Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Radyo [Ekim 2008]

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

İzmir'lilerin "İstanbul'lu" etiketini biri açıklasın bana.
Hayır bir çok İzmir'li tanıdığım var, hepsi okumaya İstanbul'a gelip "ne iğrenç şehir bu" demekle yetinmeyip, bir de "siz İstanbul'lular..." diye çeşitli şekillerde söyleniyorlar.
Kısacası İzmir'li gözünden "İstanbul'lu" nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

ankaranın güzel yönleri ema aplanın dediği gibi binaları ve bir de sonbaharda yaprakları inanılmaz oluyor.

ama alışveriş merkezlerinde ömür tüketiyor insanlar (tüketmeyenleri tenzih ederim) ve açıkhava kültürleri yok. boğulduğum nokta bu, o yüzden de en güzel yerlerinden biri bahçeli, orada da hangi sokaktan çıkıyoruz kordona acaba diye kolluyor izmirli sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Hayır bir çok İzmir'li tanıdığım var, hepsi okumaya İstanbul'a gelip "ne iğrenç şehir bu" demekle yetinmeyip, bir de "siz İstanbul'lular..." diye çeşitli şekillerde söyleniyorlar.

şöyle bir şey var bu konu için. istanbullular daha küçükten çok çakal yetişmek zorundalar, o da şehrin düzeni kaynaklı bir şey. izmirlilerin pek anlamadığı bir şey bu. hani olayın özü buradan kaynaklanıyor olabilir. bizim olaylara en basit baktığımız yerde istanbulluların aklına bizim hiç yapmayacağımız bir hinlik geliyor apışıp kalıyoruz, safız çünkü çok kurt gözüksek de yer yer=/
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

türkiyeyi istanbuldan ibaret gören insan profilidir. hayır karşı çıkma aliciğim istanbullu olmak konusuna zamanında çok takılmıştım. İstanbul dışında başka biyerden gelen herkese "köylü" damgası vuran mı istersin, istanbul olmasa türkiye olmaz hacı gözbebeği biziz diyerekten ezen mi istersin, daha çarpıcı örnekleri vardı aklımda unuttum. biyere koymuş olacaktım ben :P
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

karışıklık
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...