Yani seviosunuz böle senaryolar yazmayı biliorum da kim kimin zorla başını örtmüş. Söliyim, Mahaledeki insanlar bütün kızlarının başını örtsün zorla. Bu zorla örütlen kızlar kendi ailelerinden kurtulunca bi sonraki jenerasyonun başını zorla mı örtecek? Baş örtülü insan sayısında artma yok! Hatta sen bırak bunları kendi hallerinde zamanla azalacak bile zorla başı örtülen insanlar var bunlar bi sonraki generasyona taşımıcaklar bu olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
yani zaten zorlanmis, baski altindaki, kacari olmayan kadinin egitim hakkini elinden alarka cok guzel destekliyoruz, ve topkuma faydali bir birey olup cocuklarini bu sekilde egitmesini bekliyoruz.

Arkadaşım bu kız bize "Beni bu azaptan kurtar" diye gelemiyor bu kız bize gayet militan bir şekilde "Sizi bu azapta boğacağım" diye geliyor.Anlamadığınız nokta bu.Bir insan eğitimini ailede ve çevresinde alır.Gerisi ayaklarının üstünde durması için eğitim kurumları aracılığı ile elde edeceği mesleğidir.

Yani bu kız bu durumda "hadi bunu üniye alalım eğitelim" şeklinde olmuyor oldu olcak başına kitap koyup yürütelim bir de :) O kız zaten oraya eğitilmiş? bir biçimde geliyor ve amaçları ortada keşke amaç bağlamında yaptığımız çıkarsamalar öznel olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
@sparkcaster: bi sonraki adım kamuda türban bi sonraki adım türbansız kadınların iş bulamaması.

nasıl bir adım atlama bu? Adım değil bu Uçma, Yani seviosunuz böle senaryolar yazmayı biliorum da kim kimin zorla başını örtmüş. Söliyim, Mahaledeki insanlar bütün kızlarının başını örtsün zorla. Bu zorla örütlen kızlar kendi ailelerinden kurtulunca bi sonraki jenerasyonun başını zorla mı örtecek? Baş örtülü insan sayısında artma yok! Hatta sen bırak bunları kendi hallerinde zamanla azalacak bile zorla başı örtülen insanlar var bunlar bi sonraki generasyona taşımıcaklar bu olayı.

Bu yazından sonra aynı ülkede yaşamadığımızı anladım mortis :)
zorla aile baskısıyla kapatilan kimse yok demen gerçekten çok ilginç yani.
Drama yapmak istemiyorum ama bizim bölümde bir kız vardı, ailesinin zoruyla evlendirilmiş+türbana sokulmuş, gerçekten çok özgürdü ve birilerinin ona rahatça türbanla okula girmesine yol açmasını umuyordu(!).
herhangi bir x avrupa ülkesi değil burası ,18 yaşını doldurunca ailenden kopamıyorsun ki 18 yaşından sonra türban takıp takmamaya kendi özgür iradenle karar vermeye veya çocuklarının kaderine.
Türban takan kişi sayısı konusunda herhangi bir araştırmayı incelemediğim için birşey söyleyemeyeceğim ama etrafta gördüklerim pek senle aynı görüşte değil.

@sesu: sanada birşeyler söylemek isterdim ama cümleler biraz düşük olmuş, ama başörtüsüyle türban farkı mevcut yani, işe gleme gelmeme durumu yok pek, türbanı küpedir sakaldır uzun saçtır saç boyasıdır gibi herhangi bir dış görünüş öğesi olarak değerlendiremiyoruz gelinen durum itibariyle.

edit:imla
Sosyal ağlarda paylaş

neyse yatıyorum ,son olarakda şunu söylüyorum, türbanı koşullar başkayken serbest hale getirmeyi güvendiğim bir parti önerse,büyük olasılıkla evet derim, ama akpye, yani en sığ tabiriyle geçmişte şeriatçı olan şimdiyse değiştim ayağına yatan bir partiye ,türban takmayanların haklarını güvence altına alacakları konusunda zerre kadar güvenmiyorum.

konuylada alakasız olacak ama bazı şeylerin değerini kaybettikten sonra anlamaya pek meraklıyız, çok yakında akp döneminde satılan şirketlerin bankaların acısını çekeceğiz.O zaman, zamanında muhalefet edenlerin "yaa ben demiştim" demesi bi anlam ifade etmeyecek.

hadi rüyanızda beni görün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...