axedice Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Bide squiggylerimizin konusu olsun QQ yapıp vakit geçirelim. Şimdi efenim bu senaryolarda gördüğünüz ok atıp sağa sola squig saldırtan goblinler squig herder oluyor. Bi kaç cp link Abilities : http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.1.8 Moral : http://www.wardb.com/search.aspx?browse=6.2.8 Talent : http://www.wardb.com/career.aspx?id=8#0:0:0:0:0:0 WH alliancedaki SH forumu : http://www.warhammeralliance.com/forums/forumdisplay.php?f=31 Basitçe anlatırsak wowdaki hunter gibi bi sınıf. 4 çeşit pet var, bunlardan 3ü seçtiği talent ağacına göre lvl atlıyor diğeri direk sizinle aynı lvl olan pve peti. Big shootin ağacında cast timeı olan büyük damage büyüleri ve horned squig var. Bu melee bi dps peti, rangeinizi %10 arttırıyor (shadow warriorların stance i gibi) ve knockback özelliği var (baya uzun bu, moralle gelen knockback kadar fırlatıyor galiba). Big shootin gidiyorsanız tek olayınız ballistic. Stabbin ağacını pek bilmiyorum, genel olarak battle squig dediğimiz o demodaki içine girilen büyük squig ve onun verdiği debuff/damage özellikleri var. Battle squigin içinden ranged saldırı yapmak mümkün değil ve cast time ı 2sn olduğu için öyle zora girince geçilicek bi stance değil. Yüksek lvllarda fena olmayan özellikler geliyor gibi aoe knockback falan ama ranged bi sınıf niye hiç ranged özelliği olmayan bi talenta gider bilmiyorum. Bi ara toughness/wounds/str itemları biriktirip deniycem bakalım ne işe yarıyor. Bu ağaçta gas squig geliyor, ranged dps ve mini aoe debuff falan var. Quick shootin de koşarken kullanabildiğiniz run n shoot, dot, stop movin vs. gibi kısa menzilli (65ft) özelliklere yönelen bi ağaç. Lvl 30dan önce çok mantıklı değil, 30da %50 range bonus taktiğiyle birlikte bütün önemli talentları açabiliyorsunuz. Daha çok hayatta kalma/debuff üzerine bi ağaç olduğu için damageı big shootinden daha az. Bunda da spiked squig var %5 crit chance ve sözde yüksek dps veren. Ama şu anda buglı olduğu için dpsi pek iyi değil. Son olarak questlerde kullanacağınız düz squig var. Çılgın bi tauntu var benim diyen tanktan aggro alabiliyor ayrıca toughness armor falan baya iyi, pvp için knock down var. Kalabalık bi grubun arasına gönderip disarm, knockdown falan attırıp sonra patlatıyorum genelde. Bu arada unutmayın squiginizi yedikten (bu küçük bi heal veriyo pek bişey yok) yada patlattıktan sonra (bu da 30ftlik az damagelı bi aoe) başka bir squigi instant summonlayabiliyorsunuz. Pvpde burst damage yada herhangi bi survivability olmadığı için herderlar genelde oyundaki en ezik sınıf olarak geçiyorlar. Orderdaki shadow hunterın mirrorı diyebiliriz. Bire bir kaldığı zaman hiç bi classa karşı şansı yok, hatta yanında healer olsa bile büyük ihtimal yatar. Zaten squiglerin de olayı küçük değil büyük ölçekli savaşlar. Şöyle ki Big shootin gidiyorsanız 1snlik plink taktiği sayesinde hem fena olmayan hem de 100 (horned squigle 110) feet mesafeli yarı-mobil bi dpsiniz oluyor. Şu anda lvl 27yim ve tor anrocta clothlara ortalama 350 vuruyorum (buna + bide auto attack var 3snde bir 150 falan vuran). Heal alan hedeflere karşı bu damage bi işe yaramıyor ama squiglerin iki temel olayı var. Birincisi bw gibi ranged dpsleri geri kaçmaya zorlamak, ikincisi healerları oyundan düşürmek. E ne var bunda herkes yapar diyebilirsiniz ama squigler bunu kendilerini hiç tehlikeye atmadan ve arada gelen dotlar dışında heal istemeden yapabiliyorlar. Zaten eğer damage yiyorsam ve ölüyorsam cengaver gibi bauble taşıyanları durdurmaya çalıştığımdan oluyor genelde. Quick shootin gidiyorsanız ölmeniz daha da düşük ihtimal, damageınız azalsa da sürekli mobil haldesiniz ve debufflarınız hem daha uzun sürüyor hem de menzilleri çok daha uzun. Ayrıca healing debuff da sadece bu ağaçta. Şöyle 30u geçtikten sonra biraz daha netleşir class heralde. Gerçekten çok kötü oyunculara denk geldiğimde damage meterda birinci çıktığım bile oldu ama nadir tabi. Hala çözmeye çalıştığım bi sınıf, oynaması eh zevkli işte siege defensede falan çat çat saydırıyorsunuz aşşağı. En büyük avantajı focus yememesi sanırım :P
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 bi forumda SH'nin biri "ya niye hep order, bizim tankları es geçip en arkada durmama rağmen bana saldırıyor?" demişti order'dan biri de, "goblinlere saldırıyoruz çünkü ya bir shaman'ı aşağı alıyoruz, ya da 5 saniyede bi SH'yi öldürüp yolumuza devam ediyoruz, her şekilde kardayız" şeklinde bi cevap vermişti :D ama petin seni ağzının içine alması, fırlatması falan çok ilginç gibi duruyor. okuyunca özellikleri, oynaması çok eğlenceliymiş gibi... çok fazla knockback'i var ayrıca 4 tane falan zannedersem fena diil.
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2008 bende SH oynuyorum. açıkçası wow da da en son kastığım karakter hunterdı, ona benzediği için seçtim, pişmanda değilim. melee dps olupta adam kovalamaktansa uzun rangeten healerlarla ve range dpslerle uğraşmak hoşuma gidiyor. damage çok yüksek değil ama sık dmg verebiliyorum. rankım daha 18, ileride daha da iyi olcağını düşünüyorum. goblinler çirkin ufak tefek birşey ama alışıyor insan, ne de olsa "FOR THE HORDE" güzellik aramıyoruz :)
axedice Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 3 tane knockback var toplamda. Bunlardan bi tanesi shadow warrior ve engineerda da olan point blank (moral 1), diğeri horned squigin headbutt. Sonuncusu da battlesquigde yapılabilen aoe knockback kaboom. Kaboom lvl40ta geliyor görmedim daha, heralde rune priestlerin aoe knockback gibi bişeydir. Özellikle battle squigin knockbackini tutturmak zor, hangi yönden saldıracağını belirleyemiyorsunuz. Ben genelde arkadaki bi düşmana gönderip sonra asıl hedefime saldırtıyorum öne fırlatmak için. Lava atma daha çetrefilli, o açıdan en güzel skill point blank ama onu da zırt pırt açamıyoruz. Moral olarak genelde explosive shot kullanıyorum sağlam aoe damage veriyor. Tabi bide point blank. Taktiklerden moral bonusu vereni bugün biraz denedim ama 45 sn cd yüzünden çok da önemli değil ordan gelen moral. Zaten hızlı bi şekilde doldurabiliyorsunuz barı. Öncelikli hedefim healer ve bwlar, eğer losdan çıkmazlarsa sırf dotlarla bile işkence oluyor bwlar. Boiling blood nerflensin! Squigi genelde healerlara gönderip rahatsız ediyorum knockbackle lava yada ortamıza atmaya çalışıyorum, kendim de duruma göre uzaktaki bi dpse saydırıyorum. Stop runnin genelde healerlara saldıran meleelere saklıyorum, pet yakınlardaysa disarmlıyorum bide yanlarına gidip sticky squigz atıyorum. Initiative düşüren not so fast var focus targeta atıyorum, bide kaçarken yada kovalarken falan yeterince ap varsa run n shoot spamliyorum. Big shootin gittiğim için poison arrer ı merak ettim. 3sn cast time görünce sağlam bi nuke geliyor zannettim ama sanırım ballistic skilliyle plink kadar iyi scalelanmadığı için tooltipte yazandan pek fazla bi damage vermiyor. Verdiği damage corp olduğundan işte tanklara falan attığınız zaman iş yapar, 3snde 4 plink kadar damage koyuyor tanklara. Ama gerek uzun cast time gerekse tank dışındaki hedeflere damage/zaman olarak efektif vurmadığı için respecliyip atıcam bunu. Squig herder ne değildir yazmışız, tanka vuran bi sınıf değil kesinlikle. Hiç bişey yapamıyor tanklara karşı, hatta medium armora da fazla vuramıyor. O yüzden mümkün olduğunca hafif zırhlı hedeflere kasın aplerinizi heder etmeyin.
arcane Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Çünkü yanlış kullanıyorsun, initiative düşüren zımbırtıyı her focus targeta değil de tanka atacaksın ehueh. Focus targetın initiative'i düşürsen ne olacak sanki uzun süre hayatta kalabilecek de bir işe yarasın, vur işte damageını kasma. Öte yandan bahsi geçen focus target tank ise işte o zaman işler değişiyor.
nedanko Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 burst damage en buyuk eksiklik evet, onun disinda levellar ilerledikce damage listesinde birincilik zora giriyor aradaki fark aciliyor ama experienceda birincilige oturmasi bayagi kolay.. 1 haftadir falan oynamiyorum oyunu, level 22 yim. experince kisminda soyle yapiyodum. tab ile hizli hizli targetlar arasinda geziyosun, millet kime en cok daliyosa ona plink flan spamliyosun normal saldiriyosun. O olunce yine tab ile geziyosun targetlar arasinda. Yine bi tanesini yakaliyip saydiriyosun, ranged oldugun icin olmen zorlasiyo, birde 1 sn de bir spamleyebildigin icin aksiyona hemen girebiliyosun. Bu taktileexperience da yendiginiz oyunlarda birincilige oynarsin (damage birinci olmaz), yenildiklrnde kendi takiminda olursun, level de cok farketmez. En kesin ilk uctesindir. Buglari fixlendiginde daha saglam olucak gibi geliyo pvp de falan. Pve de zaten memnun ediyor. Pvp ye burst damage gerekyo, bird gereksiz mantiksiz skilerin mantikli hale getirilmesi gerekiyor. Plink disinda pek opsiyon birakmiy bu oyun stili cunku..
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 iyiki squig gitmemişim reroll sorceress yapmışım dedirtti okuduklarım :D wowda paso n00b tank olduktan sora dmg meterda tepede görmek istiodum kendimi :D
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 ileriki levellarda noluyo bilmiyorum ama level 7 iken, bi level 7 shaman'la beraber questler yaptık. shaman bile benden çok damage vuruyordu. moralim bozuldu :D
arcane Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Başlığa hitaben: Squig Herder tank değildir. Sözüm sana baltazar.
elesso Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 bende rank 21 im. tank dışında hedef alıp saydırmaya başladığım bi target direk erimeye başlıyo. stick squikz,dont eat me falan kaçışı kolaylaştırıyo çok kolay ölmüyosun genelde aksiyona uzakta olduğun için. ben genelde çalılık duvar klşesi yokuşun başı gibi gözkmüceğim yerlerden saydırmaya çalışıyorum focuslanmamak için. yoksa üstüme doğru direk aslanlar falan koşturmaya başlıyo. en sinir olduğum class witch hunter,nerde görsem kusabilceğim bütün büyüleri kusuyorum üstüne,yanında 5 hp ile kaçan adamda olsa whye dalıyorum. tipleri çok kıl bence,götleri kalkık gibi baya. horned squigi berserkmidir nedir o tarz bişey yaptırtıp whlere daltırtıyorum nere yakadr kovalarsa artık hehe, yada 2. seviye bi moral büyüsü var dmg ı arttıran adı neydi focuslu mocuslu bişeydi ona basıp gene whye abanıyorum. yaptığım dmgın %50sini whlere yapıyorum senaryolarda genelde eheh. dmg meterda t2de genelde ilk 5 te oluyodum 1. olduğumda çok oluyodu, t3 e giriyorum bu aralar lvl21 halimle abartı statlar olduğu için gene çokta geride kalmıyorum ilk 10a falan girdiğim oluyo arada 20-30 k arası dmgda. tabi bu dediklerim biz yenerken oluyo, yendiğimiz oynlarda en fazla 3-4 kere ölüyorum hiç ölmden bitirdiğimde oluyo ama yeniliyosak çok ölüyorum. oynanışı gayet eğlenceli tek kötü yanı teketekte zayıf baya herhangi bi sınıfa karşı. kendimden bi kaç level aşağı herhangi bi classla karşılaştığımda bile teketek(ıssız rvr alanlarında falkan çıkar ya karşınıza) ya ıkına ıkına öldürüyorum burst dmg bi class falansa ölüyorum tank falansa kaçıyorum zor zar. kaçma konusunda baya başarılı. bide senaryolarda falan genelde kimse heal atmaya tenezzül etmiyo kıl oluyorum. tmm tankı healliyosan falan heallemede boş boş duruyosun orda , ben can çekişiyorum nie heallemiyon be adam .
Barbekü Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2008 en kısa zamanda kasıcam bi tane eğlenceli gözüküo
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 mythic nası bu class'i böyle yapmış full sürüm oyunda hakkaten inanılmaz... http://www.warhammeralliance.com/forums/showpost.php?p=1900909&postcount=16 şu kıyaslamaya bakınca deliresim geliyor. pet'im hiç bir zaman bu kadar damage yapmıyor ve RvR'de çok çabuk ölebiliyor. yazık yav hakkaten. şu damage'lara bakınca diyecek bişey kalmıyor. bir de shadow warrior'lar daha kötü durumda falan diyolardı. yok artık lebron diyorum. istisnasız her atağımız, açık ara daha az damage vuruyor. neyse ki seviyorum class'i ve oynaması eğlenceli. bu yüzden oynamaya devam edicem ama umarım yakında düzeltir bu işi mythic...
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 yok ya tek başına bir şey yapamaz armorları zayıf, aoe yaptıkları için dpsleri yüksektir v.s. Bright Wizard muhabbetinde gözüküyor bahaneler.destro gerçekten üvey evlat gibi yapılmış.
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 hakikaten çok eğlenceli bir class. 1vs1 de oynancak class değil damage i düşük ama bu oyunda 1vs1 üzerine de değil. warbandlerin olmazsa olmazı olacak bu class. healerları rahatsız edebilecek tankların heallenmesini engelleyebilecek dha doğrusu dolaylı yoldan savaşı kazandırabilecek bir class. şöyle örnek vereyim; dün yaptığım rvr de yaklaşık 40vs40 bir kale savaşı oldu daha kaleye saldırmadan karşı karşıya geldik, adamlar kalabalık 2 tane AOE okum var, grubun 2 köşesine bunu salladığımda(cd leride kısa) damage rakalmarında ekran karşıyordu. bir de healerların üstüne petimi salıyorum, 1 tanesinede ben damage yapıyorum, verdiğim damage 4 bir yandan oluyor, zaten bir yandan damage yiyorlar bir de petten kaçmaya çalışırken yada focus onun üstündeyken bizim dps çilerimiz gerekeni yapıyor. ben oynarken çok eğleniyorum, karşı tarafın oyununu bozmak, stratejini bunun üstüne kurmak güzel birşey. ilk başlarda pişman olur gibi olmuştum bu classı açtığım için, etkili bir dpsi yok diye, şimdi başka class zor oynarım gibi geliyor.
axedice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Aoe okları atınca havada uçuşan sayılar var ya, bi dahaki sefere combat logdan onları bi oku :P
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 bakarım da bakmasına da merak ettim sen söylesen neden olduğunu
axedice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Bahsettiğin skilller shrapnel arrerla explodin arrer. 10 sn cdları var ve damageları pek parlak değil. http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1846 http://www.wardb.com/spell.aspx?id=1833 Aoe için ben de kullanıyorum da full big shootin gitsen bile dotlar 30 40 falan gibi komik damagelar vuruyorlar. Kalabalık gruplara bunlarla çalışırsan total damageda yukarıya rahat çıkarsın ama uzun sürede az ve heallanabilen damagelar verdiklerinden çok yetersiz iki ability. Bizim aoe gücümüz morale 3 abilityle geliyor, 1sn plinkle birlikte baya iş yapan bi olay. http://www.wardb.com/spell.aspx?id=650 edit : shrapnel arrerın tooltipinde sorun var, dotu daha fazla koyuyor. Tamam ezik ama o kadar da değil hehe.
Szasstam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Valla şu seriye takıp atma olayına geçtimi ben uyuz olup bulup öldürüyorum :P 30-40 falan ama uyuz ediyor.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 ehehe lotsa arrers super bisey, cat cat cat firlatiyo.
axedice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Lotsa arrers iyi ability, 3 saniye içinde 7 kere sallıyo haliyle 2 tane plinkin verdiğinden daha fazla damage çıkıyor. Ama işte sabit durmak zorundasın her zaman kullanabileceğin bi ability değil.
elesso Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 lots of arreerla morale explosion açsak nasıl olur acep?
Fly Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 ZoMg NeRf SqUiQ HeRdErSsS ya şaka maka t2 de plink başına 260 + 50 (mitigated kısmı) vuran sh vardı, rank 20. 9k balistik mi kasmış, nasıl yapıyor adam o kadar hasarı ? sw ile 230 falan anca clothlara şansım yaver giderse vuruyor r17'de. (moral açmadığından eminim, 20 snlik bir zaman diliminde her plinki 250-270 arası vuruyordu mitigation sonrası) abilityleri swden kötü kesinlikle, ancak sırf plinki 1 sn yapan veya skirmishi 98 fte çıkaran taktik için razı olurdum oynamaya. peti de kayda değer hasar yapıyor bence, sw'nin fazladan vurduğu miktarı kapatacak kadar. white lion'a göre çok daha iyi petleri bana kalırsa, en azından ölmeleri daha az baltalıyor sizi.
axedice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 elesso said: lots of arreerla morale explosion açsak nasıl olur acep? Fazla bişey değişmiyor, moral ability snde 1 defadan fazla proclamıyor çünkü. Ama plink 1.5sn gcdye girdiği için moralden sonra ilk lotsa atmak toplamda 5 değil 6 proc gelmesini sağlıyor.
alperozg Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 tek başına damagede etkili değil zaten SH. ama rahatsız eden bir class. endgamede de de abartı damageler vurabilceğini sanmıyorum. sonuç olarak bir SH, melee dps lere ve tanklara gelen healleri kesebiliyor, bu da yeterli bence.
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Fly said: ZoMg NeRf SqUiQ HeRdErSsS ya şaka maka t2 de plink başına 260 + 50 (mitigated kısmı) vuran sh vardı, rank 20. 9k balistik mi kasmış, nasıl yapıyor adam o kadar hasarı ? sw ile 230 falan anca clothlara şansım yaver giderse vuruyor r17'de. (moral açmadığından eminim, 20 snlik bir zaman diliminde her plinki 250-270 arası vuruyordu mitigation sonrası) abilityleri swden kötü kesinlikle, ancak sırf plinki 1 sn yapan veya skirmishi 98 fte çıkaran taktik için razı olurdum oynamaya. peti de kayda değer hasar yapıyor bence, sw'nin fazladan vurduğu miktarı kapatacak kadar. white lion'a göre çok daha iyi petleri bana kalırsa, en azından ölmeleri daha az baltalıyor sizi. http://www.warhammeralliance.com/forums/showthread.php?p=1900909#post1900909 burayı okumadan galiba, önceki sayfada yapıştırmıştım =) r20'de plink'in damage'ına bak, olamaz yani... 270 falan. moral kullanmıyo eminim demişsin, moralsiz 270 vuramaz... plink r40'ta 284 vuruyor çünkü. burst damage'ı biraz arttırmaları gerekiyor bu class'te kesinlikle. yaptığım damage'lar o kadar az ki, bi cloth'u bile öldürmem inanılmaz uzun sürüyor.
Öne çıkan mesajlar