Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Irak Bayrağı Tartışma Yarattı

lucifersam

Öne çıkan mesajlar

Irak’ta ABD tarafından atanan Geçici Yönetim Konseyi, ülkenin yeni bayrağını yarışmayla belirledi. Ancak bayrağı seçilmiş bir hükümet yerine atanmış bir hükümetin seçmesi ve renklerinin de İsrail’in bayrağını hatırlatması tartışma yarattı.
Bazı Iraklılar da bayrağı tüm toplum katmanlarını temsil ettiği için beğendiğini söylüyor.
Irak’ın yeni bayrağında beyaz bir fonun üzerine İslamı simgeleyen mavi bir hilal, altında da Arapların sahip çıktığı Mezapotamya’ya atfen Dicle ve Fırat’ın temsil edildiği mavi şeritler ve bu iki mavi şeridin ortasında da Kürt azınlığı simgeleyen sarı şerit bulunuyor. Irak Geçici Yönetim Konseyi’nin yarışmayla belirlediği yeni bayrak haftabaşında görücüye çıktı.
Irak bayrağı halihazırda kırmızı, siyah ve beyaz şeritlerden oluşuyor. Saddam Hüseyin, İran Irak savaşı sırasında, halkın ve ordunun moralini yükseltmek için bayrağa yeşil harflerle “Allahu-Ekber” yazdırmıştı.

İSRAİL BAYRAĞINA BENZETİLİYOR
Yeni bayrağı “toplumunun tüm katmanlarını temsil ettiği için iyi bir örnek” diyerek beğenenler var. Ancak, bayrağı seçilmiş değil atanmşı bir hükümetin seçmesi tartışma yaratıyor. Irak Geçici Konseyi’nin Kürt üyelerinden Mahmud Osman, böylesine önemli bir ulusal sembolün, seçilmiş bir hükümet göreve gelmeden belirlenmesini eleştirdi.
Pek çok Iraklı da yeni bayrağı İsrail’inkine benzeterek eleştirtiriyor. Ortadoğu’da üzerinde mavi şerit bulunan tek bayrak İsrail’inki. Konsey üyeleri şimdi bayrağın renk tonları üzerinde tartışıyor. Eğer anlaşma sağlanırsa, nihai tasarımın Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

[signature][hline]Don't ask any more stupid questions, You already know the answers to!

[Bu mesaj lucifersam tarafından 27 Nisan 2004 17:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eh hakikaten nereden çıkmış beyaz zemin en azından onu anlamadım, dünyada da renk olarak israil bayrağına benzeyen çok az bayrak var, denk düüşürmeleri fazlaca bir tesadüf olmuş..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...