Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Baldur's Gate 2 tavsiyeleri

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Oyunu daha önce kensai , korgan, edwin, viconia partisi ile bitirmiştim

bu sefer good party oynayayım diyorum. Aerie, Minsc, Anomen, Keldorn ve benim adam olacak

adamı yine kensai açtım ama başka birşey mi denesem diyorum, yada kensai/mage dual class mı yapsam ?

önerilerinizi bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

kensai mage efsane oluyor 9-10. levela kadar kensai yapıp sonra mage abanaraktan yaptığın bu classı tensor's transformation gibi büyülerle 500-600 hpye ulaştırmak mümkün oluyor. genelde stoneskin, armor, shield ve bir kaç zımbırtı üzerine tenser's transformation yaptığın zaman içinden çıkamayacağın savaş olmuyor.

öte yandan shapeshifter(werewolfa dönüşen hangisiyse) bir yere kadar zevkli ben eğlenmiştim werewolf olarak oynamaktan. özellikle greater olduğun immumityler baya artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kensai/mage iyi güzelde asıl olayı tob dan önceydi onun.tob da o kadar imba değil.

party i sırf good kurmak zorunda değilsin. rep i 18 in altında tutarak edwin i filan alabilirsin.ben hep karma party yapıyodum.

aerie çok bayık bi char geldi bana pek katlanamıyordum ben :P

keldorn un dispeli inanılmaz güçlü oluyor.carsomyr le filan uçuyoır arkadaş.sightless eye q ine giderken oralarda bi yerde dex i 18 yapan bracers vardı onu alıver.

anomen de çok bayık bi char geldi bana.ilerde dual class olduğu için ftr ın epic özelliklerini alamayacak.cleric inkilerde çok dandik.ama yine idare eder.

minsc e minsc işte :P

bence sen orda bi sorc aç.al eline staff of magi yi, sırtına robe of vecna yı.

blade de broken oluyor ilerde, çok güzel class ama arkada başka iyi bi mage olsa daha iyi olur.

oyun sololanabiliyor gerçi her türlü yaparsında olsun yine iyi party kurmanın zevki ayrı :P
Sosyal ağlarda paylaş

İlla imba fighter/mage kombinasyonu istiyorsan aç bir Blade solo bitir oyunu :>

İlla partili, muhabbetli birşey istiyorsan pocketplane.com dan npc modları ve banter paketleri indir. Official npclerden işe yarayanların sayısı az ve banterlarını zaten ezberlemişsindir.
Sosyal ağlarda paylaş

fenris guzel taktikler vermis bende hatirladigim biseyleri yazayim..kac kere bitirdim emin degilim..

*Oyuna redemption modunu yuklemeni oneririm..Irenicus u gruba katabilir ve iyi rp ogeleri bulabilirsin.Oyunu zorlastiran modelar tavsiyedir.

*Keldorn u alman super olur yapman gereken tek sey fenris in de soyledigi gibi temple district in altindaki dungeonlarda bi ghoul town var orda cesetler arasinda 18 dex veren bracer var gerisini oyun bitinceye kadar Carsomyr +5/+6(eye of tyr)hallediyor.

*Aerie iyi bir support karakteri..bazilari dmg/offence kasiyor ama o kadar guclu degil tavsiyem..healer,buffer,protecter olarak mage classiylada breach,spell thrust,pierce magic gibi guclu buyuculeri dmgtan koruyan protectionlari kaldirman.

*Anomen kil bi karakter ama kasicaksan warhemmer proficiency ile Crom Faery bulman ve sonucta vurabildigi zaman iyi dmg veren bi fighter ve off/def clericin olur.

*Mazzy..bence alman gereken bi karakter ve oyundaki bazi korkunc yaylar(basta tuigan bow,middle game de bow of mana ve late gamede shadow bolt atan bir yay var)seni rahatlatabilir..melee si de guclu..

*Minsc eglenceli ve dengeli bi karakter tobda zayif buldumsada iyi itemlar ve zamaninda heallarla oyunu goturur..

*Jan Jansen..good karakter degil ama kesinlikle grupta bulunmasi gereken oyuna keyif katan bi advanturer..Iyi mage ve ortalama rogue ile uzun sure goturur.

*Jaeria..zayif ve kotu bi karakter(bence)rpside bayik..illa olucak dersen trademeet de sanirim att per turn e +1 veren scimitar var onunla birlikte iyi proficieny yapabilirsen turn basina 5 attack yapabilirsin..tavsiye etmiyorum ama..hem neutral

*Cernd iyi bi hero kesin olmasi lazim..hem guclu healer hem offence saglam..uzun sure greater werewolf olayiyla akicaksin ortamlara ama tobta durum degisicek haberin olsun..druid itemleri ve bufflarla kesin olmasi lazim..neutral buda ama..

*Nalia ortalama bi karakter..rogue skilli cok iyi olmasada bi yerden sonra iyi bir buyucuye donusuyor..oyun basinda cildirticak ama soyliyim..arti pure good oldugu icin mantikli evil actleri yapamiycaksin bile..

*Kendi karakterin icinse pure mage oneririm..saglam kasip Irenicuslar 1v1 yapmak cok eglenceli ehehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi good oynucam diye tutturuosan:
-Kensai(long bastard git derim)şart o güzelim silahların yarısı boşa gitmesin diyorsan Kensai takıl.Dual class solo bitirmek icin idealdir.
-Keldorn suz party olmaz,viconia yı da alabilirsin eger charın male olucaksa romance ı var cünkü neutral yapabiliyorsun.Oyun sonu da good oluyor zaten.Female sen anomen i tavsiye ederim.Romance i cok iyi.EgerAnomen im kardesinin öldürülmesinden sonra dogru cevapları verirsen.Lawful good olup sir ünvanı alıyor.Statları artıyor falan;üstüne tob da evlilik teklif edip yüzük olarak kardesinin yüzügünü verior.(çenesi durmaz ama asdkj emo)
-Caster olarak nalia bile olur ben good party de nalia kullandım;ama tabi bi edwin degil.En kötü Aerie yi alırsın male isen onla da romance oluyordu.
-Minsc i two weapon style a cevirip mace ve axe skilleri git.Korgan ın yoklugunda axe of unyielding ile crom f. yi ona verirsin.
-Thief almak istemiorum diorsan kensai yerine s.buckler açarsın.Warrior spotunu valygar la ya da oynamadıgın bir npc ile kapatabilirsin.
-Kangaxxı ve rogue stone la acılan kapıyı unutma.(soa)
-Dikkatli ol,adil ol.
Sosyal ağlarda paylaş

Kensai /Mage

Super bi class human dual class yapcaksin. Level 9 (yane dungeondan ciktigin an) dual yapcaksin butun her bi boku satip buyu scrollari alacaksin herkesi gruptan aticaksin.
Scrollari tek tek orenip xp alip mage 9 oldugun an 0 AC lu felan bi magen oluyor.

Level 14 15 de felan benim -14 acli mageim wardi ver fireballi ver katanayi.
Sosyal ağlarda paylaş

kensai için;ben öyle solo takılmıştım başta red dragon ı filan kestim ama tob da bi espirisi kalmıyor.soa da iyi.

imp. whirlwind filan zaten alamıyor.e o kadar büyüyle dövüşe girmesinin manası kalmıyor.zaten adamın party de mage bi aerie var bolca cast etmesi gerekecek.

ftr/mage fantazisi yapacaklara bende kaede gibi blade i tavsiye ederim.ama o da bu arkadaşın party de olmaz, mage lazım ona.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu ne zaman oynadiysam jaheira, imoen, minsc kesin yanimda bulunur (bg1'den kalma aliskanliklar). aerie'yi de minsc ile etkilesimi icin aliyorum.

karakterlerin de ne kadar guclu oldugu bence onemli degil. sonucta party'ne guclu karakterler ekleyip normal rules ile oynayacagina bir centik kolaylastirip etkilesimi bol karakterler ile oynamak daha eglenceli.

daha once druid, fighter, mage, sorceror ile bayagi oynamisligim var. hepsi birbirinden zevkli oluyor, "aa bu cok imba" diyerek birine odaklanacaginiza oyuna odaklanirsaniz daha zevkli oluyor. zaten her classla o ya da bu sekilde oyun bitiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bg2 çok basit bir oyun olduğundan herhangi bir classla bitirebilirsin oyunu.

sorceress, düz thief, fighter/thief/mage classları ile tek tek solo bitirdim oyunu :)

eğer backstab ile uğraşırım diyorsan thief olabilirsin. eğer düz gireceem diyosan berserker derim. oyunda zaten damage koyuyosun bol bol, sorun canlı kalmak. o yüzden üzerine giydiğin plate armor çok önemli oluyo.

inquisitor güzel classdır. ama keldorn var zaten.

sorcerer çok güzel bir class. ama tob da büyü sevmiyorum herkes resistliyo.

blade olabilirsin. bard variyasyonu hayvan gibi damage vuruyo. biçerdöver gibin bişi.

cleric barbarian ranger mage.. yalan classlar bunlar. cleric/ranger multiclass ı çoook güzel ama solo insane tactics mod oynamak için yaratılmış.

eet oyunu 7-8 kere bitirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...