karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 olayı hemmen anlatayım... Şöyle şimdi benim 2-3 haftadan beri süregelen bilgisayarın olur olmadık yerde takılıp kendi kendine restart atması vardı... ve bilg res olurken cpu temp e 99 derece falan yazıyodu... ben de nooluyoruz falan oldum sonra bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarı. Adam bi 3dmark testi taktı bilgi zorlasın falan diye kasa açıktı hiçbibok olmadı 50 dereceye anca çıkıt. Ondan sonra kasanın kapaanı bi kapadık 100 e fırladı sıcaklık... herneyse ben şu an kapağı açık kullanıyorum kasanın ama şu aralar 75 e falan çıkıyo hala... ne yapayım ne edeyim overclock falan yapmadım yani normal bilg böyle olması normal midir? Fandan mı kaynaklanır? Power Supplydan mı kaynaklanır nedir? bu arada bilgisayarım AMD 2500+ barton 1024 mb DDR Ram anakart Epox nforce 2 radeon 9600 pro ekran kartı falan... soğutma sistemim yok alacaksam ne alayım onu da bi söyleyin de ona göre bi hareket edeyim[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki: Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Senin kasa dandikmiş :D Mümkünse kasayı değiştir. Olmazsa ek fan al kasaya. Aslında kasan uygunsa bi tane ön alta içeri hava veren fan takmak lazm. İçerde hava ne kadar hareketli olursa o kadar iyi. Kasanın normal fanı dışarıya mı hava verio ? Cpu nun üstüne üfürenleride var da :D Cpu fanını da kontrol etmeyi unutma. Belki kaymıştır.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 fan'dan kaynaklanıyo dandik fan vermiştir. en az 10-15 dolarlık fan lazım o işlemciye[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 bence öncelikle fanlarını çok güzel bir temizle. daha sonra çift fanlı güzelinden bir kasa al. çünkü uzun süre kasalar değişmeyecek gibi. güzelinden bir kasan olsun, yedekte dursun.. hatta daha sonra paran olursa 30-35 dolara efsanevi fanlardan (küçük buzdolabı olanlardan) bir tane alabilirsin. //dışarı hava çıkışı yoksa fanlar pek bir işe yaramıyorlar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Maleboge Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 zaten 80C'ye geldiğinde pufffff oluyor. göstergeler hatalıdır.ibresi kırılmıştır.kadranı kaymıştır :P :P :P[signature][hline]1...2...3... ee ya sonrası ? Criminal2's HomePage
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 yok abi gözlerimle gördüm 90 95 100 olduğunu... o 99 ken bilgisayarcı cpu fanını elledi eli yandı abi olabilr mi böyle bişi heheeheha[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki: Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 bu arada kasam Elan Vital t10[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki: Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
neter Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 "normal şartlar altında" power supplydaki fan bir bilgisayara yetecektir, ancak ve ancak fazla yorulduğunu noktalarda ısınabilir, bu durum hasıl olduğunda üzerindeki enerjiyi bağlı olduğu demire verecektir ve de cpu fanları aslında aleti soğutmaktan çok demir üzerindeki sıcaklığı uzaklaştırmaya yararlar. ancak ve ancak, eğer ortama sürekli yeni hava akışı iyi sağlanmıyorsa, ki bu durumda power supply fandan bahsediyoruz, o noktada istersen 8 tane ek fan tak verim alamazsın, gelip buraya abi 8 tane ek fan taktım ancak 90 dereceye düştü ısı dersin :) benim evdeki PIII 350 Linux server ın cpu fanı yok, bir kerecik olsun abudik gubidik hareketler yapmadı, ki bazen hakkaten yorucu işler yaptırabiliyorum. Bu da bir üstteki paragrafı doğrular nitelikte zaten. Benim tavsiyem, büyük ihtimalle ısıyı içimde tutarım kimselere vermem mottosuyla hareket eden sevgili kasandan kurtulman şeklinde olacaktır .) Yada daha kısa yoldan power supplyını değiştirmeyi de deneyebilirsin eğer bilgisayarcı benchmark test ile uğraşabiliyorsa senin için, başka bir PS takıp denetebilirsin. Benim tahminim, aha o kadar ısınmıyor cevabını alacaksın bunu denediğinde eğer hakkaten temiz bir PS ise. Olma olasılığı çok düşük bir şık ise, CPUnun bozuk olması ve stress testten bir şekilde geçmeyi başarması. CPU üretimi yüzlerce aşamalık bir iş ve evet bazen hatalı üretim olabiliyor, ancak bu kadar bahtsız olabileceğini düşünmüyorum.[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin Tıklayalım yardım edelim ...
fab Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 ya kasanın kapağını açmanın herhangi bir faydası olduğu gerçeği bence bir yalanda ibaret. Zaten kasanın içinde bir şekilde hava dengesi var, sen o kapağı açarak o dengeyi bozmuş oluyorsun. Fan üreticileride zaten kapalı kasaya göre tasarlıyorlar tıpkı diğer ısınmaya meyilli parçaları yapan firmalar gibi. Bence başka birşeyler denemekte fayda var.[signature][hline]mesela beş
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 kasanın içinde hava akımı bozucak kablolar varsa kasayı açmak tabi işe yarar:) En kötü ihtimal plastik boru geçir cpu arasından alkol ile soğut:P:)[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Deli333 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Bizimde bir amd 1700 işlemci 94 derece olmuştu. Gecen gün de benim power suply yandı .[signature][hline]$aban matrix Revolutions
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Kasanın kapağının açılmasıyla içerideki ısının değişmesi tamamen kasanın yapısıyla ilgili. Mesela bende şu an MAST diye bi kasa var. FSP 300 watt PSU taktım. Kasanın kapağı açınca ısı yükselio. Kasanın arkasında 2 tane fan var. Bir power supply'in birde hemen onun altında aynı büyüklükte bir kasa fanı. Eski kasamda karma markaydı. Bunda 2 tane fan var. ARkada normal power supply fan'ı ve ön altta içeri veren bir kasa fanı. Bu kasanın mantık olarak içeriye veren fanı olduğundan normalde ısıyı tutmaması lazm dimi. Ama kasanın kapağı açınca ısı dahada düşüo.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Jarlaxle Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 sadece cpu yu soğutmakla bitmiyo.kasa içindeki hava dolaşımı çok önemli.bu yüzden kasan fırın gibi ısınıyodur.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
MrMedia Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 abi amd almişinde hiç soğutmaişine girmemişsin (: evt kasa sopurmasıda önemli forum.donanimhaber.com buraya girip hemen overlock bölümünden araştır[signature][hline]I Love Lıv Tyler (Aşkım Liv için) BedaXa.Com IpAdresimNe.Com Matrix Code System
hired_gun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2004 said: neterrorist, 26 Nisan 2004 02:04 tarihinde demiş ki: "normal şartlar altında" power supplydaki fan bir bilgisayara yetecektir bab sen galba p1 serisinde takılı kalmişsin , sana şöyle bebekte deniz manzarali havaadar bi balkon ayarliyalim , sonra cpu ve kasa fanları sokulmuş bir amd 1700+ ve yukarısı yada p4 ve celleron muadillerini verelim bak ozaman birtek power supply'ın kendini zor soğuk tutan fanı ile office document açmak isteyince kaç dereceye çıkıyor alet... asli konuya gelince .. öncelikle kasanin tipini iyi bilmen şart .. kasanda kaç fan yuvasi var , yada var olan fanlarin içe yada dışa doğru üflemeleri bunlarin hepsi birer etken .. ayrica overclock yapmiyor olsan bile belli başlı applikasyonlarda ve çoğu 3d isteyen oyunlarda ( başta cpu-ekrankarti ve hdd eşliğinde ) pc'nde ısınma yükselmesi ve bununla ters orantili bir performans kaybı yaşanacaktir... bunun önüne geçmek için , kasanin içindeki fanlari iyi yerleştirip olabildiğince çok ve düzenli ( tek yön giriş (örn:kasa önü ) tek yön çıkış ( kasa arkası ) bir hava akımı yaratman lazim ... ayrica cpu heatsinkinin ve fanının öncelikle düzgün bağlandiğini kontrol etmen tavisye edilir .. bunun yanında belirli araliklarla tüm kasani söküp temizlemen , heatsink ve fanlari TOZdan arındırman ve gerekiyorsa cpı ile heatsink arasina sürdüğün thermal kremi yinelemen tavsiyeler den sayilabilir .. çok yüksek sıcaklıklara çıkmasini riske etmemek için biostan warning temp i ve shutdown temp i ayarlamani tavsiye ederim ... eğer biostan ayarlanmiyor ise , bilgisayarina bu işlevi yapacak programlar yükleyebilirsin ...[signature][hline]I love my solitude¹ ¹Yalnızlığımı seviyorum
Arkansis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Ben anlayamadım nasıl bir işlemci 100 dereceye kadar çıkar ? nasıl bunu daha önceden görüp engelleyemedin yahu yakacaksın işlemciyi kasanın kapağını açta biraz hava alsın be mubarek yazık günah işlemciye... 50 derece sıcakta güneş altında test çözmeye çalışmak gibi birşey bu senin işlemciye yaptığın. fazla kablo varsa kasanın içinde birbirine dola hava akımın engellemeyecek bir şekilde bir yere koy ,(kasanın içinde boşyer varsa) ek fan ilave et öne arkanda egzoz dediğimiz bir fan koy oda havayı dışarı versin , ama sorun sanıyorumki işlemcinin üzerindeki fanda hmm ben derimki işlemcinin üzerine iyi bir fan al , ses çıkmasından hoşlanmıyorsan coolermasterın silence fanları var onlardan deneyebilirsin , daha güçlüleride var tabi. Hmm bide 100 derece nası olur aklım almış değil sistem kendisini kapatmıyormu otomatik olarak ? Sensor bozulmuş olmasın ? olasılıklar muhtemel tabi[signature][hline]starcraft.mizzah.com www.sylveria.org
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 bana sanki o aletin biraz artic silver 3 e ihtiyacı varmış gibi geldi[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
hired_gun Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2004 bu arada artic silver konusunda ÇOOOOOOOOOOOOOK dikkat etmeniz gerek .... tekrarliyorum Sürerken ÇOOOOOOOOOOOK dikkat .. keza kendisi ısıyı süper iletsin diye aktif metal alışım içermekte fakat bilindiği gibi aktif metaller ISI dışında ELEKTİRİK de iletirler ......... Kısa devre yanık cpu yada board işten değil ... aman haaaa
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 o işi aldığın yere yaptırtmak en garantisi bırak onlar uğraşsınlar :) benim arkadaşa makine topladık 60 dolarlıkda soğutma sistemi kurduk rounded cable dan özel dizayn egzoz borulara kadar nitekim alet oyunlarda kasılıp kendini kapatıyordu anca fanı köklersen ekstradan bir süre dayanıp gene kapatıyordu ufak bir artic silver darbesinden sonra fan min da çlışırken her işini sorunsuz yapıyor ufak bir not daha artic silverın tam anlamıyla işlevini göstermesi için 200 saat gerekiyor[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
onlyreal Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 29, 2004 Bariz artic silver olayi. Elan vital 10 diyor adam hala millet kasa diyor. Ya yuh baska birsey demiyom ben size ya. Fanin duzgun calisiyorsa artic silverda prob vardir adam gibi surulmemistir.
Öne çıkan mesajlar