Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HD yayın için kablolar

Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar internette araştırıyorum da siz de buradan bildiklerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

Component kablo (2 ucu da rgb ya da bi ucu scart diğeri rgb) ile iki tarafı scart kabloların farkları nedir? Component daha kaliteli görüntü verir dedi biri bana. Doğru mudur? Bi de mesela scartlı dvd player'ı bağlamak için bi ucu scart diğeri hdmi kablolar var mı? Ya da daha değişik kablo varyasyonları..

En iyi görüntüyü almak istiyorum. Tabi bi de altın uç muhabbeti var. Hama kabloyu tavsiye etmediler yine.. Bluesky, Uptech dendi.. Peki Philips? Kablolarda uyum sorunu olmaz heralde..

Şimdiden teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

HDGurudan alıntıdır:

Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey

Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:

HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir � mükemmel veya kötü.

Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.

O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.
Sosyal ağlarda paylaş

scart 2 hdmi cok i$levsel degil onu soyliyim ba$tan.

up convert eden bir player varsa elinde zaten onun ciki$i direk hdmi olacaktir. plazma ya da lcd ne scarttan goruntu vermeye kalkarsan berbat goruntu alirsin ne kadar iyi kablon olursa olsun. Cunku scart in sinyal verebilitesi belli. component desen zaten sega mega drive larda kaldi. o cözümleri gececeksin.

hdmi ciki$i bir dvd player alacak ve direk hdmi olarak b aglayacaksin. Kalite icin bu $art.

HDTV lerin gelmesiyle component ve scart devri bitti yani anlayacagin. $imdi insanlar receiver larini bile hdmi ciki$li almaya cali$iyolar cunku scartla girilen uydu yayini kötü goruntu veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bende hp laptop var nvidia geforce go 7400 ekran kartlı vga cıkıslı bırde sony hdready tv var

simdik lintekı kabloyu alsam bende calısır mı goruntu kalıtesı nasıl olur suna 2 ucu vga olan kablo kullanıyorum goruntusu pek kalıtelı deil ekranda sureklı bı tıtreme var bu vga to hdmi kablo ıle sorunsuz fılmlerı seyredebılır mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

evimde sony 40" KDL40-3550 bir LCD TVim var. + olarak 3 adet HDMI cihaz baglamıs durumdayım.

LCD TV <--> Philips HTS6510 ses sistemi , direkt baglantı, HAMA HDMI kablo (altın uçlu)
LCD TV <--> HAMA HDMI Coklayıcı, 1-in, 4-out, HAMA HDMI 1.3 kablo
HAMA HDMI coklayıcı <--> Popcorn Hour, HDMI kablo, hama HDMI kablo
HAMA HDMI coklayıcı <--> Playstation 3, HDMI Kablo,hama HDMI kablo

Görüldüğü üzere HAMAnın bütün farklı hdmi kablolarını kullanıyorum, altın uclu, hdmi 1.3, normal hdmi. Artı olarak bu kabloları farklı farklı baglantı kombinasyonlarında denedim.

Sonuç: Fark yok. Input sourceum 720p veya 1080p ise, görüntü oldukça kaliteli.

HDMI kablolardaki farklar anca studio tarzındaki cihazlar için fark ediyor,o zamanda bu kabloların fiyatları 10000$lara çıkıyor.

http://www.regularsexpressions.com/home-theatre/building-a-home-theatre-system-for-your-living-room/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...