Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aslında biseyi duzeltmek lazım sende sabonis.. random puglamak daha uzun suruyo grup bulmak daha kısa eger kendin grubu baslatıp adam bulursan mesela wowda 30dk bekleyen dps kendi grup kurmaya kalkısırsa 15dk da bitirir.. tek derdin milletle konusmak.. ee ben milletle konusmaya useniyorum beklemeye razıyım 15dk fazladan onun icin sıraya giriyorum
Mesaj tarihi:
herkesi aynı çatı altında memnun edemiyosun işte ne yaparsan yap. en iyisi serverları pve-pvp diye ayırcağına bu şekilde ayır. zamanı olmayan gitsin herşeyini otomatik yapsın o serverda.
Mesaj tarihi:
dungeon finder dedigimiz sey single server oldugunda pek de aman aman bir sey sunmuyor ki ? sanirim herkes wow un cross server dungeon finderindan bahsediyor, dungeon finder denen sey cross server olursa basarili zaten ayni serverde kim neden DF kullansin ? acikcasi zaten lfg ile serverde grup bulmak egerki gercekten iyi oynuyor ve mmo kulturune gore hareket ediyorsaniz 5-10 dakikalik sey, hatirlayin wowun ilk DF ini hic bir ise yaramiyordu ne zaman ki cross server oldu o zaman bir anlami ve pesinden getirdigi igrenc grup olusumlari oldu, tabii bos bos ekrana bakmaktan daha iyi ancak cileside baska sekilde geliyor.

sahsen DF taraftari degilim ancak daha forumda bizler aglayip sizlarken olmamasi dusunulemez, ilk baslarda olmaz sonra konur single serverde bi boka benzemez zaten herkes kendi guildi veya arkadas cevresi ile giriyordur, sonra cross server olur zaten o zamanda dungeonlar DF ile grup kurup yapilacak kadar salaklasmis ve basitlesmistir.
Mesaj tarihi:
ha birde DF de tank veya healer degilsen 1 saat bekliyorsun gene grup bulana kadar.

onun yerine guzel oyun oynayin , arkadaslarinizla iyi gecinin, guild kurun ya da bir guilde girin, serverde iyi nam salin karakteriniz ile harikalar yaratin.

:P
Mesaj tarihi:
wowdaki df artık öyle bi konumdaki hızlandırılmış level atmayla beraber kullanıldı mı ne olduğunu anlamadan 85 oluyosun. adama ashenvale diyorum, "o ne?" diye bi cevap alıyorum. oturduğu yerden dünyanın 4 bir tarafındaki dungeonlara ışınlanarak level atlıyo adam.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

ha birde DF de tank veya healer degilsen 1 saat bekliyorsun gene grup bulana kadar.

this

hatta sonra atiliyosun gruptan, 1 saat daha bekliyosun, ha bu sacmaliklara care bulurlar, cilalarlar sistemi, o zaman olur. gene de kullanilmamasi taraftariyim ben. oyunda da dfden gelicek sey disinda yapicak bisey bulamiyosan zaten o oyun bitmis.
Mesaj tarihi:
df nin avantajı su.. pasif olarak sıra arıyosun.. ben df ye sıraya girip sora alttab da forum takip etmeyi seviyorum 30dk mı diyo 20dk sora geri gidip ekrana bakıyorum..

df nin levelinge avantajını azaltabilirsin mesela full invite takım %50 daha fazla xp alır daha cok vurur ne biliyim random olunca dezavantajın olur.. dungeon leveling i berbat yaparsın cata da oldugu gibi 82 den sora full dungeon yapmaya calısırsan 7 yıl suruyodu 85 olmak

snake sey demis herkesi mutlu edemezsin falan demis..
ya yazdıgımızı okumuyosun.. ben seni df ile mutlu edebiliyorum, sen git pug yap bana ne, ara istedigin adamı general chatten.. ama sen beni df siz mutlu edemiyosun bu bu kadar basit.. 3 kez aynı cumleyi kurdum hala anlamıyorsan daha da anlatmıyım..

df olup da iste oyunu gormuyolar diyosunuz.. ee degistir sistemi polishle hayvan gibi quest line yapmadan kullanama df yi o dungeon icin bunlar mı dert.. ben ekstra 3 5 saat harcarım df rahatlıgı icin..

Eski oyuncuyuz zoru seviyoruz kafasından kurtulunsun, herkesin isi gucu war, artık olmuyo oyle gunumun 10 saatini mmorpg e veriyim isi.. Hardcore a avantaj sagla ama casual i da bi kenara atma..
Mesaj tarihi:
herkesin isi gucu var iste, 1 saat sira bekleyip 4 hiyarla ilk bossta 10 kere wipe yiyip sonra 1 saat daha sira beklemek istemiyosan df kullanmiyosun. sonra 3 saat oyunda hicbisey yapmadan durmus olmuyosun.
Mesaj tarihi:
abi df kullanma ozaman pug yap iste ben de onu diyorum df mecburen kullandıgın bisey degilki optional..

ben dps karakter gearlarken mesela beklememek icin hayvan gibi adam topladım tradeden.. toplayabiliyosun yani sonucta..
Mesaj tarihi:
su isi gucu var herkesin geyigi de iyiymis ha , gecmiste nerdeydiniz ? o zamanda isimiz gucumuz vardi, sanki tek biziz oynayan gecmisten gelecege..

isimiz gucumuz var max char versinler, itemleride dizsinler sen gir dungeon kas.

nede olsa isimiz gucumuz var :)
Mesaj tarihi:
zamanı az olan oyuncu vs konusunda haklısınız tabi ama işte kanunin önceki sayfada dedikleri çok doğru mmo kültürü felan fişman

ama şu yani hani swtorda endgamede dungeonların nasıl olacağını da bilmiyoruz ne kadar önemli olcak flashpointler ama bu wowdaki farm da değil artık harvest mantığı bitmeli yani, gerçekten mmo türünün gelişmesini engelleyen birçok şey yaptı wow.
Bazı konularda radikal kararlar alıyor bioware ve ben kesinlikle caymamaları konusunda destekçileriyim

ben mesela tbc heroiclerini hep pugla yaptım, sonra pug yaptığım adamların guildine girdim 2.5 3 sene civarı, onun dışında bi çok adamla kanka olduk vs. sunwell zamanı bile sırf muhabbet için heroic ve karazhan yapardık

mesela arena vs isteyenler var, blizz devlerinden biri de dedi arena wow için yaptığımız en kötü şeylerden biri oldu diye
esports ot bok diye class dengesinin hiç bir zaman ayarlanamayacağı bir durum yarattılar

of çok sıkıldım devamını yazmicam, ama bazı şeyler var değişmesi gereken
ui nin yetersizliğinden dolayı add on heavy oynamak, karakteri 2 makroya indirgemek vs gibi bioware bunlara pek katılmıyor raidkal olarak başka kararları da var ya da iş yükünden dolayı bu ayağa yatıyor da olabilir ama bekleyip görcez, oyunun hala en önemli kısmı, endgame açıklanmadı
Mesaj tarihi:
everquest 1 den bir animi anlatayim

bir magarada grindle level kasiyoruz zaten quest diye bir sey yok gibi eq1 de, iki spot var birinde benim grup digerinde baska grup, kaptin kaptin kapamazsan asla ninja veya baska bir sey olamaz o oyunda kultur bu sekildeydi, neyse grupca iyiyiz vs yardir allah yardir aliyoruz xpleri, sonra birisi cikti baskasini aldim, 1-2 saat sonra yeni aldigim kisiyi gruptan cikarmak zorunda kaldim, cikarana kadar zaten 1 saat konustuk kendi aramizda tellden, oyle kolay degil cikarmak cunku onemli bir sey, grup bulamaz, adin cikar lider devamli eleman atiyor vs derler..

neyse attim cocugu, ardindan 5 dakika sonra tell geldi hic unutmuyorum , aynen su sekilde

iyi gunler duydum ki blabla isimli karakteri kotu oynadigi icin grubunuzdan atmissiniz, onun adina sizlerden cok ozur diliyorum, kendisi benim oglum olur ve yaptigi davranisi guildimize ve bizlere yansitmamanizi dilerim, tekrar cok ozur diler iyi oyunlar dilerim..

hassiktir oldum ben ne diyecegimi bilemedim attigima atacagima pisman oldum desem yeridir, muhabbetin ana ozu bu daha da uzun surdu, isterseniz hemen yerine daha iyi bir oyuncu gonderelim, veya bir baska gun sizi raidimize davet edelim falan da filan.

simdi nasil ?

abi herif sefil , siktir et olm at gitsin kime ne, shoot, olm herif ninjaladi lan olm sanane sende ninjala, abicim herif wipelatiyor bilerek at yenisini al, abicim adamin o bossda itemi yokmus oraya gitmiyor, at gitsin, nah atarim adam tank, hassiktir o zaman o ne derse o takil abicim pesine.

aha simdi bu. ha nedir DF olsa da olmasa da artik bu boyle. kendi aramizda bir seyler yapmak en guzeli herhalde.
Mesaj tarihi:
ben kesinlikle zaten yeni olucak seyler wow a benziycek benzemiycek yanlarına bi yorum getirmem.. dungeon da koymayabilir adam eger beni oyalayabiliyosa koymasın hic problem degil.. ama benim oyalanmak icin para verdigim bi oyunda kolaylıklarda olsun.. tek dedigim ve buyuk ihtimal df yi savunan herkesin dedigi sey bu..

ipy diye bi uo server ı vardı iste olm mukemmel cok keyifli falan, niye? kasılmıyo cok zor at yok o yok bu yok 1 ay mı ne oynadık.. uo oynama gazım(ız) vardı ama gına geldi kasmaktan ugrasmaktan.. kim ugrascak diyip bıraktık..

su oyunun sonucta en buyuk rakibi wow, hayvan gibi kolaylıklar sunuyo, buna alısmıs oyuncu kitlesi gelicek bakıcak bir ay iki ay star wars diye sora donup gidicek.. simdi sey diyip gecemezsin de, "hıh onlar olmasın biz onlarsız da oynarız" diyemezsin cunku eger onlar olmazsa swtor da olmaz.. Dusuk oyuncu sayısı > dusuk kazanc > firma oyuna olan yatırımı kısar, yeni content gelmez serverlar kotulesir.. zamanla sıkılır ve bırakırsın..
Mesaj tarihi:
bu kanuni body e başladığından beri beyin hücrelerinde ciddi ölümler gerçekleşti :)

olm eq1 dediğin oyunu oynayan kesim elit oyuncu yaş ortalaması 30 üstü.ayrıca eq1 de önemli olan cap e vurmak değil cap e giden yolda yaşadığın maceralar, cleric e res için yalvarman mistmore da wipe üstüne wipe yemen , cehennemin dibinde bıraktığın cesedinden itemlarını almak için cesetlerden patika yapman.

sen şimdi bunu alıp wowla yeni nesil mmolar ile karşılaştırırsan elma ile armutu toplamak oluyor.

mmo dediğin şey artık ayağa düştü senin istediğin gibi bir oyun şeklinin olabilmesi için çok çok kaliteli bir guild kurman ve geri kalan insan evlatlarını takmaman lazım.
  • Yeni Oluştur...