Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fedaykin'den Buraya Kadar ( Hoşçakalın)

Nartanesi

Öne çıkan mesajlar

bunun yanı sıra, biz fedaykin i banlemek mi istedik ? hayır. adam zaten ayda yılda bir gelen mesaj atadna bi adam. daha önce modluk yapmış, yıllardır yazar vs, tanıdığımız bildiğimiz bi adam. bi bonzi değil ki bu, değerli bi insan forum için.

ama "buralar eskiden dutluktu, şahaneydi" diyip de yeni gelenlere küfrettiğinde dövüp, eskilere "he goçum" demenin bi sınırı var. bence o sınır buydu.
Sosyal ağlarda paylaş

TDK said:

piç
isim Farsça p³ç

1 . Anası ile babası arasında evlilik bağı olmadan dünyaya gelen çocuk, haramzade, veledizina.
2 . Babası belli olmayan çocuk.
3 . Her şeyin küçüğü, büyüğü ile aynı nitelikte olmayan.
4 . kaba konuşmada Terbiyesiz, arsız çocuk: "Şimdi bir karış piçler bile zavallıya -Ulan, hödük, bana baksana- diye hitap ediyorlar."- Ö. Seyfettin.
5 . kaba konuşmada Kalleş, kurnaz, kötü niyetli kimse.
6 . bitki bilimi Bir bitkinin çevresinde yeniden beliren sürgün ve filiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne diyeyim abi tabii katılabilirsin. Bence fedaykine ceza verilmesi ve Zegna'nın şerefsizler lafı nedeniyle ceza almaması gayet normal şeyler. Hoşuma gitmiyor bunlar yanlış anlaşılmasın, ama garipsemiyorum ve kabullenebiliyorum. Karakedi random adam banlarken de patiyi severdim, şimdi de seviyorum. Ki kurallara baktığım zaman da herhangi bir gariplik görmüyorum. Kurallarda insiyatif kullanımının bulunmasının ne kadar doğru olduğu tartışılır ancak uygulamada bence kurallarla çelişen bi durum yok.

Sizin görüşünüze de saygı duyarım yani, sonuçta hepimiz burda ortak bir mirası paylaşıyoruz bir noktada. Paticiğin benim kısacık bi diliminde bulunduğum bir tarihi, bir kültürü var. Ama burası sosyalist bir komün değil, birileri diğerlerinden daha eşit olabilir, gayet doğal bence. Bi adminin benden ayrıcalıklı olmasından rahatsız olmuyorum şahsen, siz oluyorsanız birşey de diyemem
Sosyal ağlarda paylaş

kimse pkk ya serefsiz dedi diye banlanmadi bu forumda. hala pkk muhabbeti diyorsunuz merak ediyorum sadece son sayfalarımı okuyorsunuz.

cevap verdigim seyleri tekrar tekrar yazmayacagim.

throine said:
Zegna said:

Atatürk konusuna gelince, bizim forumuzun tepesinde "Gençliğe Hitabe" sabit bir sekilde imzasıyla beraber duruyor.

Şahsi olarak konusayım, Atatürk e hakaret eden birisini gordugum an ucururum.

Tebrikler, bu sözle 100 puan topladınız. Ortamlarda böyle konuşarak bol bol puan toplayabilirsiniz. En zor durumda bile işe yarar, açamayacağı kapı yoktur.

Birisi Atatürk'ü sevmiyorum dese onu hakaretle mi suçlayacaksınız yoksa kişisel görüş mü diyeceksiniz? Merak ettim.

Benim Atatürk hakkındaki sevgim veya saygım seni zerre irdelemez, hakkında yorum yaptırmam ve Ataturku paticikte puan toplamak amacıyla yazdıgımı soyleyen birisinin laflarını hakaret olarak algılarım, ayagını denk al.

Neden puan toplayacakmısım onuda anlamadım,şuan tek online yonetici oldugum icin adam yerine koyup cevap verdigimiz icin hatamı ediyoruz garip gercekten.

maxigenous said:
Fedaykin'in içeriğine %100 katılmamla beraber başlıkta kullandığı kelimenin savunması olamaz. Internet ortamındaki bir forumda yazarken parmaklarınızdan çıkar sözler ağızdan değil, dolayısıyla dikkat etmek gereklidir ve bu konuda aksiyona geçen moderasyona kızılamaz.

Ama moderasyon gerek PKK konusunda gerek opera bale konusunda küfürlere müsamma gösteremez bu da insiyatiflik değildir. Mevzu burada eğer küfürün kötülüğüyse bunun kime karşı edildiği şeklinde bir derece farkı yaratılamaz bu mantıktan alınan temelle de Fedaykin'in de kullandığı kelimeden ötürü banlanamayacağı ortaya çıkar.. Eğer bir derece farkı oluşacaksa durumun adminin/modun sevmediklerine küfür caiz, sevdiklerine kötü söz haram noktasına varmasının önüne geçilemez.

Bir admine/moderatöre ana bacı küfürler edilse bile admin/moderatör görevinin bilinciyle ona kuralların izin verdiğinden daha fazlasını söyleyemez. Admin/moderatör insan falan değildir kural ve düzen koruyucudur. Bütün bunların ışığında görüyoruz ki bizzat mod patiler bile kuralları "insanlık halleri" gerekçesiyle ihlal ediyorlarsa fedaykinin banının kaldırılması yavaş yavaş farz yolunda ilerliyor demektir.

Kimse robot değil burda, yonetici veya moderator olmak demek robot olmak zorundasın demek değil. Herkesin kaynama noktası vardır az cok, ve arada bir boyle seyler olabilir.

Tekrar yazdıgım seyleri yazmak durumunda kalıyorum ama, daha once uyeler cosup/kızıp/kavga edip zıvanadan cıktıgında cogu kez banlanmadan once uyarıldılar. Cunku bu insanlık hali.
Eger bazı seyleri dusunmeseydik kimse icin acıklama yapmazdık.

Pkk konusundakı acıklamam onceki sayfalarda duruyor, bu tur konularda ki yaptırım yoneticinin insiytafindedir diye yazmısız kurallara, ki bu cok cok hassas bir konu oldugu icin ben fizban dyna ve nefr cogu kez teror topiclerindeki sinirine/uzuntusune hakim olamayan uyelerin msjlarını editledik ve uyarmakla yetindik.

burtonesk said:
piç lafı o kadar da ağır bir küfür değil öncelikle bunu kabullenin. sonrasında sen demişsin ki "o laf benim belki anama bacıma gidiyor"; sen bu argümanla gelirsen ben de senin yetemediğini düşünürüm. ve fedaykin haklı o lafları etmekte, gerçi bu haklı mı haksız mı tartışması değil aslen ama, çünkü esere saygısızlık eden birine hakettiği laflar edilir. insan gibi davranamayacaksa gitmesin. çünkü o saygısız durum gösterimde bulunan diğer insanları somut şekilde etkiliyor.

piç lafı sana gore agır bir kufur değildir, kimisine gore cinayet sebebidir, kimse bunu kabullenmek zorunda değil. Fedaykin o laflari dusunmekte haklı ama bunu buraya bu uslupla yazmakta haksız, bunu hala anlamadınızmı? Fedaykinin alkıs tutmadan cıkan ınsanlar hakkında kotu dusundugu ıcın fılanmı banlandıgını zannedıyorsunuz.

Eser saygısızlık eden birisine hakettigi laflar edilir, ama bunu public ortamda ve bilmem kac yuzbin uyesi olan bi yerde kurallara aykırı bicimde yazamassin, asıl konu bu.

ki hele bi de kurallar uygulanmaya gecilmeden 10 gun once tum bolumlere sticky yapılmıs, kuralları bir anda gokten zembille indirmedikki fedaykinin topigi ustune.

-o-

Hic empati yapmadiginizi dusunuyorum, bu kuralları yazdık, bu kuralların bu sekilde uygulanmak zorunda olmasının nedenide sizsiniz, bunun farkındamısınız?

utopia said:
şimdi, bütün topiği okudum sabırla.

tamam küfürlü başlık açmak yanlış olabilir, ama böyle aradan gelip de "belki anası bacısı o oyundan çıkanlar, sen nasıl anasına bacısına küfür ediyorsun ki?" vs demek de ayrı ironikmiş açıkçası.

bir başka ironik olay da, hakikaten hiç bu işlerden anlamıyor olmanız.

zegna said:
Ama gidip muzikalde oyuncular inmeden alkıs tutmadan salondan ayrılan insanlara toplumun piçleri denirse, o zaman kendi topiginde aldıgın tepkilerden anlasıldıgı uzere birisi sorar adama sen nediyorsun diye. ve tepki alırsın, sen ne biliyorsun burdaki uyelerden muzikalde alkıs tutmadan cıkan olmadıgını?

ya bu nasıl bir argüman forumun admininden ki? küfürden banladım de geç, ben bu laftan açıkçası o o müzikalden çıkan adamlara denen piçten daha çok sinirlendim mesela kişisel olarak. 11 senedir sahnedeyim, içeride cep telefonu bangır bangır çalan adam dahi saygısızın önde gidenidir, hele de oyunun ortasında konsantre bozacak şekilde terk etmek, gerçekten büyük eşekliktir. bir insan oyunu beğenmediyse "alkışlamaz". tepki bu şekilde konulur. çok da dayanamayacaksa "oyun arasında kalkar çıkar". sahneye domates atan ortaçağ seyircisiyle, bu çağda kalkan giden adamın ne farkı var allah aşkına.

merak eden için yazayım, bu adamlar da bir çeşit teröristtir. sanat bilincinin gelişmemiş olmasından bahsetmek için de oyunun sahnelendiği şehre bakınız. bir müzikale para ayırıp da giden seyirci, kalkıp gitmemeyi bilecek kadar da uygar olmak zorundadır. izlemeye sabrı da yoksa o zaman baştan girmesin içeriye, o koltukları o gösteriyi merak edenlere bıraksın.

açıp Özdemir Nutku'nun zamanında yazdığı tiyatro izlemenin adabına dair kuralları bir okuyun. inanmıyorsanız tarihsel evrimi açısından bu ülkede sanatın, size çok yararı olacaktır. nereden nerelere gelmişiz de tutup neler söyleniyor. yazık be.

utopia,

benim 2 senelik kiz arkadasim, hacettepe senfoni orkestrası,borusan filarmoni orkestrası, anadolu orkestrası, borusan oda orkestrası, bilkent senfoni orkestrası, cemal resit rey senfoni orkestrası ve son olarak cumhurbaskanlıgı senfoni orkestralarında çalışmış birisi.

bu orkestraların ucte birinde 1. keman olarak gorev yapmıs birisi, kac tane konserine gittim ben hatırlamıyorum. Sence benmi anlamıyorum hic bu islerden? Sence o alkıs tutmadan cıkan kisileri mi savunuyorum ben orda? Ben belki o tip insanlar hakkında fedaykinin dusundugunun 20 katı fazla seyler dusunuyorum, AMA GELIP BUNU PUBLİC BİR FORUMDA VE O TIP INSANLARIN DA ARAMIZDA OLABILECEGI, EDECEGİM PİÇ LAFINA TEPKI GOSTEREBILECEGI NEDENIYLE yazmıyorum. Cunku terbiyesizliktir bu. Caps lock yazdım kusura bakma, sana olan bi tepkim degildir herkesin su konuyu anlamasini istiyorum.

Zannediyormusunuzki fedaykin "muzikal sonunda alkıs tutmadan giden toplumun terbiyesizleri" diye topic acsa ceza alacaktı veya bu kadar tartısma olacaktı? TARTSILAN KONU USLUP, alkıs tutmadan cıkan insanlar degil.

-o-

blackchaos said:
Piç e gelene kadar forumda o kadar çok küfür ve argo dönüyor ki..

Kurallar ya tam uygulansın ya hiç uygulanmasın. Üstün körü uygulanınca böyle sorunlar çıkıyor ortaya.

1 Ekimden sonra pic, orospu, orospu cocugu tarzında bir kufurlu olan gozden kacmıs bir mesaj gosterirsen eden kişinin ceza alacagından emin olabilirsin. Cunku yonetici ve modlarin gozlerine takılanlar banlanmaya basladılar. Kuralların ayın 1 inde uygulanmaya baslayacagını zaten duyurmustuk.

Senin ban konusuna gelince, davetiye istemek yasak denmis vs ki o topigin en sıkı takipcilerinden biriyimdir biliyorsun, daha once uyarılmana ragmen davetiye sordugun icin verilmis actım, davetiye muhabbeti icin fazla bir ceza oldugunu dusundugum icin. dip not olarak bunu geceyim, futbol bolumunde hıc haksız banlandım zaten diyemezsin :)

-o-

Cuce said:
Yan kurallar acıki küfürün varlığı suc kime edildiği amacı iceriği altmetini değil, yazmak suc.
insiyatif sokuluyorsa işin içine ki kendi bilicekleri iş adminlerin, en azından belli bir tutarlılık olsun. piç yazıp stick yapan moderator eğer banlanmıyorsa, en azından mesaj editlensin (muhtemelen adminlere ulaşmadı tabi benım şikayetlerim).

ne kadar sinirli olursan ol, hedef dunyanın en iğrenc insanı bile olsa eğer forum kurallarında küfür yazmk bile suc ise, yazmıyacaksın yanı bu kadar ney. şerefsizde yazmıycaksın dallamada yazmıycaksın, konuyu pic ettinizde yazmıycaksın.

Küfürün yasak olmasının sebebi, forum argoyla küfürle dolmasın gönül rahatlığyla okunabilir linklenebilir paylaşılabilinir tavsiye edilebilinir bi yer olsun diye. Yoksa patinin geriye kalan bütün medium'larında dibine kadar küfür ediliyor zaten, küfürden geriye kalır bır yanımız yok, maksat forum küfürle dolmasın.

Cuce son paragrafına sonuna kadar katıldıgımı once soyliyeyim. Kişisel modunun sticky topigi 2007 yılında sticky yapılmıs, 1 Ekimden itibaren o tarz bir sey yazsa zaten gereken uyarı yapılır ve mesaj editlenirdi. Hatta mod zaten o tarz bir kelime kullanmazdi kuralları yazarken.

-o-

eldar said:
Geneli rahatsız etmediğiniz sürece istediğiniz küfürü hakareti edebilirsiniz merak etmeyin; moderasyonunun tutumu bun gösteriyor.

Bunu neye gore yazdıgını merak ediyorum, eger pkk hakkında edilen kotu sozlerin kimseyi rahatsız etmedigi icin insiyatif kullanılmasından bahsediyorsan, bahsettigin konuyla aynı sey degil. Cok ayrı bir konu arkadaslar, yani teziniz bu konu uzerine olmasın mumkunse, yanılırsınız.

-o-

Zlaneth said:
Kurallar arkadaşa ayrı, abiye ayrı, babaya ayrı, kardeşe ayrı işleyemez. Kural kuraldır, herkes içindir. Piç küfürse şefersiz de küfürdür. Piç lafına ban geliyorsa şerefsiz lafına da gelmeli. Küfür argo yasak, yok o başlık daha insani yok bu başlık daha sevecen, şu başlık daha modern bu başlık daha klasik olamaz. Kural kuraldır, her yerde uygulanmalıdır.

Yok sen repeate aldın zlaneth belli, sana baska cevap vermyecegim kusura bakma, cunku zaten 2 kez sorup cevap verdigim birseyi tekrar irdeliyorsun.

-o-

Cuce said:
Kurallar coğunluğun keyfine gore koyulmaz.

Küfür yasaksa, bunun bir sebebi var, coğunluk terorirstlere küfür etmek istiyo diye teroristlere küfür etmek serbest olucak değil.

Nerde yazıyor teroriste kufur etmek yasak degil diye? Bahsedilen konu cok hassas bir konu oldugu icin, kendini kaybeden uyenin mesajinin editlenip uyarıldıgını, devam etmesi halinde ceza aldıgını zaten soyledik?

-o-

Prudent said:
belki o tiyatrodaki adamlar benim gözümde bir pkk'lıyla aynı değerde? o zaman bu bana adama küfür etme hakkı verir mi? sizin görüşünüze göre vermesi gerekiyor.

bu forumda pkkli varmi? varsa barınabilir ve bu konuyu tartısabilirmi sence? Biz buna izin vermeyiz.

Gene yazayım sıkılmadan, burda pkk ya kızıp, şehitlere üzülüp kendini kaybeden ve kotu sozler yazan uyeleri uyardık, mesajlarını editledik ama banlamadık. Surekli bicimde kufur ediyorsa her trajik bombalama, teror topiginde zaten uzaklastırırız.

Kurallarda bu konuların hassas oldugunu, ve birakin paticigi tum turkiyenin öncü sorunlarından birisi oldugunu ve insiyatif kullanıldıgını bildirdik.
Bu konu yonetimin insiyatifidir, yarın bir 15 tane şehit daha verilse ve uzuntusu ile daha once uyarılmayan ve kotu soz yazan birisini BAN LA MA YIZ. Gordugumuz mesajini silip sakin olmasini rica ederiz. devamlı yapıyorsa da gecici olarak uzaklastırırz.

-o-

Ardeth said:
insanlar objektif olmak için yaratılmış varlıklar değil pek. nasıl bir kural sistemi koyarsan koy bir olay çıkacak ve forumun tadı kaçacaktır. Konu ayrımı yapmadan küfür yasağı koyarsan bu sefer teroriste küfür eden adamın küfürlerini sildiğinde "bi teroristleri korumadığımız kalmıştı zaten" tarzı nesnel bir yorum yapacaktır. Zor yani, öte yandan bazı temel kurallar belirleyip gerisini insanların karşılıklı anlaşmasına ve anlayışına bıraksak daha güzel olurdu. Karşındaki insan eğer yaptığı bir davranışını eleştiren kişilerle olgun ve sakin bir şekilde tartışıyorsa bence ortada moderatörlerin ve adminlerin girmesini gerektiren bir durum yoktur. Ha belki konu başlığı editlenir genel kurallar çerçevesinde ama insanlar kendi arasında anlaştıysa sorun yoktur. Ben o "piç" sözünü şikayet eden birileri varsa onların samimiyetine inanmıyorum çünkü fedaykin konu içersinde kendine yöneltilen eleştirilere üyeleri rahatsız edecek tarzda cevaplar vermedi. Yaptırımlar üyeler arasındaki anlaşmazlıklar doğal süreç içersinde çözülemediği zaman uygulanmalı.

Coguna katılmakla birlikte, yoneticilerin cektigi sıkıntılardan birtanesi durmadan insiyatif oldu zaten ardeth.

Adımız gibi biliyoruzki 3 gun sonra birisi kufurlu topic acip banlandıgında, e fedaykin de kufurlu topic acmıstı onu banlamadınız diyecek bize?
Keske dedigin olguyu uyeler anlayabilse, zaten admin ve moderatorlerin mudahele etmesine gerek kalmaz. Yazmıstım zatende, fedaykin orda "piç" kelimesi yerine terbiyesiz, saygısız tarzı seyler yazsaydı sıkıntı olacakmıydı? Hayır. Fakat fedaykinin kullandıgı uslup bizim de elimizi kolumuzu baglıyor.

-o-

PrudenT said:
PrudenT said:
ayrıca hassas değil dediğiniz kültürsüzlük sorunu olmasaydı, şu an bu şikayet ettiğiniz durumlar zaten başımıza gelmezdi.

hatta çok düşük bir ihtimal ama zegna bile hatasının farkına varabilirdi.

Hic bir zaman kultursuzluk sorununun onemsiz hassas olmadıgını soylemedim, ama teror konusunun şuan için cok daha hassas oldugunu dusunuyorum. Tabiki terorun cıkmasının en buyuk nedenlerinden bazıları egitimsizlik kultursuzluk, ulkenin bazı bolgelerinin duzgun gelisememesi.

Unuttugunuz nokta kultursuz picler diye topic acan kisnin daha once uyarılmıs olması.
Teror ile ilgili kisilerinde uyarıldıgını ve surekliliginde ceza aldıgını soyledik? Nedir hata bu durumda.

Forumda bu kuralların uygulanmasına yazdıgın onlarca kufurlu ve argo mesaj yuzunden kendinin de neden oldugunun farkındamısın sen mesela prudent? Bunları elestirmeden once 1 ekimden onceki kendi davranıslarınızı hic tarttiniz mi?

-o-
zlaneth said:

........

halamı tekrar.

-o-

Ardeth said:
ha yeri gelmişken söyleyeyim gitmeden. bu sorunlar bir şekilde kural sistemler değişip geliştikçe düzelir diye umuyorum ama nedense bir türlü bir tartışma sırasında fikirleri ve davranışları eleştirmek yerine kişilere laf ederek tartışmayı bitirmeye çalışma huyundan kurtulunamadı. Hayır söylediğiniz şey gerçekten o kişiyle alakasız ise (bana zamanında akpci, bülent arınç falan demişlerdi, beni tanıyan tanır) karşıdaki insanı da çok geriyor ve kırıcı tartışmalara davetiye çıkarıyor. O kadar savunduğunuz kültür kalmıyor pek ortada o zaman.

10 larca topic var zivadan cıkıp kitlenen,cunku adam gibi tartisamiyor artik paticikte insanlar. Savunduklari gorusu birak, 3. mesajdan sonra karsıt goruslu olan uyeye kisisel hakarete donuyor olay.

-o-

Kültür kültür diyorsunuzda, cıplak kadın resmi koyup "ohş meme got sdfsdfsdf" diye mesajlar atmıyormusunuz? Yoksa hala o mesajlarınız yuzunden o kuralların bazılarınının sekıllendigini, şekillendirilmek zorunda kalındıgının farkında değilmisiniz?

-o-

LathspeLL said:
Muzikal vs Terorist konusunda biraz daha yazayim.

Bence sehit basliginda PKK'ya edilen hakaret normaldir. teror orgutune serefsiz dersin, normaldir, ama tiyatrodan cikan hanzolara serefsiz demek asiridir bence. Bakin ben "hanzo" dedim, hatta "hayvan"'da diye bilirim ama picler falan demek bana cok sinirle yazilmis gibi geliyor, asiri geliyor.

Ayni seviyede konular degiller, biri cok daha ciddi, cok daha gercek bir sorun. Digerine de "ama o tiyatrodan cikanlarda arabayla insan eziyor" demek cok extreme.

Sunu belirtmek istiyorum, O tiyatrodan cikan adamlar benim icin "hanzo, okuz, hayvan" taglarini almistir ama daha ilersi asiriya kacar.

O konuda "hepsi hanzo bunlarin" deseydin problem cikmazdi ama agir satasma yuzunden cikmis.

Bunu anlatmaya calısıyorum.

-o-

Wall of text rekorunuda kırdım sanırım, benim elimden geldigince bu konu hakkında yazdıgım herseye bir cevabım var arkadaslar, haksız oldugumda da kabullenirim ve gocunmam, o yapıda bir insan değilim.

Uzun zamandır paticikte bu kadar cok yazı yazıcak zamanım yoktu, bugunde yoktu ama bazı seylerden fedakarlık ederek herkese elimden geldigince cevap vermeye calıstım.

Hani siz hep yakarıyorsunuz ya yonetime, bi kere de ben yakarayım yonetici olarak uyelere:

Burda şurdan zegnanın acıgını yakaladım aha sunu boyle saptırayım 1 msj atayım topicten kacayım, yargılayım uzerıne gıdeyım, admin Ataturk yazmis puan toplamak icin yazmıs diyen SEVGILI UYELER, son 1 senedir attiginiz yuzlerce argo mesaj, durmadan birbirinize satasıp tartısma cıkarıp cezalandırılmaya kadar giden kavgalarınız, iyi soz/kotu soz ile ozel mesajdan genel topicten yaptıgımız uyarıları hic umursamaz davranıslarınız,verilen sureli cezalar sonrasında 1 ay adam gibi davranıp ondan sonra eski halinize burunmeniz, kültür kültür diye bu topicte bagırıp forumda kultursuzlugun son nokta orneklerini gostermeniz, bizim hatamızı anlamamızı isteyip, sirf ozel mesajla kac kez uyarılmasına ragmen uslup degistirmeye, hatanızı anlamaya tenezzul etmemeniz nedeniyle, public topicte birisi bayan birisi erkek iki uyenin birbirine hakaret ederken "oo kavga, of ne laf soktu sdfsdf" tarzı yazılar yazıp konuyu yatıstırmaya calısmak yerıne daha da alevlendirmeye calıstıgınız icin bu kuralları yazmak bu kuralları bu tarzda şekillendirmek zorunda kaldıgımızı hic dusundunuzmu acaba?
Sizin eglenceniz bu olmus, ama bu eglenceden forumun diger yarısı ve yoneticiler hic memnun değiller.

İğneyi kendinize, çuvaldızı bize..

İyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

abi çok rahatsızlık vermeye başladı şikayet olayı.
2 mesaj atıyoruz, direk abanıyolar şikayete.
Eskiden mayheme "ölenleri diriltiyooooooooooor" dediğimizde gülen tipler şimdi "OHA ALLAHMI O HUSO MEMO abanın teraziye" tarzına geçtiler. mesajı yediremeyenler ekürilerini toplayıp abanıyolar resmen.

Sürekli şikayet eden tiplerinde banlanmasından yanayım :(
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle genele; cozutmussunuz.

yani adam gibi bir veda topici bu kadar rezil rusva edilebilir, bir topicte ancak bu kadar cok sacmalik seviyesinde alakasiz tartisma ayni anda yapilabilir herhalde. hale bak, birisi gitmis forum yonetiminin ataturk karsitligini anlatiyor, digeri fedaykinin topicte hakli mi haksiz mi oldugunu tartisiyor, oburu banin dogrulugunu sorgulama derdinde, beriki serefsizle pic ayni mi kavgasinda vs...

bir nefes alin, fedaykin forumu birakmaya karar vermis, bununla ilgili bir mesaj atmis senelerini burada gecirmis oldugu icin. konu bu, buna yogunlasmak lazimdi, olmamis, bundan sonra da olacagi yok, o bakimdan son soz hakkimi kullaniyorum musaadenizle.

fedaykin; kisisel olarak cok uzulurum tamamen birakmana. ciddi sekilde foruma katkisi olduguna inandigim, mesajlarini gormekten cok keyif aldigim, uzunca ara verdikten sonra dondugunde beni sevindiren bir uyesin. umarim gelir takilirsin arada bir aydan sonra, ki evet bir ay ban suresi tahmin ettigin gibi =]

ama modluk yaptin uzunca bir sure sen de, kural kuraldirin yani sira insiyatifin onemini de gayet iyi biliyorsun. hakli ya da haksiz verilmis bir karar var ortada. ben haliyle bulundugum yer acisindan hakli oldugunu dusunuyorum kararin, gerekceleri de ortada.

evet, soylenmis oldugu gibi farkli bir durum olsaydi, mesela bir admin ya da mod o konuyu daha once gorup hemen mudahale ederek topici degistirebilseydi muhtemelen boyle bir tatsizlik olmayacak, sen pmden uyarilacaktin, cok buyuk ihtimalle hak verecektin, topic degistirilmis ve konu baslamadan bitmis olacakti. olmadi.

cok sikayet edildi ondan banlendi diyen arkadaslar kismen haklilar, ama yanildiklari nokta su ki onemli olan sikayet sayisi degil, konunun ne kadar buyudugu. verilmesi gereken bir mesaj, uygulanmasi gereken bir yaptirim vardi, her ikisinin de dogru sekilde yapildigina inaniyorum ben. yoksa vay cok sikayet geldi, banlayalim modunda degiliz, ona admin degil bot denir zaten

mevcut durumda bence yapilmasi gereken buydu, her ciddi uye baninda her zaman yapildigi gibi karar alindi admin bolumunde, buna gore uygulama yapildi. zegna - kisisel falan denmis ama yanlis anlasilma olmasin yok oyle birsey, hatta bizzat ben banladim seni de elaidi ve ubermenschi de.

olmasaydi daha iyiydi, ama forumun her yerine boyle boyle kurallar uygulanacak, daha sert davranacagiz yazmamizi muteakip ikinci haftada buna goz yumarsak yarin obur gun bir baskasina uslup nedeniyle ban atmaya yuzumuz olmaz hicbirimizin

kisiye gore moderasyon ancak su sekilde islemeli bence; bir provakasyon sonucu patlama aninda, uslubu tarzi bilinen, kendini kanitlamis bir uye tarafindan yazilmis kuraldisi bir mesaja uygulanacak yaptirim, ayni mesajin sabikali ya da henuz kendini gosterememis bir uye tarafindan yazilmasi durumunda uygulanacak yaptirimdan daha hafif olabilir, hatta olmalidir. ama budur yani, yoksa durup dururken kuraldisi olarak yazilmis bir mesaja sirf yazari eski ve sevilen bir uye oldugu icin yaptirim uygulamamak hata olur

ha evet yine soylenmis oldugu gibi eskiden olsaydi olmazdi boyle bir yaptirim, gerek yoktu cunku. herkes az cok birbirini bilir, kimse olayin civigini cikarmazdi; ama zaten 'eskiden' o topic daha ikinci mesajinda asil konusunda sapip 'nassil pic dersin'e donmezdi. o bakimdan hic eskiden buralar dutluktu olayina girmeyelim derim, ben de ozledim dut ama artik dut agaclari azala azala dutluk falan kalmadi ortada, tadi degisti ortamin. yani artik erik yetisiyor bu bahcede, yerseniz =P

daha iyi daha kotu kisiye gore degisir, keske hepimiz tadini alabilsek ayni sekilde, ama olmayabiliyor, karar bireysel sonucta. ben de ozluyorum pepelek muhabbetlerini, ama paticikte pepelek muhabbeti yapilmayacagi da ortada, denemiyorum o yuzden.

umarim sen de giden agaclardan birisi olmazsin, bir ay sonra geri gelir bahceye katilirsin yine. erigin yaninda dut yemeye de devam ederiz biz sevenleriyle, guzel olur, cesit olur. ama katilmam der bizi de erik agaclariyla birakirsan da yapacak birsey yok, ondan tad aldigimiz surece buradayiz, bekleriz. biz zaten orada burada karsilasiriz seninle diye umuyorum, gorusmek umuduyla

edik; son soz dedim ama herkes buradaymis meger, kilitlemiyorum bu durumda. yalniz hatirlatma olarak tekrar fedaykinin vedasi konusuna yogunlasmanizi rica edecegim
Sosyal ağlarda paylaş

püüüh havanda su dövün siz bundan yıl önce zaten krank mili gevşemişti bu forumun

eskiden küfür bile yasak değildi hoş en büyük küfür "madafaka" oluyordu belki yanına "kaksaka" koyuyorduk vs

ne oldu da "ak" ler başladı hatta neden "ak" kullanmaya başladı insanlar?

elinin ayarı olmayan bir grup yüzünden böyle oldu.. ben bugün "urusbuçkluğu" diye yazdığım için (keza kelimenin kendisi penruen dergisi yazarı alpay erdem tarafından köşe yazısında çokca kullanılır) 1 ay uzaklaştırma alıyorsam bitmiş bu iş kütürür bu insanı..

ne alenen hakaret edin ne de muhabbet içinded geçen kelimeler için bu kadar sıkıştırın.. yer yer ne kullanıcı kullanıcılığının sorumluluğunda ne de moderatör moderatörlüğünün e ne olacak peki?

elinize belinize dlinize sahip çıksanız bugün bu tartışma da olmayacaktı ben de bu satırları yazmıyor oalcaktım.. empati kursam hem haklı hem haksız görünüyor.. neye göre kime göre..

bence olsa olsa hepimizim ama şüphesiz alayımızn (eskisinden yenisine) sorumsuzluğudur bu forum konusu

alayınız havanda su dövüyorsunuz.

sıkı sıkı kucaklıyorum sizi
(acaba hakaret mi ettim, yoksa samimiliğimi mi dile getirdim?)
Sosyal ağlarda paylaş

throine ayagını denk alman gereken konunun ne oldugunu biliyorsun.

@matama, yok oyle birsey abi. o tarz bir yer olsaydı ve iyi niyet olmasaydı konunun icinde, bugun ne bukadar uye ne bu kadar burdan tanısıp iyi arkadas olan bulusan kisi cıkardı.
Sosyal ağlarda paylaş

yav yok ben kitlemistim bu ne civiklik diye, sonra baktim herkes online moderasyon full, actim yine bir umut rayina girer topic dusuncesiyle. girmezse kilit burada, son soz soyleme hakkimi sakli tutuyorum yine =P

cin seddine katkiyi topic konusuna gore yapin yani
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...