Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laik düzenin bir an evvel defolup gitmesi için

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

Vatandaş cebine bakıyor diyorsun da vatandaş carpe diem yaşıyo cebine bakmaktanda anlamıyor ideolojik laflardanda anlamıyor insanlar sistematik olarak cahilleştiriliyor(amerikan tarzı).Çünkü cahil olan muhtaç olan insanın kontrolü daha kolay.Vatandaş geleceği görse adam gibi cebine bakabilmeyi bilse tüm bu adamların hepsine meydan dayağı atmaları lazımdı.

Tarafsız medya konusunda bende aşırı istekliyim fakat ben bu isteğimi neredeyse şu siteye üye olduğumdan beri dile getiriyorum öyle çıkar çatışmaları söz konusu olup birileri zarar görünce değil.Bu durumda samimiyetine de inanmıyorum şahsen.Hürriyet gazetesi konusuna da kesinlikle katılıyorum ama akp ye dps yaptığı içinde mutluyum diğer bir yandanda "hiç tarafsız medyamız olmıcak mı lan" şeklinde de üzüntülüyüm.

Tarafsız medyamız olursa bu işten çoğu kişi zararlı çıkar vatandaş karlı çıkar işte o yüzden mutlu olurum.Aydın doğan daha hafif şeylerden başladı hele bi durun vatandaş ile olmazsa bu iş direk dava ile kapatırlar akp yi.Olan yine vatandaşa olur.Olur çünkü millet düzülmeye alışmış hiçkimse masum değil sonuçta herkes kendini düşünüyor.Acaba atatürkden sonra kim geldi ki tanrı soluğu gibi şu topraklara?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
kaldı ki bu konuşmalarla sadece kendi yaranızı kaşıyosunuz, seçmende bir etki yaratmıyosunuz. sizce akpye oy vermiş bi insan şu konuşmaya bakıp da "tüh be keşke oyumu vermeseydim" veya "bidaha verirsem namerdim" der mi?

Ha işte biz tam da bu yüzden halk cahil diyoruz. Bu tip olayların ne demek olduğunu tartamadığı, yorumlayamadığı, kendini konumlandıramadağı, "noolacak yav kolayca kandırırız" kitleleri olduğu için.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır halk cahil değil, siz biraz fazla zeki sanıyosunuz kendinizi. politikacıların bu tip şeylerini aşırı önemsiyosunuz. halbuki halk, bu tip konuşmaların günümüzde hiçbir önemi, geçerliliği veya karşılığının olmadığının, bunların "politik" konuşmalar olduğunun farkında. o gün için yürütülmesi gereken politika oymuş bu kesim için. bugünse farklı bir politika yürütülüyor. yani hem amaç hem de kitle değişti, büyüdü, e bununla beraber söylem de değişiyor tabi.

ve siz 80 yıldır aynı şeyleri söylüyo olmanın bi erdem olduğunu zannettiğiniz için, bi adamın 15 yıl sonra farklı şeyler söylüyo olmasını da yadırgıyosunuz =)
Sosyal ağlarda paylaş

İnan bana, Mardinspor'un Real Madrid'i as kadrolarıyla oynadıkları bi maçta yenmesi bu adamın 15 yılda fikirlerinin değişmesinden çok daha kolaydır.

Bana desen ki, eski solcular döner, şimdi liberal olur, kapitalist olur, sağcı olur, hatta ırkçı olur, bak ona inanırım.
Ama milli görüşçülerin, hele de kitleler halinde, dönüp halkçı, liberal, AB'ci, demokrat olacağına beni, afedersin şeetsen, inandıramazsın.

1400 yıldır değişmeyen fikirlerin 15 yılda değişmesi, pek güldüm ben buna.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ben adamın fikirleri değişmiştir de demiyorum ki? ama o zamanda söyledikleri de ne ölçüde kendi fikirlerini yansıtıyodu, yoksa her politikacının yaptığı gibi o dönemde de nabza göre mi şerbet veriyodu, o bile tartışılır diyorum. sen diyosun ki dünya tersine dönse değişmez. değişir abicim, herşey ve herkes değişir, değişebilir, zaten özellikle bir siyasetçinin değişmeden var olması mümkün değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yahu ben adamın fikirleri değişmiştir de demiyorum ki? ama o zamanda söyledikleri de ne ölçüde kendi fikirlerini yansıtıyodu, yoksa her politikacının yaptığı gibi o dönemde de nabza göre mi şerbet veriyodu, o bile tartışılır diyorum. sen diyosun ki dünya tersine dönse değişmez. değişir abicim, herşey ve herkes değişir, değişebilir, zaten özellikle bir siyasetçinin değişmeden var olması mümkün değildir.

Kendi içinde çelişmeni adamları ne pahasına olursa olsun savunmaya çalışma güdüne veriyorum.

Onun dışında, özellikle bu adamların değişebileceğini iddia etmen onları hiç tanımadığının göstergesi. Kuran'ı, yeniden yorumlamayı geçtim, Türkçe okumaktan korkan, kendisine hayat bilgisi kitabı olarak Risale-i Nur'u seçmiş, onunla yetişmiş, biat kültürünün içinden gelmiş insanların, elbette fikirleri değişmez, tamamen yıkanmış, ezberletilmiş, düşünmesi yasaklanmış bir beynin ürünüdür. 15 yıldaki değişim sadece ve sadece bukalemunun ortama ayak uydurmasıdır, bukalemun, aynı bukalemundur. Ortam müsait olunca rengini hemen nasıl değiştirdiğini videoda görebilirsiniz.

Ayrıca amcanın bu video esnasında da milletvekili olduğunu ve milletvekili yemini etmiş olduğunu da hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de şimdi sen çelişiyosun işte, bukalemun her zaman bukalemunsa, 15 yıl önce de bukalemundu, şimdi de bukalemun. yani 15 yıl önce de nabza göre şerbet veriyodu, bugün de öyle. demekki adamın fundamentalist ve katı bi görüşü yok, pragmatist bi yaklaşımı var. o an ilgi çeken neyse onu söylüyo ve bu söylediği şey aslında adamın kendi fikirleri değil, sadece kitlenin "duymak istediği" şeyler.

ve tam olarak bu yüzden de değişmesi en kolay insan tipi, konjonktüre ve kitleye göre söylem değiştiriyo çünkü =)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
hayır halk cahil değil, siz biraz fazla zeki sanıyosunuz kendinizi. politikacıların bu tip şeylerini aşırı önemsiyosunuz. halbuki halk, bu tip konuşmaların günümüzde hiçbir önemi, geçerliliği veya karşılığının olmadığının, bunların "politik" konuşmalar olduğunun farkında.

adam aynısını söylüyor, bu sefer "çimentomuz islam" diyor, onu çeviriyor "fransız tipi katı laikçiliği sevmiyorz biz" söylediklerinin üslubu değişiyor sadece. fikir aynı.

said:
ve siz 80 yıldır aynı şeyleri söylüyo olmanın bi erdem olduğunu zannettiğiniz için, bi adamın 15 yıl sonra farklı şeyler söylüyo olmasını da yadırgıyosunuz =)

80 senelik köhne kafa, 1500 senelik dogmatik saçmalıkların yanında uuuu yeni doğmuş bebek sayılır. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Ehehe o zaman bukalemundular demedim, şu anki durumları bukalemunun ortama ayak uydurmasıdır dedim. Bunlar gizli kapaklı olan şeyler, anca böyle toplantılarda çıkar söylerler bunları, gerçek niyetleri anca o zaman çıkar ortaya.
Şimdi söyle bana, elin arabistanında oradaki hacı adaylarına (kaldı ki bu adamın toplantısına gidiyorsa bu adamların fikirlerine yatkın olduğunu düşünebiliriz) seslenişinden ne gibi bi rant elde edebilirdi bu amca o dönem, hangi nabza hangi şerbetten bahsediyoruz?
Peki bugün TV'ye çıkıp "değiştik biz" demekle ne gibi bir kar elde ediyor? Cevap basit, hemen bkz. ayna
Sosyal ağlarda paylaş

yani o zamanlar doğruyu söylediklerine, şimdi de yalan söylediklerine 100% eminsin, tersinin olması, ya da her daim yalan söylüyo olmaları mümkün değil. işte buna niyet okuma diyoruz =)

ayriyeten sonuçta kamera karşısında kaydedilen bir konuşma bu, bunun bi yerlerde yayınlanacağının bilincinde olan adamın burdan bi rant koparma güdüsü olamaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, sir, adım gibi eminim bu adamın niyeti videodaki niyeti ve şimdi yalan söylüyor. Tesadüfen kayda alınmış, kıytırık bir video (belki çekildiğinin bile farkında değil), basın toplantısı yapıp TV'lere "değiştik biz" demekten daha gerçekçidir herhalde, di mi?

Bu adam laikliği de videodaki gibi ateşli bir şekilde savunana kadar (bu video bir tek video, kaydedilmeyen zilyon tane vaaz vardır böyle, milli görüşçülerin içinde. Gerçi bu konuşmaların her birinde video olsaydı bile milli görüşün söylediklerine "nabza göre" deyip inanmazdınız siz yine, bi laf vardı, "kimse görmek istemeyen kadar" diye başlıyodu sanırım. Adam ağzıyla söylüyor, biz hala "yok öyle dememiştir canım"ı tartışıyoruz) bu adam benim için nurcu evlerinde akşam toplantılarında benzer şeyler söyleyen nurcu abi/amca olarak kalmaya devam edecektir.
Gerçi onlar da nabza göre şerbet veriyordur herhalde, di mi?

Bi önceki mesajımdaki sorular kazık geldi herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

sen bütün verilerinin, yorumlarının ve çıkarımlarının doğru olduğundan 100% eminsen zaten neyi tartışıcaz ki?

ben adamın bunu dediğini yadsımadım, sadece ardındaki "niyetin" dün ne olduğunu kestirmemizin mümkün olmayacağını söylüyorum. bu adam akp iktidarındayken laikliği ortadan kaldırmak için, dolaylı yoldan bile olsa bir yasa tasarısı falan hazırlamış mı? meclis kürsüsündeki konuşmalarında bu 15 yıl önceki söylemini devam ettirmiş mi? bakanlığı sırasında verdiği kararlarda kuran veya risale-i nur'a falan atıfta bulunmuş mu? veya daha da geniş bakalım, mesela akp hazırlattığı anayasa taslağında böyle bi ifadeye yer vermiş mi? bunlar hiç de kazık sorular değil, cevap verip kendi çıkarımını yapabilirsin bence =)

gerçekten 15 yıl önceki gibi düşünüyo ve yaşıyo olsalardı bu tip ciddi gelişmeler gözlemleyebilirdik. gözlemlemediğimize göre, ya değişiyolar, ya da 15 yıl önceki siyasal doğrultularına aykırı işler yapıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sir,zaten bu adamlar o işleri artık senin dediğin gibi açık yapılmaması gerektiğini anladılar ondan zaten akp sinsi sinsi ilerliyor..
Fazilet ve refahta bu daha barizdi ama baktılar ki bu iş böyle olmuyo sadece 20-25 lerde oy alıyor,laik kesimden oy alınamyor..
Akp kurulduktan sonra aslında aynı adamlarla aynı kafayla ama farklı taktik izledi,ilk iktidarda bu tip konulara pek karışmadı,oyunu arttırdı...Aydın insanın bile oyunu aldı,bu görüşte olmayanların oyunu aldı..
Farkındaysan bu tür laiklik tartışmaları daha çok 2. dönemde ortaya çıkmaya başladı...Yavaş yavaş,sinsice içerden oyuyorlar ülkeyi,heryerde kendi adamları var,milli eğitimde kitaplara kendi görüşlerini yansıtmaya başladılar(öğretmenler diyor bunları),Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar yavaş yavaş..herşeyi içerden deliyorlar,çünkü onlarda biliyor bu işin "açık" bir şekilde artık yapılamayacağını..Ideolojiyi iktidarın maksimum yetkisinden faydalanıp kullanıyorlar..
Daha önce biri yazdı hangi topikte bilmiyorum çok hoşuma gitti.."Önce gazı veriyorlar,ortam yokluyorlar(imam hatip),tepki gelirse geri çekiliyorlar,tepki yoksa tam gaz devam"...
İçerden oyuyorlar ülkeyi farkında değilsiniz..Siz hala "biz değiştik" laflarına bakın....Hadi canım değişmişmiş...

Yine başka topike olan kurbağa benzetmesi..Global ısınma reklamı aynı bunun gibi...
Biz yarın şeriat geitiriyoruz dese(kurbağa kaçıcak),yavaş yavaş getirmeye çalışıyor,kurbağa hala orada...
Sosyal ağlarda paylaş

Yani senin için bu bu kadar basit, öyle mi? Değişmemişlerse hemen yasalar çıkartırlar, ortalığı dine boğarlar, laiklikten kurtulmaya çalışırlar, Risale-i Nur'dan alıntı yapıp yasa hazırlarlar.
E, dur bi saniye, bunlar AYM'den "laiklik karşıtı eylemlerin odağı" damgasını yememişler miydi, yukarıda bahsedilenlere benzer şeyler yapmamışlar mıydı zaten:
Zina yasası, Kaçak Kuran kurslarına ceza indirimi;
Başbakan'ın zırt pırt Kuran'dan ayetler dillendirmesi, ulemaya fikir danışması;
Türban yasasının hazırlanması;
Deniz Feneri vb derneklere kapitülasyonlar tanınması;

Ha bunlara da masumane gözüyle bakıyorsan, şu an için daha da ileri gitmelerini beklemek saflık olur, e Erbakan'dan o kadarcık olsun ders çıkarmışlardır.
Şimdi bi daha soralım o zaman:
Sence bu tip olayları daha radikal şekilde gözlemliyor olsaydık, bu amcalar bugün nerede olurlardı?
a) Hala o koltuklarda
b) Yargı veya ordu müdahalesiyle yasaklı olarak evlerinde veya koğuşlarında

Bi soru daha;
Kurbağa haşlama deneyini bilir misin?
Sosyal ağlarda paylaş

valla ideali şeriat düzeni olan insan iktidara geldiği andan itibaren bunu uygulamaya başlamaz mı? şeriat, bir "idealizm"den kaynaklanır, pragmatizmle bağdaşmaz. humeyni iran devrimini yaparken "kime çıkar sağlarım, hangi sermaye benden yana olur" diye düşünüp taşınmadı, "tek hukuk var, gerisi yalandır, dünya batsa herkes karşımızda olsa da geçerli olan şeriattır" dedi. bu bir idealizm örneğidir, fundamentalisttir ve humeyni bugün yaşıyo olsaydı yine aynı söylemde olucaktı, çünkü bir fanatikti.

fanatizm böyle bişeydir, iranda da şeriat düzeni bu fanatik zihniyetle kurulmuştur. yoksa humeyni senelerce takiyye yapıp, laik "rolü" yapıp sonra bi anda mı şeriat düzeni getirmeye karar vermişti? hmmm..

şimci, toplumumuza baktığımızda bugün böyle bi fanatizm ve/veya idealizm görüyo musunuz? şeriat gelsin diye gösteri düzenleyenler, cuma namazı sonrası tekbir-yeşil bayrak çiftlemesiyle yürüyüşe geçen, israil ve abd bayrağı yakan cüppeli-sakallı tipler görüyo musunuz? görmüyosunuz. dolayısıyla mecliste de bu söylemi dile getiren, bu insanların temsilciliğini yapan bir güruh da yok artık. toplum, kapitalizmle ve sermaye birikimiyle beraber sekülerleşti, idealizmi bırakıp pragmatizme kaydı. aynı süreçten akpliler de geçti, geçiyor.

çünkü senin de dediğin gibi, bu adamlar bu söylemleri hala savunuyo olsalar o koltuklarda oturamazlardı, çünkü bu kadar oy alamazlardı. ve bahsettiğim radikalleşme geldiği anda akp iktidardan gider, o yüzden o korktuğunuz radikalleşme zaten hiçbi zaman gelmeyecek, akp de bu radikalleşmenin oy kaybına yol açacağını adı gibi bildiğinden radikal kanadını tasfiye ediyo zaten.

aym'nin hukuki bir karar vermeyip siyasi bir karar verdiği gün gibi ortadayken, bu kararı baz almak gülünç. zira akp, refah veya fazilet partisiyle aynı suçu işlediği halde neden kapatılmadı? suç aynı suç, anayasa aynı anayasa..

kuran'dan ayetleri deniz baykal da seslendiriyo, türban yasasını da akp tek başına değil, mhp ve dtp'nin verdiği oylarla parlamentodan geçirdi. orada da aym'nin verdiği karar hukuki değil, siyasi idi. yoksa mhp ve dtp de mi laiklik karşıtı eylemlerin odağı oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...