Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

Alpha beta daki bir oyunun grafiginin su seviyede olmasi bence cok buyuk bir basaridir. Hala shadow effectler pixel pixel gozukuyor ama grafikleride lego starwars la karsilastirmak absurd oluyor. Zaten oyun heavy story based game seklinde lanse edildigi icin swtor.com daki 1 kisi grafikten sikayetci olmadi, zira herkez hikayeyi merak ediyor ve ozellikle kotor 1 ve 2 de gormedigimiz gezegenleri gorme imkanimiz olabilecegi icin bu buyuk bir heyecan yaratiyor.

Bioware'in de bu oyundaki en buyuk amaci su anki mmo cercevesini biraz genisletmek, her yeni cikan oyun her yapilan patch WoW'daki bir seylerle karsilastirildigi icin, kendine ozgu bir oyun yapmaya calisiyorlar, umarim vaad ettikleri seyleri yapabilirler bizde agiz tadiyla uzun suredir bekledigimiz bir oyunu oynayabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Coldwind said:
şu anda tek korkutucu düşünce jedi academy gibi olması bu oyunun. onu da oyun çıkana kadar bilemeyiz herhalde.

Evet bende yüzde yüz katılıyorum..Ya keşke jedi fln olmak olmasa herkes direk normal vatandaş fln olsa süper olur...Jedi olayını dengelemek imkansıza yakın birşey...
Sosyal ağlarda paylaş

"jedi olayını dengelemek" kavramı kafadan saçma zaten. amcalarımız dengeyi sağlıyor sonuçta :)

jedi olayına dengeyi , ancak ve ancak diğer sınıfları da jedi kadar eğlenceli ve çekici hale getirirsen getirebilirsin. swg gibi , "jedi olmaya çalışma" dışında yapılıcak bi oyun olursa , jedi sistemine denge falan olmaz.

ancak ; smuggler kaçakçılık yaparsa , bounty hunter suç işleyen ve npc güvenlik görevlilerine yakalanmamayı başaran oyuncuların peşine düşerse ve bu gibi "special" aktiviteleri oyuna eklersen , sistem kendiliğinden dengeye geçmiş olur.

ya da , benim kafamdaki komplo teorisi ; bütün oyuncular jedi olucak ancak yanlarına aldıkları coop elemanlar çeşitli mesleklerde olucak ; oyuncular aynı anda hem jedi hem de coop mesleği sürdürücekler. ona göre de hikayeleri oluşucak.

tabi dediğim gibi ; komplo teorisi..
Sosyal ağlarda paylaş

abicim siz hala swg olayından kopamadınız
ya bu yepyeni bi oyun dieriyle en ufak bir alakası yok

kotor vardıya kotor onun online versiyonu
jedi olmaması ne demek ya? sıradan insanlar deil hero ların hikayesi olacak bioware tarzı işte ya, bol konulu, swg yi merkez alarak yorum yapmayın allah aşkına şu oyunla ilgili çünkü alakasız.

swg için swgemu ya falan bakacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

kısa mmo tecrübemden öğrendiğim bişey varsa , o da "bu oyunun diperleriyle alakası yok" şeklinde haberler ardından bize ulaşan oyunların "bu oyun kaka" şeklinde yorumlandıklarıdır.

single player oyunlarda bile "devrim yaratıyoruz , türe yepyeni soluk getiriyoruz" şeklinde haberlerle gelen nice ölü doğumlar gördük. bunu bi de mmo evrenine getirirsen. vay anam. bkz age of conan

o yüzden , daha az heyecan..
Sosyal ağlarda paylaş

SWG oynamasaydım bugün wowdan daha fazla zevk alıp oynuyor olabilirdim. AoC kaka gelmeyebilirdi. WaR baymayabilirdi.

Dolayısıyla Star Wars ile ilgili bir oyunu elbetteki kıyaslayacağım. Ama SWG sistemini dengeleyip önümüze konmayacağını da iyi biliyorum. Tek istediğim adi SOE ye para kaptırmamaktır.

Bioware firmasının yaptığı çoğu oyundan hoşnutum. Bu nedenle baştan bitik bir MMO olmayacağı düşüncesindeyim. Bu MMO baştan bitik doğarsa bunun tek nedeni MMO olarak tasarlanmamış olmasıdır. Bir firma oyunu yapmaya başladığında duyuruyor. SW de buna gerek yok mantığı hakim dendiği içinde umutlarım başka bahara kalmayacaktır.(umarım)
Sosyal ağlarda paylaş

Eger swtor hakkinda sw oyunlarindan ornek alarak yaklasacaksaniz, sadece 2 tane ornek alabileceginiz oyun var kotor 1 ve kotor 2 sith lords dur. Bioware content manager i pek cok interview yapti ve genel anlamda oyunu aslinda bize anlatiyor. Oyunda kesin olacak seylerden biri heavy story based olacak olmasidir ve su ana kadar bu tur bir mmo cikmadigini iddia ediyorlar.

Ayrica su an bilinen class olarak sadece jedi ve dark jedi olmasinin sebebi the old republic hikayesinde bu classlarin zaten var olmasindan kaynaklanmadir. Diger classlara gelirsek; gecenlerde bioware sozcusunun online bir radio da yaptigi soyleside oyundaki bir classdan cok zevk aldigindan bahsetti ama class in ismini aciklayamam dedi, bu demek oluyorki jedi dan daha zevkli classlarda olacak.

Icinizden bazilari oyunda jedi classina denk class getirilemecegini dusunebilirsiniz, swgnin ilk basinda jedilarin overpowered olmasi gibi ki hala ustunlukleri var. Ama swtor evreninde mandolorian denen bir irk var, bu irk force u kullanamasada binlerce yil tum evreni yonetmis bir irk, hatta force userlara karsi bile baskin cikmis bir irktir. Bunun en buyuk etkiside teknolojilerinden gelmektedir, ornek verirsek mandolorian armorlarini lightsaber kesemiyor, bu jedilar icin ozellikle defender icin cok buyuk bir dez avantaj anlamina gelir ki oyunda daha pek cok sey olacak.

Ayrica oyun hakkinda cikan updateler hakkinda elestirilerinizi swtor.com forumlarinada yapmanizi tavsiye ederim, cunku her updatede community yi dinleyerek degisikler yaptiklari goruluyor. (ornek: lightsaber boyutlari)
Sosyal ağlarda paylaş

ben çok farklı bir oyun olacak MMO dünyasına yeni bir soluk fln demedim, sadece swg olmayacak o tarz bişey değil bu oyun

bence kotor lara çok benzeyecek onu bir şekilde online ortama adapte edecekler, herkesin story takip ettiği ve hero olduğu bir yapıda denge elbet saglanır diyorm çünkü oyunu sürükleyecek class lar özellikler falan deil, direk senaryo ve hikaye olacak abi, Bioware in olayı bu zaten, e bir senaryoyu ve onun alt dallarını ve onunda altdallarını koca bir online community e eklemliycekler, yapacakları bu.

classlarda bounty hunter falan kesin olur diyorum, Mandolorian olayında da iddaam hala şudur ki, Mando lar üçüncü faction olarak ilk expansion pack de gelecek
Sosyal ağlarda paylaş

Belki haklısınız eski cumhuriyet jedi lar fln olması gerek....Benim kafamda hep SW evrenini normal vatandaş olarak oynamak/yaşamk vardır,The old republic zamanında normal bir kaçakçı, bi bounty hunter,ne biliyim tradesman di oydu buydu olsa...Clanlar olsa,Hutt'ından tut,Mandalorian'ına faction lara girsek...Mesela şehirde dolanıyoruz ama kim olduğumuz belli değil,lvl57 bilmemne BH yazmayacak,ama clan belli olacak ben rakip klandaysam kırmızı görünecek bana belli rütbeden sonra direk dalıcam herife fln mesela....
O tarz şeyler,yani SWG nin yapamadıklarını bu oyun yapsa,ama Jedi olmasa diyorum yine..

Çünkü kim ne derse desin bence MMO'da hikaye mikaye önemli değil,belli bir story planı içinde,hikayeyi oyuncular yapar,MMO'da budur özgürlüktür bir nevi,her jedi'nin kendi hikayesi olacaksa o zaman KOTOR single player dan farkı kalmıyor...Bilmiyorum tabi göreceğiz ama benim şahsi fikrim bu...Aklımda sanki daha çok SW evreninde geçen bir EVE veya Ultima var...
Yani öyle olsa süper olurdu gibisinden...
KOTOR ismini kullanarak o çağ ve evreni yaratsalar,ama oyuncuyu özgür bıraksalar süper olur...
E bu dediklerin SWG de vardı diyeceksiniz de,bence hep SWG'de bi eksiklik vardı,hiç bir zaman tamam olmuş diyemedik,ben diyemedim en azından...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...