Fly Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 başlık biraz eksik oldu, prdn. okul eclipse ve cdt kullandırtarak c yazdırıyor bu dönem, ilk ödevden adam binary yok, kodlar içerilmemiş, eclipse kullanmamışsın diye yarım not vermiş, dersi alıp da tam not alan yok zaten kendisi de "eöö yapmış arkadaşınız hadi jnms beni kastırmayın" diye ilgilenmediği için, ben de çözemedim sorayım dedim. projenin altında ex1.c ex2.c,... şeklinde 7 tane dosya var, hepsi kendi başına bir main fonksiyonu içeriyor. derste exclude from build yapacaksınız her örnek için dedi adam, hepsi de eclipse in konsolundan da deniyorum çalışyor. ancak exclude yapmadan main'ler çakıştığı için compile edemiyor doğal olarak. e öteki türlü de tek bir dosyadakini derleyip atıyor. ödevden sonra release mode ile denedim , bir exe oluşturdu ama ondan da emin değilim linuxta wine ile açamadığım için, kaldı ki tek bir dosyadakini derliyor onda da. main kullanmayacak mıydım acaba dedim ama adam yanıtları yollamış, hepsinde main { hede } şeklinde 7 dosya var, başka bir bilgi vermemiş. neyi yanlış yapıyorum ? projenin yapısı aynen duruyor, build vs klasörleri, hidden olan dosyalar hepsi var , ona rağmen eclipse'de yazmamışssın, dosylalar mevcut değil diyor. açıklayıcı oldu mu bilemiyorum ama maalesef ben de kitlenmiş durumdayım, elimde başka bir bilgi yok. yardımlara muhtacım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Eclipse ile c kullanmadım ama makefile ile hangi dosyaların compile edileceğini, main'in nerde olduğunu falan belirtebiliyor olman lazım. C ile pek aram olmadığı için pek bilgim yok ama bence kilit nokta makefile ve make target. Bunları bir araştır derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 araştırdım ama yok yani bizden istenilen bu seviyede değil. (hello world yazdırma seviyesindeyiz varsayın, adım adım değişken vs anlatıyor) soruyu tazeleyeyim : bir proje var, managed c project. standart değil çünkü makefile falan bilmiyorum, uğraşmak da istemiyorum, derste de zaten beklenmiyor bunu yapmamız. bunun altında da birkaç tane hede1.c, hede2.c şeklinde dosyalar var : -includelar- int main () { hede } gibi ufak şeyler var işte isminizi giriyorsunuz ekrana döküyor, iki sayıyı topluyor vs vs. bunları exclude from build diyerek ayrı ayrı konsolda çalıştırabiliyorum ancak hepsini birlikte main'ler çakışacağı için kullanamıyorum doğal olarak. gelin görün ki kaynak namına klavuzda da aynen "exclude diyin çalıştırın eclipse konsolunda sorunsuz çalıştıysa tamamdır" diyor. derste de ex1.c ex2.c.... gibi olacak dosyalar böyle böyle yapın dedi. buraya kadar herşey tamam gibi, kodlar çalışıyor tek tek denenince. ancak adam bunların binary çıktısını göremedim ve eclipse'te yazmamışssın diyor. debug ve release konfigurasyonlarında denedim, release ile yapınca release klasöründe builde katılan tek dosyayla ilgili bişeyler çıkıyor, gerçi exe varsa da wine açamıyor, hadi açsa bile sadece o dosyanınki, hepsininki lazım bana. sormak istediklerim , 1)binary olarak çıktılarını elde etmem lazım bu kodların, ayrı ayrı dosyalar için nasıl yapılır ? 2)nasıl kaydedip zipleyeyim/exportlamak gerekiyor ki eclipse olduğunun anlaşılması için ? kısaca baştan kısaca anlatabilecek varsa çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 harici dosyalari herhangi bir xxx.c dosyasi icerisine import etmicekmisin? Yani sole soliyim, mesela 7 tane .c uzantili dosyan varsa, bunlardan birinde main fonksyonu kalsin digerlerini class olarak kullan.. (bi dakka lan C de class yoktu galiba :D o zaman struct olarak kullan) sonra main fonksyonu olan dosya icerisine include et.. valla kusura bakma konunun tamamini okumadim ama okumadan iskembeden salladiysam affola :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 öyle düşündüm de birincisi sadece teorik olarak yapılabildiğini biliyorum, pratikte bilmiyorum :p ikincisi dediğim gibi o seviyelerde değiliz henüz. bugün de 2. ödevimiz vardı, hocaya da söyledim böyle böyle oldu diye, linuxta böyleymiş hmm peki yolla sen bu şekilde dedi, umarım hatırlar da kırmaz notları :p yine de bilen çıkar diye sorun şuymuş : main() ler çakıştığı için tek bir main'li dosyayı compile ettiriyor diğerlerini exclude yaparak , sonuçta binary olarak sadece o dosyanınkiler oluşuyor, diğerlerini de tek tek deneyince aynı şekilde sadece onlarınki çıkıyor. ancak windowsta mingw ile yapınca olmuyormuş, linuxta yapamayınca kabul etti o şekilde kalmasını. sorun ne olabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar