Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mac'te external harddisk partition sorunu

madcow

Öne çıkan mesajlar

Merhaba ben Lacie marka bir external hd aldim. MacBook Pro kullanicisiyim, hd'nin yuklenme safhasinda hocam bu harddiski windows ve turevlerinde kullanmak istiyorsan bir parcada bu olay icin ayiriyim mi seklinde bir secenek cikti karsima. Sorum su, ben tamamini mac icin fat32 ile formatlarsam herhangi bir windows yuklu bilgisayara benim hd'yi takip veri alisverisi yapip yapamayacagim. Cevaplar icin simdiden cok tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

FAT32'yi Windows ve Mac OS'de sorunsuz kullanirsin.

Ama yapma. Macbook Hard diskin Journaled HFS+ formatinda. FAT32'ye gore en buyuk artisi dosya limitinin olmamasi (bilmemkac terrabyte veya exabyte'di tam hatirlamiyorum). FAT32'de ise 4 GB uzeri dosya bulunamiyor. HFS de windowsta calismiyor tabi.

J. HFS+ formatla sen. Eger olur da gunun birinde windows makineye takman gerekirse de, programlar var HFS disk mount eden Windows icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mac ext3 okuyabiliyormu native olarak? Windows program ile okuyor, mac de okuyorsa harici disklerimi öyle formatlayacağım artık.

Bu arada ntfs de formatlayabilirsin sen diskini. ntfs-3g driverları MacOS'da çalışıyor çok iyi. Linux'de onu kullanıyorum ntfs mount etmek için. HAL ile çok iyi bağlantı kuruyor.

Mac'den anlamam ama ntfs-3g hakkında sorunların olursa yardım ederim.

MacOS'da Unix ne de olsa, benim Linux'den gelen Unix bilgimin bir yere kadar geçerliliği var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...