karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Evet son kabak tadı vermiş olabilir. Fakat son bir kere bilgiye ihtiyacım var. www.southpawguitars.com Tr ye ürün yollar mı yollarsa vergi ( gümrük ) ne kadar ( % hesabı mesela ) geçirir aynı şekilde e-bayin kargo ve vergi şeyleri hakkında ne biliyorsunuz Bir de solak akustik gitar ( 1000 ytl üst sınırım var )tavsiyelerinizi bekliyorum. Türkiye'den almak taraftarı değilim. 800 $ lık bir tane bulup ( çok uçuk kaçık olmayacaksa getirtme masrafları ) onu satın almayı tercih ederim. 250 $ lık gitarları 650 euroya satıyor buradaki terbiyesizler. Daha önce de başlık açmıştım ama kesin ve net bilgi alamamıştım abi çok olur gibi cevaplar havada kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 yollamaz,yollasa da vergilerle daha pahalıya gelir,3.dunya ulkesinde yasamanın getirdigi avantajlar iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 ve sanıyosunki bu şirket 1. dünya ülkelerine yolluyor?heh,çokta küçümsemeyin türkiyeyi.evet bazı şeyler daha pahlaı vergisiydi gelişiydi gidişiydi falan,ama bazı şeyleride avrupada ucuza yada çakmasını bulmanın imkanı yok,ayrıca amerikadan avrupayada öyle yollamıyolar hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 öyle bi şey demedim,dedim mi yoksa,yo hayır demedim yollamamasının sebebi ne olabilir bi dusunelim,sonucta sirket urununu satmak icin elinden ne geliyosa yapması gerekir alınan urun gumruge geldi mi devlet aynen şu şekilde 'hoop çüş dur nereye napıyosun' der,adam da sey abi biz simdi avrupa/amerika da kurulmus bi sirketiz boyle boyle sizin bi vatandaş bizden urun aldı simdi onu goturuyoduk dedi mi ee benim bu işten cıkarım ne olcak bi sakal atın der,hem senden alır hem sirketten,amac ne yerli tuketim mallarına olan rabeti arttırmak mı yoksa haraç kesmek mi simdi bu sekilde sirketin tr deki musterilerini öldürürken sirkete de soyle der gel guzel kardeşim simdi senle bi pazarlık yapalım sen bana her sene su kadar sakal ver ben senle gumruk anlasması/protokulu gibi bi sey imzalayıp sen de rahat et ben de,avrupada yasayan biri bir turk firmasından bi urun siparis etse ve gumrukte takılsa aglarız zırlarız de mi abi evet turkleri sevmiyolar tribine gireriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 nutella yerim said: yollamaz,yollasa da vergilerle daha pahalıya gelir,3.dunya ulkesinde yasamanın getirdigi avantajlar iste tamamda senin şu dediğinle bi alakası yok.türkiye'ye gelmeyişinin sebebi ülkenin 3. dünya ülkesimi olması,yoksa gümrükte takılmasımı?Avrupaya gelen bi çok şeyde gümrükte takılıyo?Ufak tefek şeyler gayet türkiyeye geldiği gibi hediye paketinde falan geliyo,ama onun dışında gayet burda da gümrük ödeniyo.3. dünya ülkesinde olmakla bi alakası yok yani,kaldıki türkiye 3. dünya ülkesi değil,avrupadan ürün falan olarak çok bi eksiği yok,aradığın hemen herşeyi bulabiliyosun.Ha belki atıyorum Mtd marka yada ken smith marka amerika üretimi bi gitarın sıfırını bulamıyosun,ama onu avrupada da bulamıyosun zaten.Tek farkı pasaportları var,vizeye gerek yok,tatile gidiyolar,gitmişkende bişeyler alıp geliyolar,yada direk almaya gidiyolar falan. Yoksa ebay'den bişeyi ucuza bulup zart diye alamıyosun gayet avrupada da,bu hediye paketi falan filan yapılıp yollanmasının dışında,burda da gümrüğe takılıyo.Gümrük dediğin olay bütün dünyada,amacı aynı,sadece kuralları ülkeye göre değişen bi mevzu,3. dünya ülkesi olmakla bi alakası yok,ben onu kastediyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Avrupa üretimi alırsan rahay olur görece. Ya da Japon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2008 tabiki orası ayrı bi mevzu ama,benim bahsettiğim gitarların avrupa üretimi yok mesela :) warwick alman malı mesela,üretimi falanı filanı almanya,fakat söyle bisey vardıki,zamanında zuhal müzik,avrupa mağazası satışıyla aynı yada peşin alımda neredeyse kdv'siz falan filan daha ucuza satıyodu avrupadan.3. dünya ülkesiyiz diye sızlanmanın hiç bi anlamı yok bence,benim anlatmaya çalıştığım bu,netekim açlık sınırında falan yaşayan bi millet değiliz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 gitarlar amerika yada japon çin çıkıslı olursa türkiyede avrupaya göre daha bile ucuz oluyor. Birde şunu untmaki gümrükte saglam vergi ödeticeklerdir ve son olarak bence denemeden gitar alınmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar