Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt Disina Arabayla Cikma

Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar ;

Aklima geldi durup dururken , bize komsu yakin olan yerleri arabayla gezsem diyorum.Mesela Bulgaristan Yunanistan falan , kendimizde turistik vize olsa yeterli mi arabayla cikmamiz icin ? Arabaya ozel bi islem falan birsey yaptiriyoruz muyuz , yaptiriyorsak ne kadar patliyor ? Karayolu ile ulkeyi terk etmenin veya girmenin zorluklari nelerdir acep?
Sosyal ağlarda paylaş

Süper konu, ben de brüksele staja gidersem arabayla gitmeyi ve ve mini bi doğu avrupa turu yapmayı düşünüyorum. Fizibilitesini yapmadım daha ama tahminen 3-4 kişi gidersek benzin o kadar koymuyor. Ben de merak ediyorum arabayı dışarı çıkarmanın olayı nedir. Misal şengenim var, bütün şengen ülkelerine arabayla girebiliyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de hep istediğim bişeydi. Yapıcam inşallah. Kafamdaki en büyük sıkıntı olsa olsa yakıt.. Bulması, temizliği tertbi, parası.. ir de yabancı ülkelerin kara yollarında başa gelebilecek şeyler. Bunlar dışında arabanın avrupada çok satılan bi model olması artı heralde ? bozulsa yandın el yerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

kıbrısa getirdim ben arabayı. Araba üzerine değilse noter onaylı vekaletname gerekiyor. triptik mi ne yaptırıyorsun trden. Sonra çıkacağın ülkeye göre mesela kıbrısta trafik sigortası yaptırma zorunluluğun var tr trafik sigortası geçerli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

-yeşil pasaport çıkartıp vize alman gerekir.
-Avrupa birliği ülkelerinde dolaşabilmek için GReen Card denen sigortadan yaptırmak gerek(6 aylık yaptırmıştım 316 EURO)
-araç senin üzerine olması gerekir yada vekalet alıcan.
-Triptik denen bi sigorta gibi bişey daha var.aracın ruhsatı giricen ülkeye göre düzenleniyor ve o ülkede ruhsat niyetine kullanıyorusn(30ytl civarı)
-Yakıt olayı çok dert olmaz heralde tr den daha ucuz heryerde:)

Sosyal ağlarda paylaş

Lisansa falan gerek yok sürücülük için.İsveçteyim ben polise sordum kendi ulkemizinki olur mu kullanabilir miyiz diye olur dedi.

Masraflı bir işmiş ya sigorta vize falan.Bulgaristan'ı gezicez diye de gerek yok )) Giderim otobusle kiralarım bi araba..

not:Bulgaristan hakkında bilgili deneyimli olanlar bi OM atabilir mi ? Turist olarak ne yapmalı ne yapmamalı ? Fiyatlar,mekanlar vs. Gerçi anca yeni yılda gezerim bulgaristan ı ama olsun şimdiden bilelim =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...