Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf'tan Yeni Hizmet !!!

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Türk ordusunu aslı olup olmadığı bile bilinmeyen bir iddialar silsilesine dayandırarak değersizleştirmeye, haysiyetsizleştirmeye, halkın gözünde bitirmeye çalışan, üstüne üstlük terörü haklı bir davaymış gibi önümüze sunan, teröristi sempatik gösteren sevgili Taraf gazetemizin yepyeni hizmeti:

Orduya sistematik çakan Taraf yeni bir Çakan bulup çakmaya devam ediyor:

“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar... Özel harekâtçı polis PKK’lı bir kadının ölüsüne tecavüz etti...” Eski Astsubay Çakan isim, tarih ve yer vererek bunları kitabında yazdı ama, dava ona açıldı

http://www.taraf.com.tr/haber/15481.htm

Bu haberi yapmak en hafif deyimiyle şerefsizliktir. Dünyanın hiçbir yerinde kelle koltukta vatan toprağı için savaşan askerlerle ilgili böyle bir haber bulamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım şimdi, haber yalan ve yanlış mı, yoksa bu haber gerçek olduğu halde yayınlamak mı yanlış?

yalan ve yanlışsa mahkemede çıkar ortaya. haa haber doğruysa kelle koltukta savaşıyo olmak tecavüzü veya helikopterden atmayı meşru kılmakta mı?
Sosyal ağlarda paylaş

ekşide de yazmışlar da, anlamadığım şey şu,

normalde bu tarz görevlerdekiler, doğudakiler özellikle, muhafazakâr olmuyor mu genellikle ? bu adamlar böyle bi mevzuya girişimde bulunmaları dahilinde-teröriste dahi- içeride iş arkadaşları tarafından ispiyonlanılacaklarının farkında değiller mi ? hadi bir insan böyle bir girişimde bulundu desek, bir başka insanın bunu görüp rapor etmemesi ihtimali var mı ? hadi dese ki, "teröristin uzuvlarını kesip oynadılar" -ki bu da aynı derecede berbat birşey- inanabilirim yine bir nebze, duydum da bu tarz şeyleri. ama ölüye tecavüz nedir be ? bu tecavüz olayının sırf ilgi toplamak için yapıldığını düşünmek zor mu bu kadar ?

mısırımı aldım anahaber bülteni izliyorum, türkiye deli aksiyonlu ülke ya. hergün mevzu, hergün mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sir:

Bunu yapan kişi asker değil özel harekat polisi, bilmiyorum son zamanlarda polislerin tutuklanıp yargılandığını ne zaman gördün? Teröriste tecavüz eden polis mi yargılanacak? Neyin mahkemesini bekliyorsun olayın üstünden yıllar geçmiş zaten.

Bu kitabı yazan astsubay ordudan ihraç edilmiş, bilen bilir bunun ana bir sebebi vardır dincilik/tarikatçılık. Her sene onlarca kişi ihraç ediliyor ordudan bu sebeple.

Sebebi ne olursa olsun gerçi, ordudan atılan bir kişinin sansasyon olsun diye bir kitabında bunları yazması pek normal.

Taraf'a kızılan nokta ise bunun gibi şaibeli(ordudan atılmış bir astsubay) bir kaynağın yazdığı kitabı haber yapmaları, araştırmadan etmeden. Sebeplerinin tartışılır olduğu açıkcası ortada, tabii buna gazetecilik refleksiyle soru sormak denilebilir ama ciddi manada şüphe duyulacak bir hareket olduğu da aşikar artık, di mi?

edit: Bu arada nekrofili diye bir psikolojik hastalık var, ölülere cinsel açıdan ilgi duymak. Bu polis belli ki bu hastalığa yakalanmış, yazıyı okursanız diğer polisin ve bu astsubayın ciddi manada karşı çıktıklarını, hatta yazarın havaya ateş dahi açtığını görebilirsiniz. Böylesine sorunlu insanlar her toplulukta görülür, neden polis teşkilatında olmasın?
Sosyal ağlarda paylaş

e şimdi mahkeme var mahkeme var. bu anayasa değişmedikçe ve tahakküm kurumları varlığını sürdürdükçe zaten yargıya güvenmek zor. ama buradaki meselede başka çaremiz yok.

sorun şu ki taraf bu haberi bi taraf'ından uydurmamış, eski bir tsk mensubu, eski astsubay kasım çakan böyle böyle bi kitap yazmış, kitapta da bu bahsi geçen olaylar tarih, isim ve yer belirtilerek anlatılmış. ve bunun üzerine de yayınevi sahibi suç duyurusunda bulunmuş. şimdi bu haber değil midir? bal gibi de haberdir, hiç bana "milli birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde" martavalları okumayın.

ha bundan sonra ne olur, bu olayda adı geçenler kendini aklamak için dava açabilirler, veya onların hakkında soruşturma açılır, yargılanırlar ve ceza alırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ha bundan sonra ne olur, bu olayda adı geçenler kendini aklamak için dava açabilirler, veya onların hakkında soruşturma açılır, yargılanırlar ve ceza alırlar.

Geçen gün siri gördüm, almış önüne bi eşek, çakıyo da çakıyo, meğer hayvan sevici değil miymiş?

Patide mesaj fasilitesi var, ben gördüğümü yazdım buraya, hadi aklasın kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir, bu haberde adı geçen suçlamaların ne kadar ciddi olduğunun farkındasın umarım?

Bu suçlamaları haber olarak bir gazeteden duyurmak için onların ciddi bir kaynaktan geldiğine bakman gerekir değil mi?

TSK'dan atılmış birisinin yazdıklarını aktarmadan önce bir kaynağı ve iddiaları doğrulamak gerekir değil mi?

Her iddia yayınlanmaz ki? Dünya üzerinde 1001 türlü manyak var, her gün ne biçim iddialar yazılıyor. UFO teorilerini de yazsınlar o zaman(ki bunun bir adım sonrası budur).

Güvenilir kaynakları belirlemek, iddiaları aktarmadan doğruluklarından makul ölçüde emin olmak gazeteciliğin temelleridir.

Bunu yapmayan insanların ise amaçlarından şüphe duymakta haklı görüyorum kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:

edit: Bu arada nekrofili diye bir psikolojik hastalık var, ölülere cinsel açıdan ilgi duymak. Bu polis belli ki bu hastalığa yakalanmış, yazıyı okursanız diğer polisin ve bu astsubayın ciddi manada karşı çıktıklarını, hatta yazarın havaya ateş dahi açtığını görebilirsiniz. Böylesine sorunlu insanlar her toplulukta görülür, neden polis teşkilatında olmasın?

her yerde olur da orduda olunca Taraf'a malzeme oluyor.

Üstelik ortada ne bi kanıt ne bişey, "kitaptan alıntıladık biz" deyip haber yapmak ne kolay be, helal.

Pamukoğlu'nun da kitapları var böyle boy boy, daha göremedik oradan bi alıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir, her ne kadar sg-1'in örneği absürd olsa da(ki zaten amacı oydu) bir doğruluk payı var. İstediğim iddiayı ortaya atabilirim.

Hatta yapıyorum:

"15.Ekim.2008 tarihinde bir PKK lideri yakalanmış ve hemen TSK karargahına götürülmüş. Genelkurmay başkanı burada,saat akşam 11 sularında teröristi bizzat sorguya çekmiş ve konuşmayınca önce tecavüz etmiş sonra kafasına sıkmış. O sırada odada bulunanların isimleri: Astsubay Osman Tosun, Albay Koray Ekin'in hemen ifadeleri alınmalıdır! Bu ifade bir suç duyurusudur!"

edit: Yukarıdaki iddia doğru değildir, kesinlikle uydurdum. Vallahi.

Bir kere ciddiye alan çıkmıştı da...
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ahah pardon ya seninki çok seviyeliydi, ben o kadar aşamadım kendimi

neyse canım bunlara tecavüz, helikopterden atma falan mübah zaten..hiç araştırılmasın, sorgulanmasın böyle olaylar..

Örnek verdim sadece, tarafın iddiasına paralel bir misal, seviyesizliğe çeken sendin.
Ha bi de Taraf elbette.

Ha bi de(2) geçen gün bana insiyatif dersi veriyodun hatırladın mı, aha işte insiyatif böyle durumlarda, böyle olaylarda ve böyle haberleri yayınlamada kullanılır,

ve, evet, milli beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde bu insiyatifin kullanılması gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu türk medyasından haberleri koymanın pek manası yok, adamlar sırt kaşıma durumlarına göre dönemlik olarak taraf değiştiriyorlar, ben tarafın zamanında çok gördüm hükümete saydırdığını cumhuriyet kıvamında. Bişeyler olmuş belli ki şimdi orduya yükleniyorlar falan. türk medyasının doğrultusu tamamen çıkarlar üzerine kurulu bence
Sosyal ağlarda paylaş

e abi açık açık desene ordu veya herhangi güvenlik gücü mensuplarının güneydoğudaki hukuk dışı yöntemlerine göz yummamız gerekir, bunları haber yapmamak gerekir diye, niye boşuna tartışıyosun veya "adam atılmış zaten güvenilir diil" diye bıdı bıdı yapıyosun? söyle açık açık, rahat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarafın daha ilk günden amacı belli. Varlığı, tutumu hem ABD'nin hem cemaatin işine gelmeyen orduyu yıpratmak, değersizleştirmek, haysiyetsizleştirmek. Şu haber bile ne kadar çirkefleşebileceklerinin bir göstergesi. Liboşluğun Vakit'i oldular.

O diil de sir daha aklayamadı kendisini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...