Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dubai'den İnsan Manzaraları

Ractamainus

Öne çıkan mesajlar

Bir çoğunuz biliyordur zaten, Dubai'nin diğer yüzünden de bahsedilir. İşçiler için ne kadar zor olduğundan vs. Bazen fotoğraflar daha iyi anlatıyor.

Inside Dubai's labour camps
http://www.guardian.co.uk/global/gallery/2008/oct/08/1?picture=338366526

Bir şehir; krallara layık. Sanki cennetten çıkma. Ama cenneti inşa edenler cehennemin tutsakları. Dünya garip yer.
Sosyal ağlarda paylaş

baya bi dram yaşanıyor arabistanda bu konuda bence, abim vakti zamanında orda çalışmıştı; araplar resmen pakistanlı ve hintlileri köle haline getirmişler, angarya denilebilcek, getir götürden, şöförlüğe ameleliğe kadar bütün işlerde bu adamcağızları kullanıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:
kamyonla toplayıp duabiye mi getiriolar abi? para karşılığı kendileri çalışıyor ne alaka eziyet ediolar?

sömürüyor işte ötesimi var. Ucuza çalıştırıyor o çalıştırmanın karşılında dünyanın parasını kazaniyorlar. Çalışan işçide o 3 kuruş para ile ulkesine dönüyor( ülkesinde çok para tabi).
Sosyal ağlarda paylaş

mısır'da piramitlerin çevrelerinde yapılan kazılarda bir çok işçinin mezarı ve barınakları ortaya çıkıyordu.
dev ve gösterişli yapıları yapmak için kullanılan kölelerdir-ki bu dubaidekilere işçi de diyebilirsiniz ama sonuçta hayatını devam ettirmek için para kazanmalı tek yolu da budur,bir nevi kölelik-onların emekleriyle inşa edilir bu binalar,yapılar,tapınaklar.ancak her zaman yaptıran hükümdarın,kralın veya şimdilerde ulusarası şirketlerin adları vs.geçer tarih sayfalarında gazete sütunlarında.
başka konuya giricem ama mısır piramitleri uzaylılar olmadan yapılmazmış vs.yahu sen binlerce köleyi çalıştırıyosun eşekler gibi,öldükçe,güçten düştükçe daha çok getiriyosun,zaten bütün halk teban,ayrıca kölelerini de bir nevi öküz,deve,at gibi güç gerektiren işlerde çalıştıralabilir hayvan olarak görüyosun.köle dediğini daha net anladığı için de işine geliyor.
şimdiye bağlarsak da o şaşaalı yedi yıldızlı oteller,palmiye adaları gibi yapıların hangi koşullarda,işçilerin nası ezilerek yapıldıgını görünce,itibar ve para hırsının hümanizmi yıllar geçse de hep bir şekilde alt edebilecegini görmüs oluyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

sömürmekten de öte, arabistana iş ayarlayan ajans tarzı çalışan yerlerle ilgili insanlık dışı bi durum , usulsüzlük var sanırım. nette okumuştum bunla ilgili bişey oyuna getirip pasaportuna el koyuyolar işçinin o da arabistandan ayrılamıyo haliyle, hayatta kalmak için çalışmak zorunda oluyo böyle koşullarda filan. tam bilemiyorum detayı
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız piramitlerin yapımında büyük oranda köleler değil de mısır halkı çalışmış. Bizdeki askerliğe benzer bir sistemle belli bir yaşa gelmiş tüm erkekler piramitlerin inşaatında çalışmak üzere bölgeye gönderilirmiş. Bu işçi döngüsünü sağlayabilmek için çok detaylı nüfus kütükleri tutmuşlar bundan binlerce yıl önce. Böyle de bi ek bilgi olsun.

Syrianada bu göçmenlerin dramını güzel işlemişti, radikal dinciler için çok uygun hedefler o mahalleler.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

sömürüyor işte ötesimi var. Ucuza çalıştırıyor o çalıştırmanın karşılında dünyanın parasını kazaniyorlar. Çalışan işçide o 3 kuruş para ile ulkesine dönüyor( ülkesinde çok para tabi).

e çalışmasın gitsin başka yerde çalışsın o zaman. adamın elinde olan bişey. çalışanan aldığı para, çalıştıranın kazandığı parayla orantılı olmak zorunda mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Yuh voys. Pasaportları ellerinden alınan ve çalışmak zorunda bırakılan yarı köle işçiler hakkında görüşün bu mudur? Başka yerde çalışsınlar. Çünkü onlara iş çok ve seçme hakları var, ayrıca sistem çok adaletli. Hayır elimizden bişey gelmez anca burda bol keseden yazarız ama bu kadar da yüzeysel olunmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

3 durum var şimdi. Mevcut olan, ideal olan ve mümkün olan. İdeale ulaşmak için yola çıkarsın, mevcut durumu geliştirebilirsen mümkün ve daha iyi duruma geçersin. Tartışmak bu yüzden işe yarar işte, durumlar arasındaki farkı anlayıp mümkün olan iyiye gitmek için. Ne falloutu ne de pkkyı tartışmanın hiç kimseye hiç bi yararı yok o açıdan yaklaşırsan. Ama başkalarını anlamak ve öğrenmek için tartışıyoruz. Biraz da başkalarına anlatmak için.

İnternete yazmak suya yazmak gibi aslında, ama hiç bişeyi konuşmayıp hacı biz tartışsak kaç yazar adamlar devam ediyo zor durumda yaşamaya dersen hiç bişey anlamaz, bilmez, öğrenemezsin. Dünyaya kayıtsız kalmamak için gerekli tartışmak. Çünkü yarın öbürgün benzer durumları mümkün olan daha iyiye dönüştürebilecek gücün olacak elinde.

edit : çok uzatmışım ama özetle tartışmak iyidir işte
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:
öyle şartlarda olup olmadıgı hakkında bı bılgım yok, ben konuyu tamamen bunlar gelıyor orada çalışıyor az maaş alıyor diye yorumladım. ayrıca dediğin gibiyse bile burada konuşarak napcaz tam olarak

guardian.co.uk said:
...UN agencies estimate that there are up to 300,000 illegal workers in the Emirates.
Many of the men have had their passports taken away by the employment agencies they paid to come here and do not know when they will be able to go home

"konuşarak napcaz" lafı enteresan olmuş. hayattan bir kesit işte, dünya görüşüne hiç mi bir şey katmıyor bu şimdi?.. onca şeyin arasında bu bilgi mi gereksiz geldi sana anlamadım ki?

refleksini anlayamadım gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya herkes Cin e Rusya'ya Araplara saldiriyo. Batililar en buyuk medeniyet olarak kendilerini gordukleri icin , Dunya icin yararli herseyi kendileri yaptiklari sandiklari icin baskalarinin basarilarini cekemiyor.

Neden bu forumda Bati'nin sirketlerinin aclik sinirinda calistirdigi binlerce insandan bahsetmiyor, neden bunlarla ilgili haberler koyulmuyor, koyulsada cok az koyuluyor, neden bati'nin sirketlerinin oldurdugu yuzlerce insandan bahsetmiyor.

Yani Batici olucaksak tam olalim, madem onlarin her dedigine itimat edicez, onlara gvenicez, Cin'in insan haklarini bati'nin haberleri ustunden tartisicaz falan, o zaman cnn'in falan PKK hakkinda yaptigi haberleride dogru alalim. Onlar cunku en dogru bilir yorumlar ya.. CNN, BBC PKK hakkinda haber yapinca tepemiz atiyo yalan yanlis propaganda diyoruz, Cin, Rusya, haberlerinide dogru kabul ediyoruz.

Ilginc yani..

Batiya guvenmeyin, Dunya'nin merkezini kendileri zannederler. Citamiz onlar olsun, cikarlarimiz uyustugu surece ortak calisalim ama hep temkinli yaklasalim onlarin yaptiklarina dediklerine..

Not: Bu arada yazimdan durumu destekledigim cikmasin, ama Bati bunlarin yuz katini yapiyor, bunlarida gorelim istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko, topic'i açan olarak feci üstüme alındım =) hemen açıklama yapacağım..

konuya kesinlikle "ahanda bak araplar böyle böyle" mantığıyla yaklaşmamıştım. aksettirmek istediğim de bu değildi. dubai zaten doğunun değil, batının eseri. arapların yapması önemli değil, kimin tükettiğine bakıyorum ben daha çok. arz/talep dünyasındayız. o işçilerin durumu da batının kapitalizminin sonucu zaten. paranın dini, dili, ırkı yoktur derler. inanırım ben o lafa..

ve her zaman doğuyu batıdan üstün görmüşümdür kültürel anlamda. en azından kişisel olarak kendimi doğuya yakın hissediyorum. dolayısıyla bir batıcılık söz konusu değil ^^
Sosyal ağlarda paylaş

farkettiysen kişisel bir seçim olduğunu yazdım bende zaten. herkes taneli hardalı sevecek diye bişi yok, ama taneli hardal varken düz hardal yemem ben mesela :)

doğu mistisizmi ne. mistisizm mi kalmış.

materyalist olmayan insan mı var. öeh. yaş farkı olunca bazı kavramlar garip geliyor pardon : )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...