Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

15 Şehid, 2 Kayıp, Çatışmalar devam ediyor...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben burda yazı yazarak kendimi tatmin etmişim etmemişim bundan sanane.Seni alakadar eden bir konu değil.Düşünceleri tartışman gerekir,bunları ortaya koyanların başka özelliklerini değil.Her lafı yiyip oturan cahil insan gibi konuyu çarpıtmaya gidiyorsunuz.Bu kime ne fayda sağlar?Burası sonuçta bir forumdur herkes düşüncelerini söyler.Ben ister tatmin olurum bunları yazarken ister olmam bunun konuyla bir ilgisi yoktur.Bu ne salakça bir çarpıtmadır.Burada mantıklı olan düşüncelere doğrudan bir saldırı var.Yazdığım yazılarda hiç kötü birşey yok.Doğudaki vatandaşlarımıza birşey dediğimiz yok.Biz terör örgütünün kafasının koparılmasını istiyoruz.

Ayrıca supersonik Rockstar kişisi :

Doğudaki vatandaşlarımız biz pkk yı beslemiyoruz biz devletimize ihan etmeyiz diyor mu ?

- Evet

O zaman madem bu dediklerinde samimilerse pkk mensubu kişiler öldürülürse problem olur mu onlar için?

- Yaptıkları açıklamalara göre olmaması gerekir.

PKK mensubu insanları isithbaratınla algılayabilirsin.O şekilde gerekeni yaparsın.Çıkarlarına ders düşen bir konu olunca muhalefet etmek için saçmalayan dangozlardan olmasın kimse.
Mesaj tarihi:
Şurada 15 şehit vermişiz kaç çocuk babasız kalmış sizde gelin ancak doğru laf söyleyen adama *ok atın.Doğulu vatandaşlarımızın hepsinin elini öperim ama sizin gibi insanların kanı bozuk ulan bunun daha başka bir açıklaması yok.Tüm doğu kürttür argümanlarını öne süren orada bu kökenden insanların sayılarını şişirmeye çalışmakta tarih bilen adamlara birşeyler çağrıştırıyordur eminim.Batının çıkar meseleleri hep.Orada bazı insanlara okşar işi bitince yok eder.Sizde öyle fatih ürek gibi bakarsınız allahın enayileri.Gidin ermenistan ın haline bakın biraz kafanız çalışıyorsa sonun ne olduğunu görürsünüz.Az biraz beyniniz varsa bakarsınız ermenistan ın haline.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Siz forumda "kürt sorunu" vs diye yazınca Kürt sorunu denen şey bitiyor mu peki?
Sen ne kadar boşalıyorsan klavye başında, o da o kadar boşalıyor.

Bir ara bunu biryerlerde demiştim galiba. Zaten son zamanlarda buraya çok fazla takılmamın nedenlerinde biri de bu. Herhangi bir ilerleme yok.

@Snefru

Peki mükemmel insan, tapılası kişilik sen de şu soruya cevap ver.

said:
Doğudaki vatandaşlarımız biz pkk yı beslemiyoruz biz devletimize ihan etmeyiz diyor mu ?

Bu soruyu sorduğun kürt vatandaş*, yanında bir sürü askerle giden devlet adamına "Hayır" cevabını verebilir mi?

Sonracıma bu devlet adamı ve askerler gitikten sonra(kısacası bu vatandaşın hiç bir güvencesi kalmadıktan sonra) köyüne gelen pkklılara "Biz söz verdik size yadım etmeyeceğiz" diyebilir mi?

*Konuda geçen kürt vatandaşın hala bir beyni olduğunu ve azıcıkta olsa mantık yürütebildiğini varsayıyoruz.
Mesaj tarihi:
kürt degilim,kürtlerle bi sorun yasamadım.türk üm,türklerle epey sorun yasadım.

milliyetciyim ama kafatası milliyetcisi degil tum halkların butunlugune inanan atatürk milliyetcisiyim.

bu ülkede pkk dan daha büyük terör örgütü akp var.bu akp ye ses cıkartmadıgı halde pkk gibi devletin maşası bir örgüte yüklenmek komedi.ben inanmıyorum bu kadar yıldır çözülemeyecek bir sorun yoktu ortada.asker gecmiste cok hata yaptı bunları bu halk darbelerle,faili mechullerle andı.simdi ben ve benim gibi nesilimdekiler pek bilmiyor cunku canlı tanık olmadılar.cumhuriyet karsıtı odakların merkezi haline gelmis-rejim karşıtı akp gidip daha devletçi bir iktidar gelmedikçe ayrılıkçılıkta körükleniyor bu sayede.çünkü iktidarın duyarlılığı millet olma bilinci değil ümmet olma sevdası.

bu kimlige,dine bakmıyor.kafanın icindeki dusunceye bakıyor kurt dusmanlıgı yapanlar genelde aciz,kisiligi oturmamıs tipler oluyor.zaten bu tur radikal ideolojilerdeki insanlar tutunamamıslıgın verdigi ofkeyle bu tur soylemleri rahatca yapabiliyor.

biz icimizde bir butun olamadıgımız muddetce dısarıya karsı guclu ımajı hıc bır zaman veremeyecegız.bu ayrımcılıgı yapanlar ulkeyı bolenlerın ta kendısı bunu anlayamıyorlar ben kendilerine bol bol balık yağı,kırmızı kore ginsengi ve arı sütü öneriyorum.üç dört yıl besinlerle bi takılsınlar.

şehitlerimizde huzur içinde yatsın.arkalarındaki bir milleti korumak için canını veren kutsal insanlar onlar ama dediğim gibi zamanında doğru kararlar alınmış olsaydı keşke dış provokasyonlara kulak asmasaydık şimdi ailelerinin yanına dönebilselerdi.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Sir sen ne aciz bir adamsın lan paso şu ülkeyi kuran ekole giydirip duruyorsun sen istersen karşımızda dünyanın en objektif insanı ol artık insanlar için sen bir yobaz gerici atatürk düşmanı ve bu eylemlerini kullanırken beyninin yeteceği derecede demokrasi shield ini takmış newbie bir paladinsin bizim gözümüzde.

yani ben burda doğru bişey de söylesem, mantıklı bi laf da etsem bi geçerliliği olmayacak çünkü böyle abidik gubidik bi insanım. yine de ısrarla "kimlik" üzerinde durmayıp "istihdam, yatırım" demeniz, kafa kopararak sorun çözmek istemeniz esas paladinin kim olduğunu çok güzel gösteriyo, bana söyleyecek fazla söz bırakmıyo.

bu arada buraya bunları yazmanın gereksiz olduğunu düşünmüyorum, insanlar okusun, düşünsün, kendi sonuçlarını çıkarmayı öğrensin. çok kısıtlı bi topluluk, veya herkesin aynı düşündüğü bi topluluk bile olsa bu önemlidir ve ilerde bişeyleri değiştirebilir, burda insanlardan bişeyler kapabiliriz. ama tabi ki kürt sorunu yazdık diye kürt sorunu bitmez, tıpkı "irtica" yazdığımız zaman akpnin iktidardan gitmemesi gibi.
Mesaj tarihi:
Geri kalan hiç bir mesajı okumadım o yüzden ortadan gireceğim kusura bakmayın..

Bu saldırı ve verdiğimiz 15 şehit gösteriyor ki askeri açıdan çok büyük bir zaafımız varmış. Neden;

Bu yerin stratejik önemi çok büyükmüş öyle ki ana geçiş yolunda bulunuyormuş teröristlerin. Fakat gelin görün ki karakol dediğimiz yerin binaları prefabrik ve çadırlardan oluşmaktaymış. Herhangi bir tahkimat bulunmamaktaymış. Bu bir zaaf , hadi diyelim ki bu var.

Saldırının olduğu saatler gündüz saatleri bahsi geçen terörist grubun da 200-300 kişi arasında olduğu ifade ediliyor. ABD ile sözde istihbarat anlaşmamızı bir kenara bırakalım. Bu üssün devriyesi yok mu ? Bu üssün gözetleme kulesi yok mu ? Bu üssün telsiz dinleme teçhizatı yok mu ? Hareket dedektörleri yok mu ? (Bunlar uzay teknolojileri falan da değiller gayet ordumuzun elinde bulunan envanterler) Hadi diyelim ki bu da yok. Tamamen hazırlıksız yakalandık.

Üsten çatışma haberi geliyor değil mi ? Nerde destek ? Sıcak bir bölge senin elinde onlarca S-60lerın ( Skorsky ) var AH-1S'lerin (kobra) var. Komandosundan bordo berelisine hepsi orada mevcut. Hiç mi Hazır kıtan , Acil müdahele gücün olmaz hazırda ? Kaldıramaz mısın kobrayı gönderemez misin çatışma alanına ? Insansız hava araçları var hemen bölgeye kaldırıp bir tanesi gözetleme altına alamaz mısın saldıranları kaçacakları yeri gözetlemek için ?

Çatışma saatlerce sürüyor yani az buz değil geçen süre bana kalırsa inanılmaz bir zafiyet bu. Burda düşük rütbelisinden yüksek rütbelisine askerlerin çok büyük sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Düşük rütbeli bütün bu önlemleri almadığı için , yüksek rütbelinin de bunları denetleyip eğer önlem yoksa gerekeni yapmadığı için ellerinde şehitlerimizin kanları var şu anda. Sonra kızılıyor askere göndermem oğlumu diyenlere bu ülkede. Orda ölen bütün gençler bugün yaşıyor olabilirdi. Özellikle de Dağlıca baskınından sonra bu saldırının olabilmesi demek bizim ders falan almamamız demek , askerlerimizin boşu boşuna ölmesi demek.

Eminim bu saldırı da unutulur 2 - 3 ay sonra bir yeri daha basarlar biz yine ağlarız şehitlerimize..

Sarah Connor'un dediği gibi "No Fate"...
Mesaj tarihi:
sir said:
Snefru said:
Sir sen ne aciz bir adamsın lan paso şu ülkeyi kuran ekole giydirip duruyorsun sen istersen karşımızda dünyanın en objektif insanı ol artık insanlar için sen bir yobaz gerici atatürk düşmanı ve bu eylemlerini kullanırken beyninin yeteceği derecede demokrasi shield ini takmış newbie bir paladinsin bizim gözümüzde.

yani ben burda doğru bişey de söylesem, mantıklı bi laf da etsem bi geçerliliği olmayacak çünkü böyle abidik gubidik bi insanım. yine de ısrarla "kimlik" üzerinde durmayıp "istihdam, yatırım" demeniz, kafa kopararak sorun çözmek istemeniz esas paladinin kim olduğunu çok güzel gösteriyo, bana söyleyecek fazla söz bırakmıyo.

bu arada buraya bunları yazmanın gereksiz olduğunu düşünmüyorum, insanlar okusun, düşünsün, kendi sonuçlarını çıkarmayı öğrensin. çok kısıtlı bi topluluk, veya herkesin aynı düşündüğü bi topluluk bile olsa bu önemlidir ve ilerde bişeyleri değiştirebilir, burda insanlardan bişeyler kapabiliriz. ama tabi ki kürt sorunu yazdık diye kürt sorunu bitmez, tıpkı "irtica" yazdığımız zaman akpnin iktidardan gitmemesi gibi.

mantıklı bişey söyledin de biz hayır dedik yani, ok
Mesaj tarihi:
@Sir

Sana katıldığım konularda çok nadir olsa oluyor onları ben söylüyorum bu konuda katılıyorum diye.Mantıklı olan şeylere neden katılmayalım.Ama 100 lafından taş çatlasa 2 sine katılıyor oluyorumdur.Benden sana bir önyargı yok ama forumda böyle bir önyargı oluşturuyorsun bahsettiğim konu o dur.Ayrıca ordan öyle keyword alıp bunla bunla sen paladin oluyorsun diyemezsin.Belki 123123 kes yazışım ama elma ile armutu ayırın arkadaşlar.Ben ne diyorum PKK ya şiddet uygulayalım sadece.PKK nın kafasını koparın halka birşey olmasın diyorum.PKK nın kafasını koparmak demek halka doğrudan birşey yapmak değil.Çarpıtma da üstünüze yok yani.

@Rock

PKK nın elinde bulunan otoriteye devlet sahip olacak ondan sonra soracaksın PKK ı destekliyormusun diye.Benim bahsettiğim nokta odur.PKK ı komple silsen bile yenisi çıkar.Önemli olan dediğim gibi sosyolojik olarak bu işi halletmektir.Ordaki insanlara yazık 2 tane otorite var tepelerinde adam hangisini seçecek orada tabiki hangisi baskın sa onu seçecek.O yüzden baskın olan elin terörist PKK lıları değil devletimiz olmalıdır.
Mesaj tarihi:
@ maxigeneus

yapılan ihmalkarlıklar (çok hafif oldu bu sözcük), inanılır gibi değil. yani bu yapılanları nasıl bir mantığa dayandıracağımı bulamadım, haydi bizimki gibi ülkelerde insanın değeri yok biliyoruz da, yuh ama bu kadarı da olmaz ki, diyecek şey bulamıyorum, pes doğrusu. oradaki ölümlerin tamamiyle boşu boşuna olduğuna inanıyor, insancıkların boş yere (hiçbir şey uğruna) öldüklerini düşünüyorum. bunun adı vatan kurtarmak değil, elindeki bir sürü askerle askercilik oynamak. yemin ediyorum, şu sıralarda doğuya askerliğini yapmaya gidecek bir oğlum olsaydı, göndermemek için elimden geleni yapardım. yani olaya bak, oğlum düşmanla çarpışırken öldü diyebileceğin bir durum bile yok, niye öldü çocuklar? kaza sonucu gibi bir şey yani. şaka gibi....
Mesaj tarihi:
Snefru said:
PKK nın elinde bulunan otoriteye devlet sahip olacak ondan sonra soracaksın PKK ı destekliyormusun diye.Benim bahsettiğim nokta odur.PKK ı komple silsen bile yenisi çıkar.Önemli olan dediğim gibi sosyolojik olarak bu işi halletmektir.Ordaki insanlara yazık 2 tane otorite var tepelerinde adam hangisini seçecek orada tabiki hangisi baskın sa onu seçecek.O yüzden baskın olan elin terörist PKK lıları değil devletimiz olmalıdır.

İyi güzel de bunu kafa kopararak yapamazsın.
Mesaj tarihi:
Tamamda pkk nın kafasını koparacağım diyorum.Boş kalan otorite yide devlet dolduracak diyorum pkk sempatizanı kanı bozuk bir adam değilsen sorun ne acaba?
Mesaj tarihi:
telefonuma gelen msj aktarımı said:
çocuklarını istiklal marşı ile askere gönderip tabutta geri alan ailelerin hala VATAN SAĞOLSUN demesi sizlere koymuyor mu?!

1 papaz öldü hepimiz hristiyan olduk
1 hrank öldü hepimiz ermeni olduk
(sıradan bir gün)
16 şehit verdik ! HEPİNİZ TÜRK OLAMIYOR MUSUNUZ ?!

Soyunuzu geldiğiniz yeri kimliğiniz yapmayın Gerçek kimlik hepimizi şerefiyle bir çatıda tutan
TÜRKLÜK kimliğidir !
Tüm Gerçek Türkler için VATAN SAĞOLSUN!
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Tamamda pkk nın kafasını koparacağım diyorum.Boş kalan otorite yide devlet dolduracak diyorum pkk sempatizanı kanı bozuk bir adam değilsen sorun ne acaba?

Ben de hayal görme diyorum. pkk'nın kafasını koparıp oraya devleti oturtmak okadar kolay olsaydı bunu 20 küsür senede zaten yaparlardı.
Mesaj tarihi:
pkk devletin yerine geçmiş olsaydı o 10~ milyon kürdü zaten türkiye içinde tutamazdın.

pkk kürtler için ne isyancı ne kurtarıcı, ne devlet sadece devlet ile pazarlık kartı.

edik; buna karşılık artık türkiye'nin de nüfus mübadelesi kartını oynaması gerek bence. bu adamların iş ciddiye binince barzoların kötünü, ağasının bir tarafını yalamak istemeyeceinden nickim kadar eminim.
Mesaj tarihi:
sir said:
"o örgütle savaşırken, o örgütle alakası olmadığı halde, sadece kürt olduğu için zarar gören, mağdur olan hiçkimse olmadı" diyebilseydik, yine haklı olacaktınız. ancak işte daha yeni, 4 öğretmen aihm'ye dava açtılar ve türkiye yine mahkum oldu. bu 4 öğretmen pkk üyesi olmakla suçlanıp 9 gün gözaltında tutulmuşlar, işkence altında ifadelerini imzalamışlar ve yargılanıp beraat etmişler. anlatabiliyo muyum? bu ülkede insanlar fişleniyor, insanlar yargısız infaza uğruyor, insanlar işkence görüyor..hepsi de "terörü bitirmek" uğruna yapılan eylemler. şimdi bana hiç "türkiyenin özel durumu" masalı anlatmayın o yüzden.

bu ülkede bir kitabevine askerler bomba atıyor ve genelkurmay başkanı "iyi çocuklardır, tanırım" diyor ve suçlular "askeri" mahkemede yargılanıp serbest kalırken, bu olayı soruşturan savcının meslek hayatı bitiyor.

Aslında yazılmış ama, TSK gerçekten büyük bir kurum, içindeki herkesin suç işlememesini sağlamak(hele ki Türkiye gibi bir ülkede) imkansızdır sanırım. Siz bu argümana karşı bunun münferit olaylar olmadığını, planlı bir asimilasyon olduğunu iddia etmişsiniz. Açıkcası bu yapılanların planlı olduğunu ben de düşünüyorum ama ahlaksız olduğu konusunda hemfikir değiliz.

Bütün ülkeler terör örgütlerine karşı gerçekten ciddi ve insanlık dışı denilebilecek önlemler alırlar. Amerikanın Guantanamo'daki hapishanesi ve Fransızların Cezayir'de isyancılara yaptıklarını örnek gösterebiliriz. Maalesef ki, her ne kadar biz şehirde yaşayan insanların aklı almasa dahi, dağa çıkmış teröristler bu tür koşullar için eğitimli ve deneyimlidir, yani sıradan sorgulama metodları ile hiç birşey öğrenemezsiniz. Beğenin ya da beğenmeyin ortada bir gerilla savaşı dönüyor(vur-kaç şeklinde ve saklanarak) ve istihbarat en önemli silah(nereden çıkacaklar, kaçış yolları nerededir, bölgeden kimler destek veriyor...vb). Bunu elde etmek için askerin çok ciddi şiddet eylemlerine bulaşmadığını inkar etmiyorum, ama dediğim gibi maalesef bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Benim için kendini korumak için yapılan şiddet eylemleri nefs-i müdaafaya girer, bu eylemleri ahlaksız bulmam. Her ne kadar bir insanı öldürmek korkunç bir olaysa dahi, evime giren ve beni tehdit eden hırsızı öldürürüm.

Bir grup insan(etnik kökeni ne olursa olsun) dağa çıkıp, gerilla taktikleri ile sürekli ve düzenli olarak bana zarar veriyorsa, sizinde o insanlara eşit güçte cevap vermeniz gerekir.

Kaldı ki ben TSK'nın ABD, İsrail gibi ülkelerle kıyasla çok insancıl olduğunu düşünüyorum.

Şemdinli bombalanmasından bahsetmişsiniz. Yine söylenmiş ama bombalanan kitabevi sahibi eski PKK bombacısıymış, dünyanın her yerinde adaleti kendisi sağlamaya çalışan insanlar mevcuttur, bu insanların olması kurumun özelliğini göstermez (google'a vigilante yazarsanız dünyadaki örneklerini görebilirsiniz).
Mesaj tarihi:
reddiye said:
çocuklarını istiklal marşı ile askere gönderip tabutta geri alan ailelerin hala VATAN SAĞOLSUN demesi sizlere koymuyor mu?!

(sıradan bir gün)

Soyunuzu geldiğiniz yeri kimliğiniz yapmayın Gerçek kimlik hepimizi şerefiyle bir çatıda tutan
TÜRKLÜK kimliğidir !

Ne kadar güzel...
Vatanınızı değilde soyunuzu...
Kim yollamış bu mesajı acaba ?
Mesaj tarihi:
Rock said:
Snefru said:

Ben de hayal görme diyorum. pkk'nın kafasını koparıp oraya devleti oturtmak okadar kolay olsaydı bunu 20 küsür senede zaten yaparlardı.

Ne hayali rock.Doğru hamleler ile bu dediğim şeyler gerçekleştirilebilir.
Mesaj tarihi:
Cotto said:
reddiye said:

(sıradan bir gün)

TÜRKLÜK kimliğidir !

Ne kadar güzel...
Vatanınızı değilde soyunuzu...
Kim yollamış bu mesajı acaba ?

bir adamın dedesi dedesinin babası fln aykırı düşünmüş bölücü flnsa tüm ceddi öyle mi olmalı sence? yoksa yaşadığı yerden dolayı türklüğüyle mi övünmeli ?
ayrıca rte ağzıyla konuşma 3nokta fln
Mesaj tarihi:
Snefru said:
@Sir

Sana katıldığım konularda çok nadir olsa oluyor onları ben söylüyorum bu konuda katılıyorum diye.Mantıklı olan şeylere neden katılmayalım.Ama 100 lafından taş çatlasa 2 sine katılıyor oluyorumdur.Benden sana bir önyargı yok ama forumda böyle bir önyargı oluşturuyorsun bahsettiğim konu o dur.Ayrıca ordan öyle keyword alıp bunla bunla sen paladin oluyorsun diyemezsin.Belki 123123 kes yazışım ama elma ile armutu ayırın arkadaşlar.Ben ne diyorum PKK ya şiddet uygulayalım sadece.PKK nın kafasını koparın halka birşey olmasın diyorum.PKK nın kafasını koparmak demek halka doğrudan birşey yapmak değil.Çarpıtma da üstünüze yok yani.

Gayet güzel pkk ana hedef olmalı da; o dağa çıkan insanların annesi babası kardeşi hala güneydoğudaki köylerde yaşıyor. ne kadar pkk lı öldürürsen, onlara destek vermeyen ama akrabası olan insanların nefretini kazanırsın doğuda; belli bir zaman sonra, beyin yıkamasının da etkisiyle bu insanlar da dağa çıkar, bu döngü devam eder. bunu çözmemiz gerekiyor asıl olarak bence.
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:

Gayet güzel pkk ana hedef olmalı da; o dağa çıkan insanların annesi babası kardeşi hala güneydoğudaki köylerde yaşıyor. ne kadar pkk lı öldürürsen, onlara destek vermeyen ama akrabası olan insanların nefretini kazanırsın doğuda; belli bir zaman sonra, beyin yıkamasının da etkisiyle bu insanlar da dağa çıkar, bu döngü devam eder. bunu çözmemiz gerekiyor asıl olarak bence.

(tu)
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:
Snefru said:
@Sir

Şimdi dediğin doğru fakat pkk nın içeriside 123123123 kişiden oluşmuyor sonuçta oğlu ölse üzülecek insan sayısı çok fazla değildir.Bu insanların bulunduğu ortamda başka insanları memnun ettiğin sürece başka insanların sayıca mutluluğu diğer insanların nefretini bastırabilecek kapasitede olabilir.Yumuşak geçiş yapılması lazım 10 senede hallolcak birşey değil bu olay 1800 lerde başladı ve çözümü nerdeyse en iyi ihtimalle 100 seneyi geçer.Birde nefret dolu insanların çocuklarına bu nefreti aşılamasını engellemek gerekiyor.

Neticede biz bunları tartışabiliyorsak akıllı ve barışçıl insanlarız orada senin ülkene saldıran bir adam öleceği zaman ailesinin duyacağı acıyı düşünüyorsan barışçıl bu acının nefrete dönüşmesinden sonra bize tekrar getireceği tehlikeyi düşünebiliyorsak da akıllı insanlarız demektir.Bu erdemlere sahip olduktan sonra çözülmeyecek hiçbir sorun yok diyorum.
Mesaj tarihi:
Snefru said:
Rock said:
Snefru said:

Ne hayali rock.Doğru hamleler ile bu dediğim şeyler gerçekleştirilebilir.

pkk'nın tek bir kafası olsaydı söylediğin belki doğru olabilirdi. pkknın pek çok kafası var. Hangi birini keseceksin. Buradan pkkya karşı silahlı mücadele hiç olmasın anlamını çıkarmayın. Tabiki pkknın belli bir kesmi bu şekilde yok edilmek zorunda kalacaklar(keşke klamsalar sonuçta her 4'taneye 1 tane kaybediyoruz). Ama silah ana mücadele olmasın. 20 küsür yıldır hiç bir faydası olmadı.
  • Yeni Oluştur...