Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ttnet gateway leri


oper

Öne çıkan mesajlar

yanılmıyorum agalar. nasıl yerel ağda modeminiz gateway oluyorsa internete erişirken de ttnete ait olan (ya hangi adsl hizmetini kullanıyorsanız) router'dan internete çıkarsınız. çıkmanız için de aynı subnetmask içinde olmanız gerek tabi. ben de bi iki tane denedim bu router ip lerinden ama aynı subnetmask da değildik sanırım ki olmadı.


network kursu alıyom lan alooo
sdfsdsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
ttnetin ankaradaki gateway ip lerini öğrenmek istiyorum. nasıl öğrenebilirim? var mı bilen? bağlantımda sorun var ve sorun varsayılan ağ geçidinden kaynaklanıyor. başka bir ap geçidi kullanmayı deniycem eğer bulabilirsem.
yardım.


ankarada olduğun için tracert cekebilirsin, ulusun ve baglı bulundugun cıkısın ip lerini görebilirsin memet. ama sorunun ağ geçidinden değil dns sindendir her iddaya girerim sorunu görmesemde :)

sharky said:
genelde bir network'e 1 tane gateway koyarlar. nasil ulasacaksin diger gateway'e ip/netmask bilmeden ?

Hadi ip/netmask 'i de bildin, o gateway 'e fiziksel erisimin oldugunu nerden bileceksin ? :) Hadi fiziksel erisimin de var, ayni vlan da misin bakalim ? :)



senin gördüğün a-b-c-d sınıf ip ler iç bacaktı gateway. dış bacakta tek çıkışın olmasına rağmen 1 networkte a sınıfı bir ip de milyonlarca gateway koyabilirsin. hatta aynı anda ip sınıfına göre farklı gatewaylerde koyabilirsin. zaten amaç bu. tek ip ile çoklu kullanıcı hizmeti sunmak.

gatewaylere fiziksel erişim hiç bir zaman olmaz. dışarıdan gelen iletiler her zaman adsl-router üzerinde adreslere ayrılır ve kendi içinde oluşturduğun sanal ip lere dağılır. eğer bunu yapmazsan her işin için tek tek gerçek ip alman gerekir. fiziksel erişimi dış bacaktan sağlarsın. dış bacakta senin hiç bir işine yaramaz erişimlerde. eğer bu sadece böyle olsaydı herkes birbirinin bilgisayarına kolayca erişir hacklerdi.


Masakari said:
command promdan "tracert www.yahoo.com" yaz enter la yahoo ya baglanana kadar kac gate den ne kadar surede gectıgını goruyorsun
sonucları kurcala bıraz yazar zaten turktelekom falan fılan dıye



o bağlı bulundugun ile bağlı değişir. bursadaki altunizadaden cıkar, ankaradaki ulustan cıkar, vandaki konyadan cıkar. bununla öğrenemezsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
ya sorun şöyle. şimi ttnetin verdiği gateway değil de benim istediğim bi gateway a bağlanmaya niyetlendim. ama o da olmuyo zaten.


ttnetin verdiği gateway derken ? gateway senın modemın iç bacagını gosterır sanal ip yi. reel ip için zaten sen bunu ttnetten alıyorsun. sana bir ip veriyor o ip ile çıkış yapıyorsun. bunuda modemin gerçekleştiriyor. sen sadece kendi içindeki sanal ip leri değiştirme iznin var. eğer ki gerçek ip ni değiştirmek gibi bir şansın varsa o zaman gateway değişir ki butun ip leri zaten telekomdan alıyorsun. amacın proxy ile baglantı mı ? şumudur ıstegın ? benım baglandıgım ip tr ip si ama baglandıgım yerde gozukmesını ıstedıgım ip iran ip si gibi mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ne dns değiştirmesi. :D

olay MoriQ in dediği gibi. internete çıkış noktamı değiştirmek istiyorum ben ttnet tarafındaki. internete çıkan başka bi router kullanabilirmiyim diye şeyettim ama sonra öğrendim zaten bunun olamayacağını.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...