karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 23 Nisan Cuma günü 1. aşaması uygulanan Antalya Matematik Olimpiyatlarına benden başka patiden kimse katıldı mı diye merak ettim... Valla okul ödedi Çarşamba gecesi gittik antalyaya pazar sabahı döndük dedeman otelde oooh yangelyat yaptık... Çok iyi bir sonuç elde etmedim (13 doğrum 4 yanlışım 3 boşum var yani 12 net) ama çok eğlendim... neyse var mı başka katılmış olan?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 amanin korkunç matematikden bukadar nefret eden birisi olarak istanbulda oturduğuma şükrediyorum[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 bende sadece 4 işlem bilen birisi olarak böyle işlerden uzak durmayı tercih ediyorum :)[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ben de istanbulda oturuyorum :) istanbulda da bilgi üniversitesnin düzenlediği cahit arf matematik yarışması, doğuş üniversitesinin yarışması, tübitakın yarışması eyüboğlunun yarışması gibi bi sürü yarışma var... senin gibi bi adamın matematik sevmemesine de bir sebep olarak anca matematik hocanın kötü olmasını verebiliyorum... Matematik hayattır çünkü... matematik soyut gerçekliktir. Matematik kafa karıştırıcı olabildiği gibi pür basit de olabilir. matematikle uğraşmak ne kadar zevk vericidir anlatamam... bir problemle uğraşıp da sonra sonuca ulaşmak manyak bir histir... neyse bence herkes matematiği sevebilir kolaylıkla[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ben 4 işlemi kafadan yapmayı beceremeyen birisi olarak matematikden korkutuğum kadar ee öö *yılan dicektir ama yılanları seviyordur halbuki* eeeaöö *deniz anası dicektir ama matematiği deniz anasından daha çok seviyordur* ehöhööhö ööö hah buldum formattan korkmam:) Valla bilmiyorumda kesinlikle yapamıyorum şu mat olayını ya kesin yanlış çıkıyor bir yerde sıcırıyorum[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo. [Bu mesaj Chemical tarafından 25 Nisan 2004 22:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ehue sen yine iyisin ben daha konuyu anlayamıyorum ki nerede kaldı test çözmek...[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 abi ben de mesela 2 üzeri 3 e 6 yaza yaza bi sınavda toplam 20 puanım gitmişti... ama kafamdan 4 basamaklı 2 sayıyı çarpabiliyorum :P ya şaka bi yana zaten matematik sadece hesap değil ki yani bize öğretilen yanlış... Hesap falan matematiğin ameleliği... onu hesap makinesi de yapıyo... güzel olan tarafı hesap makinasının yapamadığı şeyleri yapmak... bilmem anlatabildim mi[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 matematikde sevdiğim tek şey RunUO str/hit points formülüdür:)[signature][hline]horacegoesskiing, 21 Nisan 2004 19:24 tarihinde demiş ki: bak eski bi teknoloji var bu işler için. bi kesekağıdını alıyosun. içine sıçıyosun. (evet) sonra adamın paspasının üstüne koyup yakıyosun ve zile basıp kaçıyosun. adam kapıyı açıp üstüne basarak söndürmeye çalışıyo. herşey çok güzel oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 karpuz sorulardan aklında kalan varsa yazsana gece gece bi beyin cimnastiği yapalım[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 en beğendiğim soruları yazayım... tabii yazamıyorum wordde yazıp siteye upload edicem... (uzun bi aradan sonra) off yazdım eheh şimdi upload ediyo... hah bitti Buradan ulaş... 4 soru mu ne var beğendiğim bikaç soru dedim zaten... neyse iyi eğlenceler :)[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki: Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 2. soru 3072 mi?[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Biri şu karpuzu vursun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Sen gel bizim calculuscuyla bi muhattap ol bakiyim oda senin gibi matematiğe aşık karısını matematikle aldatıyo çocukları aslında karısından değil matematikten! Öğrenci deyişiyle İsmail Hakkı Erdoğan Kendi deyişiyle Hakkı İsmail Erdoğan Aynı deil arada fark war efenim. Belki tanıyan çıkar ITU den yada Kadir Has tan olanlar arasından..[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hyde Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 matematık olimpiyatı nedır ya ne ıse yarar sonucta ne oluyo matematıkle kafayı en cok yıyeyen mı kazanıyo bırncıye ne verıyolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 çamaşır makinesi veriolar 1. ye =P karpuz yaw delirtme bi tane soru çözebildim zaten dorumu yannış mı onu söle[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 said: Rahan, 26 Nisan 2004 00:15 tarihinde demiş ki: 2. soru 3072 mi? Evet doğru... merak edenler için nedenini de açıklayayım Eğer bu 3 e 3 lük bir kareyse her sütunda ve her satırda 1 tane 7 veya -7 2 tane de 1 veya -1 olmak zorunda yani toplam 9 karede 3 tane 7 ve ya -7 olacak... 9 kareden 1 tanesine 7 ve ya -7 koymak 9 un 1 lisi (yani 9), bir kareye 7 koyunca geriye 7 konabilecek 4 kare kalıyor (çünkü 2 7 aynı sütun veya satıra gelemez) onu da yerleştirmek için 4ün 1 lisi(yani 4), son 7 zaten yerine oturuyor birşeye gerek yok... elimizde 9x4 var Şimdi 3 7 yi yerleştirdik ama bu 7 ler -7 de olabilirler o yüzden 9x4x8 oldu bi de bu sayıyı 3! e bölmemiz lazım çünkü 7 ler aralarında yer değiştirirlerse birşey farketmeyecek... sonuç olarak 9x8x4/6 7 lerin durumları geriye 6 kare kalıyor buraya 1 ve -1 lerin geleceği kesin ama herhangi biri 1 veya -1 olabilir yani 7 leri gözardı edersek geriye kalacak 6 kareye gelcek 1 ler -1 de olabilir yani 2 üzeri 6 yani 64 9x8x4/6x64 = 3072... Tadaaa![signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki: Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2004 hmm bu 2. soruyu anladım peki süre ne kdr bu sorular için?[signature][hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar