Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 simdi bunu burda sirmak sacma ama finans odevim icin bi sirket secip 1-2 sayfa finansal analizini yapmam gerek ama sirket 1 amerikan sirketi olucak (cunku amerikadayim) 2 public yani halka acik sirket olucak, bnm aklima hic sirket gelmedi boyle bir fikri olan var midir acaba acil yardim lazim. apple inc yapim dedim de private company sanirim apple. microsoft da olmaz zaten derste onun ornegini verdi surekli. baska ne olabilir, coca cola dusundum ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 lehman brothers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 aç bir finans gazetesinin borsa sayfasını, orda görüdüğün 2 tanesini seç. halka açık şirket demek, hisselerinin bir kısmı hamiline yazılmış şirket demektir ki borsadaki şirketlerin %100 bu şekildedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 lehman batti daha batmamis bi sirket olsa daha iyi borsa sayfasi acma muhabbeti mantikli geldi evet =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Büyük şirketlere bak, daha büyümek için nakite ihtiyaç olduğundan bide - oradakini bilmiorm - kanunen belirli boyutu geçtikten sonra public olma durumu var şirketlerin. Böyle dev muhasebe veya avukatlık şirketleri geldi aklıma ilk. Aslında lockeed martin felanda olabili=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 büyümek amacıyla değil, genelde servetin ikinci nesle aktarılması için kullanılır halka açılmak. bu başlığa şu ana kadar emsaj atanlar misal, biz 0'dan bir şirket kurup, kimimiz sermayemiz, kimimiz emeğimizle bu şirketin büyümesi için yıllarca çalışıp çabaladık ve artık ömrün sonuna geldiğimizde gördüğümüz tablo aynı. çoluk çocuk büyüyüp kendi yoluna gitmeye karar vermiş. o zaman şirketi paraya çevirip- misal bu mesaja sonradan mesaj atacak olanlara sahip olduğumuz hisselerin bir kısmını satarak- çoluk çocuğun yolunu açmak gerek diyerek diye düşünerek halka açılırız. kesin bir veri aslında araştırılabilir bu tarz ödev hazırlamak zorunda olanlar tarafından; ama ömrü 20 seneden fazla, fazla gündemde olmayan, aile şirketi-anadolu kaplanı diyebileceğimiz firmaların halka açılmasının ardında yukardaki hikaye vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Simdi oyle cok detayli bir odev degil bnmki 1 bilemedik 2 sayfa finans analizi yapicam ama aklima oyle rahatca analizini yapabilcem bir firma gelmedi. Boyle cok urastirmicak durumu kotu olmayan bir firma ariyorum yani aksi halde cok urastirir cunku kotu durumdaki firmalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 apple, microsoft, ibm, xerox, cart curt olur onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 http://www.crmz.com/directory/CountryUS.htm hepsini gözden geçirmedim ama, örn. michiganda domino's pizza inc. dikkatimi çekti. edit: adresi değiştirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phy Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 google yahoo amazon falan bunlarin public olmasi lazim. Buyumek icin hepsi halka arzedildi diye biliyorum. Yanilis olabilir ama. Onun disinda corparationlara bak cogu public Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Evet apple publicmis apple i yapicam sanirim. Google ya da yahoo da olabilir tabi. Sagolun cok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 gm ge jp morgan vs vs not: vs şirket değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 victoria's secret var ama onu saymayalim bence =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 WAL-MART Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 WALMART i dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar