Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uçan araba/Skycar

Norak

Öne çıkan mesajlar

buna yakacak kadar benzin yok ki dünyada...

ayrıca otomobil kadar sıklıkla arıza yapacak olursa katliam çıkar: Motor su kaynattı, hoba, aile faciası... benzinci hava doldurmuş motora, araç apartmana girmiş, toplu kıyım...
motorun içinde kedi uyursa falan da sakat olur baya.

yok abi. yaş bu iş...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

ben satascam die mi girionuz shu basliklara anlamiomki güzel bi olai yazmish adam illa tie illa geiye vurup sonrada gelen tepkie ben seni doverim edasiyla cevap vermek nedir?[signature][hline]
Crean Frostfel Master Medic on Eclipse / Frostfel Dark Elf Mystic/Fighter On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Sosyal ağlarda paylaş

yakıt olayının pek bir problem olacağını sanmıyorum, örneğin önümüzdeki sene 9-10 büyük avrupa ülkesi ve araba firmasının vb desteklediği yakıt hücreli araçlar piyasaya çıkacak, resmen duyruldu. üstelik normal araçların 5/1 fiyatına falan.

bu yakıt hücreleri elle bile değiştirilebilen/doldurulabilen kapsüller şeklinde. doğal gaz veya hidrojendi sanırım içindeki madde.

hatta bunun istasyonları vb olacak aynı şu anki benzin istasyonları gibi. şu anda bile çalışmaları sürüyor BP falan yapıyor yani.

sonracığıma güneş enerjisi var en iyi şekilde kullanılabilecek, ki şu anda direk olarak elektriğe dönüştürülüp kullanılabiliyor testlerini izledim, hatta trde bi unide bile yapmıştı amcanın birisi bu olayı. alet birkaç gün direk güneş ışığı olmadan bile çalışabiliyordu :)

sonra japonlar elektiriği aynen pil gibi depolamayı buldular geçen sene, imkansız gibi gözüksede yapılmış yane.

böle böle bi sürü teknoloji var şu anda bile, bunlar zaman geçtikçe ufalacak, ucuzlayacak, her bişeye uyumlu hale getirilebilecek falan.[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS
Sosyal ağlarda paylaş

offf....
süper bir şey...
ben buna patinaj çektirip,ön teker üzerinde arka tekerleri kaldırıp 100 km götürürüm :P

eheh Vazgeçtim,ben araba almıyorum...Beklicem "biraz(!)" daha..Sonra bundan bi tane çekcem altıma..süper olcak :P

-Bayanlar gezdiriyim mi sizi 2 KMde? İsterseniz uçarız? :P

hatta drag felam daha iyi yapılır bunlarla :Pp 2
kuleler olsaydı,aradan loop atarak geçmeye çalışanlar felan vs
vs. ..
Türkiyeye gelmesi ise hiç güzel olmaz...

-La memet lan..Bak şindi sabancı kullerinin aradan nasıl geçcem..Tırsaklar herifler....

-Ahmet abi,gel şöyle bir 5bin fiiitine drag yapalım kimin ki daha iyi?
-Yok lan,ben pozik taktırdım araca...2 Kiloton daha süper basıyor..

ciddisimi?.ah çıkar bu araç piyasaya ;)..çıkmayacak..
çıkmamalı...Çıkarsa heryerde bunlardan felam olacak böyle...

Hayal :)...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunun birkaç yıl önce prototip haberleri çıktığı zaman dahi devrim olabileceğini düşünmüştüm, ki bunun nedenlerinden birisi de yakıt tüketiminin aşırı (uçak seviyelerinde) olmayacağını iddia etmeleriydi. hele bir de optimize edilecek motorlar, aerodinamik, hafif alaşımlar filan devreye girdikçe en azından üst sınıf araba kullanımının yerini alır. 60000$ uçan bir araç için ne kadar ucuz bir fiyat bilmem farkında mısınız? ailece tatile çıkarsınız otobüsten de uçaktan da ucuz olur ve tren, gemi ile otomobile beş basacak hızda. nasıl önemsiz bir gelişmeymiş ki bu?

zaten 60000$'a inebilirse 20000$'e iner zaman içinde, seri üretimin de boyutları var. benim gerçekten çok hoşuma giden ve doğrudan gündelik hayata etkisi olabileceğini düşündüğüm bir gelişme, hafife alınacak ya da dalga geçilecek haberlerden biri değil kesinlikle..

ekleme:

"the M400 Skycar can cruise comfortably at 350+ MPH and achieve up to 28 miles per gallon. No traffic, no red lights, no speeding tickets."

ya bu devrim değil de ne şimdi? geleceğe dönüş 2'de tasvir edilen 2015 olmayacak gibi geliyordu ama bu araba o fiyatlara inerse gerçek olabilir daha 11 yıl var önümüzde..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş

[Bu mesaj Sam tarafından 28 Nisan 2004 20:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

M400 Skycar Deposit Information
Deposit is refundable until after a successful transitioning flight has occurred. Thereafter deposits are refundable only if Final Delivery Price exceeds List Price (as adjusted for CPI-W) by 5%, OR Standard Equipment List has been shortened OR Guaranteed Performance Specifications are not met, OR FAA Certification Date of the M400 Skycar occurs after December 31, 2006 or a Purchase Agreement is executed prior to FAA certification.

Your required deposit amount is as follows:

Delivery Position Minimum Deposit
Amount List Price
25-100 $100,000 $995,000
101-200 $25,000 $750,000
201-500 $10,000 $500,000

Performance Specifications & Equipment List

Guaranteed Performance
Passengers 4
Maximum speed 330 MPH
Cruise speed 290 MPH
Range 800 Miles
Size Large automobile
Best mileage >20 MPG
Useful payload 800 lbs
Can hover with one engine failed
Can use automotive gasoline

pffff...
yok abi :)
elemanlar harbi aşmışlar..
Aracın özellikleri,eğer ki sallama olmadan böyle ise,helal derim...
800mph...
mmm
bunlar yakında ışınlanmayıda bulurlar....

Bunlardan seri üretime geçilince biz dede olmuş olucaz herhalde :p

bu pır pır da bana terminatör 3 teki,AK-47 ile parçapinçik olan uçan robotun kanatlarını hatırlattı :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining
UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

Sosyal ağlarda paylaş

yok olmamış valla
2000 yılına girdigimizde bunların havada dolaşması lazımdı

kandırdılar yıllarca bizi bilimkurgu filmleriyle
2000 yılında uçacaz kaçacaz diye
4 sene sonra çıkmış :(

ehe super bişey ya ama bize gitmez bu
kesin gider yolcu uçagına falan çarparız
Sosyal ağlarda paylaş

kimse sataşmak için girmiyo tabii ki ama bir iki geyikten sonra size ohaa diyorum falan denmesi hoş deil ayrıca bu forumlarda teknoloji cep telefonlarından, dvd playerlardan ibaret deil..

bu arada teşekkür ederim haber için, umarım daha fazla geliştirebilirler..[signature][hline]sadece ölüm ...
Sosyal ağlarda paylaş

yakit hucrelerinin seneye cikmasi pek mumkun gozukmuyo,
hucreli arabalarin maliyetleride 1/5 diil tam tersi arabadan fazla ayrica yerlestirme sorunu da var cok yer kapliyolar, su anda da onu cozmeye calisiyolar.
mesela hidrojen yakit hucresinin cevreye biraktigi tek atik saf su. yaaaaaaaa.
ama bi kac yila kadar durumlar degisir tabi..
ayrica iyi okuduysaniz bu arac icin pilot lisansi gerekiyo
seri uretime gecilirse $60.000'a dusecekmis[signature][hline].:>:>L:POKDTFYSEYThgfgggggggggggggg
Sosyal ağlarda paylaş

pek ucuzmuş
gider mini hovarkıraftlar var onlardan alırım[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki:
bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

dogal gazla calisan fuel cell araclari var
fuel cell le calisma olasiligi az bu arabanin
her markanin su an yakit hucreli arabasi var ama seri uretimde diiller cunku pahaliya mal oluyolar bu arac 6500 sterlin.. yakit hucreli oldugunu sanmiyorum zaten senin gosterdigin sayfada veya baktigim diger sayfalarda boyle bi bilgi yok.[signature][hline].:>:>L:POKDTFYSEYThgfgggggggggggggg
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi iyi güzel de...
bu uçan arabanın bi sakatlığını daha buldum.
gümrük meselelerini nası halledecekler?
hava sahası olaylarını nası çözecekler?[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

denetleyemezler.
uzun hikaye.
hava kuvvetlerinin f16larla trafik kontrolü yapmaları gerekir.
hem alçaktan uçup radardan da kaçarlar.
tch...

hiç olmaz diil de 3-5 yılda olacak iş te diil yane...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

zaten ilk kullanım amacı olarak polis, sahil güvenlik, itfaiye vb demişler + pilotluk eğitimi gerektirmesi öyle her apartmanın tepesinin havalimanı gibi yoğun olacak kadar bir public kullanımı geciktirecektir birkaç sene daha.

bu geçen zamanda eğerki arabanın yerine tercih edilecek kadar yaygınlaşır ise zaten gerekli elektronik donanım, kontrol birimleri vs vs planlanır. hem zaten şu anki ufak uçaklar bile radarlarda gözüküyor, bunlarda aynı mantık, yani çok zor değil kontrol etmeleri.

ekleme: hiç olmadı her aracın donanımına bir elektronik bir kod eklerler, bunlarda izlenir belli merkezlerden, sınırlardan falan, arkadaş sınırı geçerse önce uyarır sonra indirirler zaten füzeyle :)

[Bu mesaj Norak tarafından 28 Nisan 2004 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...