Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paralel iki doğru

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Aket-Atum said:
huun said:
sonsuza giden herşey aynı yere gider yani aynı noktaya. haliyle kesişir ama asıl iki paralel doğru arasında sonsuz nokta var ben onu anlamıyorum.

1 ile 2 nin arasında da sonsuz sayı var ki, o mantık işte orada sonsuz nokta olması.

işte o senin dediğin iki paralel çizginin kesiştiği yerde doğru olmuyor. arasında sonsuz mesafe olan iki paralel çizgi zaten sonsuzda üst üste binmiş oluyor.

burdan şunu anlıyoruz. matematik dediğin benim gibi hiç bi halt bilmediği halde ağzı laf yapanların sanatıdır. öeh deme, çok gral bi matematikçi vardı meşhur, neydi adı, dediğim gibi hiç bi halt bilmeyen bir adamım, bak ne kadar tutarlıyım. neyse o adam demişti sanırım, matematik bir soruyu çözmek için 10 yeni soru ortaya atmadığı zaman matematik olur diye.

kk yatıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

daha "sonsuz"un bile ne olduğunu tartışmadan paralel doğrular kesişir mi diye tartışmak saçma. çok merak edeniniz varsa http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080606103635AASiGo3 adresinden baksın, bahsedilen teorileri bulup okusun.

bana sorarsanız sonsuz ve uzay gibi tanımlarınızı denkleştirin, bir teori seçin, gerisi kolay.

ayrıca bu konunun yeri bilim&teknik
Sosyal ağlarda paylaş

paralel çizgileri nerde çizdin?

öklitin aklının aldığı kadarıyla, önündeki bir kağıda iki tane paralel çizgi çizersen, o iki paralel çizgi sittin sene birleşmez.

dünyadan yola çıkıp 12312r13123 zırtrilyon ışık yılı uzağa gidersen, öyle bir yere gelirsin ki paralel iki çizgi çizmen imkansız hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw sonsuza kadar çizgiyi kim çizecek arkadaşım.. dünya bile çizgi çizgi değilmiş, öyle değilmiş biz gördük..

neyse, sizi sonsuzluğa daha yakın bir yer olan bilim ve teknik bölümüne şutluyorum.. bi de oradan bakın bakalım, tersten nasıl gözüküyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...