Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4850 iceQ performans

ohyeah

Öne çıkan mesajlar

O kartın yarı fiyatında bir bir kartla bile kat kat yüksek fps değerleri alabilmen lazım. Senin derdin Brigand'ın dediği gibi başka parçalardan kaynaklanıyordur muhtemelen.

Test etmenin çok kolay bir yolu var. İlk önce çözünürlüğü monitörünün desteklediği max değere çıkar (1600x1200 vs), grafik detaylarını sonuna kadar aç. FPS'yi gözle. Sonda tam tersi her şeyi minimum'a indir. 800x600 çözünürlük ve minimum detaylarla FPS'yi gözle. Arada büyük bir fark olmadığını göreceksin büyük ihtimalle. Düşük grafik ayarlarıyla bile FPS'nin kısıtlı olması da diğer parçalara bağlanıyor.

WoW daha çok işlemciye yükleniyor. WoW'un grafik yükünü Geforce 6800 civarı bir kart bile çeker rahatça. İşlemci dışında anakart ve ram'in çalışma frekansı, bellek miktarı ve sabit disk'in temizliği de önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Gpu-Z yukleyip ilk sayfanin ss ini buraya koyarmisin, degerlerde bi sacmalik varmi tayin etmek acisindan.

Cok sacma bisey ama, bi 3 ay once ayni sekilde 4850 nin pcie slotunda x16 calismasi gerekirsen x4 ile sinirlandigini gordum,
ne yaptiysak duzeltemedik. Anakart garanti kapmasinda degisti ama anlayana kadar canimiz cikmisti. Bus ve clock hizlarini kontrol edelim bi.
Sosyal ağlarda paylaş

O işlemci ve belleğe bakılırsa sistemin zayıf halkası yok. Biliyorum çok söylenmiştir ama değişik sürücüler dene. 'En son sürücüyü kurdum zaten' deyip geçme. Eski sürücüleri dene. Daha test aşamasındaki beta sürücüleri dene. Catalyst dışındaki 3rd party sürücüleri dene. Sırf sürücü değiştirerek 20 fps'den 100 fps'ye çıkan gördüm.

Diğer oyunlarda fps nasıl bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
O işlemci ve belleğe bakılırsa sistemin zayıf halkası yok. Biliyorum çok söylenmiştir ama değişik sürücüler dene. 'En son sürücüyü kurdum zaten' deyip geçme. Eski sürücüleri dene. Daha test aşamasındaki beta sürücüleri dene. Catalyst dışındaki 3rd party sürücüleri dene. Sırf sürücü değiştirerek 20 fps'den 100 fps'ye çıkan gördüm.

Diğer oyunlarda fps nasıl bu arada?

bugun crysis falan denicem. bakalım ne olucak. bana verdikleri sürücüyü kullandım fps düşük, en yenisini indirdim yine düşük. 8.6 dan bahsediolar fps için onu denicem şidmi
Sosyal ağlarda paylaş

boşuna 9800gt alma çünkü 4850 ondan daha iyi, hatta 9800gx2 mi ne 2 gpulu olan modeline bile yakın değerler veriyor çoğu oyunda.

ya senin 4850'de donanımsal bir problem var ya da pc'nde başka parçalar problemli, yetersiz psu, dandik cpu, anakart problemleri, vs.. wowda 300 fps görüyor diyorum, yalan söyleyecek değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
boşuna 9800gt alma çünkü 4850 ondan daha iyi, hatta 9800gx2 mi ne 2 gpulu olan modeline bile yakın değerler veriyor çoğu oyunda.

ya senin 4850'de donanımsal bir problem var ya da pc'nde başka parçalar problemli, yetersiz psu, dandik cpu, anakart problemleri, vs.. wowda 300 fps görüyor diyorum, yalan söyleyecek değilim.

sölediklerimin herahngi bir yerinde YALAN söylüyorsun demedim. adm 5000+ çift çekirdek,4gb ram,asus m3A anakart,430 W thermaltake power supply ile oynuorum. daha önce 3850 ultimate vardı yani düne kadar. ve bu fps leri o kartta alıodum. ayrıca görüntüde bariz bi dğeişiklik var grafikler çok iyi. ancak fps düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

3Dmark ile test etsene kartı.

Sonra internetteki sonuçları ile karşılaştır.

Farklıysa kartı al bi tanıdığının bilgisayarına tak onda 3Dmark ile test yap ve sonuçlara bak.

Onda da düşük çıkarsa kartta donanımsal problem vardır.

Eğer onda yüksek sende düşük çıkıyosa bilgisayarının diğer parçalarını teker teker alıp tanıdığının bilgisayarına dene.

Ancak böyle sorunu çözebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bugun crysis falan yüklicem 3d mark falan bakıcam hepsine. eğer hala sorun devam ederse aldıgım yere götürüp orada test ettiricem birde.. çekirdek ve ramler çatır çatır çalışıyor. bugun 600 W lık bi güç kaynağıda alıcam bakalım hala çalışmazsa kartta sıkıntı var
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...